På tur i det sjællandske

I lørdags tog vi igen på tur med Helle og Kim fra Havegalleriet - denne gang til Sjælland. Fra Fyn tager det ikke lang tid at besøge perler i det sydsjællandske, og vi nød dagen og de mange berigende indtryk.

Første stop var Jensen Potter i Præstø. Vi havde jo hørt om de der potter..... og de skuffede ikke! Helle købte en stor hostapotte, og jeg købte to mindre og fine, fine krus med striber...... Kunne bare ikke modstå fristelsen ;-)



Derefter satte vi kursen mod Gisselfeld Orangeri (Paradehuset), som vi begge længe har ønsket at se. Smukt, smukt sted med den fineste butik, der bugner af kvalitetsvarer til den havekræsne. Priserne er dog aldeles rimelige, og vi fik da også købt godt ind (bl.a. flere krukker!). Den lille gårdhave uden for butikken er  fuld af gode idéer, og der er inspiration nok til et godt stykke tid!


        


Søde Stig tog pænt imod os (tak for champagnen, Stig!), og vi fik rundet forskellige emner inden for haveverden :-)


Stig :-)



Efter frokosten fortsatte vi til Isabella Smidts butik på Hesede Hovedgård. Vi ville dog meget gerne have hilst på Isabella - mon hun nogle gange selv står i butikken? Butikken er noget større, end jeg havde forventet, og mangler du gaveidéer, er butikken det rette sted at besøge. Den har åbent hver weekend her i juli måned. 




Dagen sluttede med et besøg hos Anne Stine Stauder. Det er faktisk lidt pinligt at sige, at det var første gang, jeg var på stedet, for jeg har kendt Anne Stine i mange år nu - siden jeg mødte hende første gang hos Coen Jansen i Holland.

Søde Anne Stine fortæller begejstret om de smukke ærenpris, Veronicastrum

Anne Stine og Finn har et kæmpestort sted med en spændende prærie og virkeligt store bede med moderplanter. Der er allerede nu et fantastisk fyrværkeri af farver, og man får lyst til at købe stauder!!!!








Dejlig, dejlig dag. Næste tur går til Sverige, så har du et tip om et godt sted - have eller planteskole i Sydsverige, så sig endelig til :-)




Kastanjehegn - selvfølgelig!

Kastanjehegn er efterhånden ret udbredt her i Danmark. Jeg så det første gang for 11-12 år siden i Tyskland, hvor det har været brugt i mange år, og jeg var verliebt på stedet!!! Men der gik flere år, før jeg fik det i min egen have - for det første kunne man ikke købe det i Danmark, og for det andet var priserne ret høje.




Nu har vi kastanjehegn mange steder og har for nyligt sat mere op. Vi køber hegnet hos Kastanjehegn.dk, der har den gode kvalitet, der holder. For se.... der er nemlig forskel på kvaliteten ;-) Jeg så her i juni måned det hegn, der er blevet solgt fra en større butikskæde her i Danmark, og hold da op, jeg blev overrasket over den ringe kvalitet (men det er stadig yndigt).

Så til jer, der overvejer at købe hegnet fra Kastanjehegn.dk, vil jeg sige, at firmaet sælger en helt anden kvalitet med tykke kløvede kastanjegrene, der er tilspidsede i toppen, kraftigt ståltråd og med kort afstand mellem grenene (der kan også vælges større afstand).


Nyopsat kastanjehegn

I det hele taget er det svært at finde pænt hegn i Danmark, synes jeg. Det er en mangelvare. Kastanjehegnet passer perfekt til vores landsted, men det tager sig bestemt også godt ud til f.eks. en patriciavilla, kolonihave eller lignende. Jeg vil måske synes, at det ikke ville passe til et almindeligt parcelhus, men dét skal jo ikke afholde parcelhusejere fra at købe det ;-)



Jeg elsker blåmalet træ i haven - det passer så godt til det grønne, og vi har da også (igen) lavet et langt hegn, der opdeler planteskole og have en smule. På den ene side er der plantet 10 stk. rose 'Duchesse de Montebello', som er en af mine yndlingsroser. På den anden side står der krukker, buksbom, fyldte juleroser m.m. 




Hvordan ser dit yndlingshegn ud?