Ak ja, så var det slut

For et års tid siden væltede et stort, gammelt æbletræ - plantet i 1920 - på vores grund. Vi havde fundet ud af, at der var tale om sorten 'Holsteiner Cox', der stammer fra næsten samme år - omkring 1918. Et dejligt æble, der kan bruges som spise- og madæble. Smager en smule som det kendte æble 'Cox's Orange'.

Udover at miste et dejligt æble, mistede vi også et smukt træ og en del af historien. Vi har nu plantet flere gamle æblesorter i vores have som 'Filippa' (som vi dog havde i forvejen - viste det sig), 'Bramley's Seedling', 'Bøghs Citron', 'Kansler', 'Kirsebæræble fra Tyrrestrup, 'Signe Tillisch', 'Stenæble', 'Transparent Blanche', 'Venus' m.fl.'Holsteiner Cox'

Dette smukke 'Hosteiner Cox', der dog trængte til kraftig beskæring, tog sin afsked sidste år.

Gode bøger om gamle æblesorter: 'Æbler' af Per Kølster og 'Gamle Danske Frugtsorter' af Birgitte Svennevig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene