Let the show begin

(although, it has already started)...

Ja, jeg får altså lyst til at sende den overskrift ud til jer, for jeg synes pludselig, at det hele eksploderer i alle afdelinger; i køkkenhaven sker der en masse, og vi har indtil nu høstet spinat, salat, blomsterkarse og i går de første hvidløg. Der er altså ikke noget som friske hvidløg. Man føler sig meget priviligeret og rig, når man hiver et flot frisk hvidløg op ad jorden, og den karakteristiske duft springer i hovedet på én :-)


Friske hvidløg

I drivhuset har jeg nogle løvemund, der overvintrer år efter år - de har blomstret i et par dage og står med masser af knopper.
I samme drivhus står den orientalske valmue 'Snowgoose', der er blevet gravet op en del gange, men den bliver ved med at skyde, og den er faktisk ret kraftig..... Netop derfor siger jeg altid til mine kunder, at det er så godt som umuligt at slå en orientalsk valmue ihjel. Til gengæld kan musene eller mosegrisene spise dem (rødderne) ude i bedene, og så overlever de selvfølgelig ikke.


Papaver orientale 'Snowgoose'
De forskellige storkenæb blomstrer også nu - nogle er lige begyndt, andre har blomstret længe. En smuk sort er 'Derrick Cook', der er sjælden i handlen (men vi har den til salg - skal huske at skrive det, da jeg efterhånden får mange mails ang. de planter, jeg viser her på bloggen).


Geranium 'Derrick Cook'

Den har kæmpe store blomster og er bare så smuk, at man har lyst til at sætte sig foran den og bare stirre på den i timevis!!!
En anden storkenæb, der aldrig ses i handlen - vi havde den til salg for år tilbage - er denne blå fra Kazakstan, introduceret af Coen Jansen i Holland. Den er nævnt i Birgitte Husted Bendtsens bog om Storkenæb (side 41), og Coen Jansen havde store forventninger til den, men den er ligesom ikke blevet rigtigt udbredt. En skam, da blomsterne er lysende blå, og væksten lav og stiv, men til gengæld blomstrer den ikke så længe som f.eks. 'Jolly Bee'/'Rozanne', der blomstrer til frostens komme.Sp. Kazakstan - billedet viser måske ikke den lysende blå farve, men den er ret anderledes end de
andre blå storkenæb.


Til sidst vil jeg lige vise et billede af Katinka, der også kan lave masser af forårsløjer :-) Hun sidder på toppen af et plantestativ på 150 cm og kigger ind ad køkkenvinduet og tænker sikkert, mon de snart ser, at jeg gerne vil ind? (Billedet er taget gennem vinduet).21 kommentarer:

 1. Jamen for dælen da, jeg kan jo ikke blive ved med at sætte planter på min ønskeliste!!!! Kunne godt liiiige klemme den snowgoose ned i et bed, og Derric Cook kunne da også få en plads.. hm... Er det mon noget du tager med til Kolding...?

  SvarSlet
 2. Katinka bliver åbenbart nødt til at gøre opmærksom på sig selv, når nu hendes mor sidder i timevis foran "Derrick Cook" ;o) Skønne billeder!

  Tror jeg vil gå ud og trække i et hvidløg for at se om jeg er kommet lige så langt.
  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 3. Hvor er det en smuk valmue - "snowgoose" - den må jeg bare eje.
  Ha´en god week-end.
  Knus Hanne Bente

  PS. de hvide blomster fra grøftekanten - kender du navnet på dem?

  SvarSlet
 4. Den var god, Fru Friis :-D
  Hvor ser Katinka bare klog ud, og smuk med sine vildttegninger.
  Jeg har også prøvet det med at valmuerne bare vokser videre :-D De er nogle stædige kræ. Men der er smuk Snowgoose :-) Og Geranierne :-)
  Jeg synes også min ønskeliste vokser og vokser :-)

  SvarSlet
 5. Kære,

  Anette, ja, kender det kun alt for godt ;-) Ja, jeg tager Derrick Cook med i Geografisk Have den 5/6. Snowgoose har jeg desværre ikke planter af.

  Fru Friis, hæ, hæ, ja, det kan der være noget om ;-) Hvordan havde dine hvidløg det?

  Hanne Bente, tak :-) Ja, det er vel vild gulerod? Eller jeg tror faktisk, jeg tager fejl; dem, der blomstrer nu, er nok vild kørvel (Anthriscus sylvestris).

  Hanne, tak, det siger jeg lige videre til hende :-) Ja, min vokser også år for år, men egentlig dejligt, at man har noget at ønske sig ;-)

  Rigtig dejlig weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 6. Hej Marlene.
  Tak for din hjælp med at udrede den hvide blomst....Vild kørvel.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 7. Hej Marlene.
  Rigtig sød trefarvet kat du har sat ind.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 8. Selv tak - og tak ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Dejlige planter Marlene! Ja, med hvidløg kan man føle sig rig. Der er noget vitalt og appellerende over dem. Jeg havde havebesøg den anden dag. Da vi nåede til hvidløgene, blev der sagt: "Sikke nogle fine porrer!" Men de er altså også flotte i år - hvidløgene ; ) Staudevalmuen er imponerende; det er en meget smuk farve.
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 10. Jeg har nu aldrig rigtig held med hvidløg, så jeg foretrækker at tage til Italien og købe stort ind!! nej, jeg ville altså gerne have dem i haven, men de lykkes ikke...
  Katten er sød - på afstand... jeg har kun problemer med de andres katte der absolut skal sk... i min have - hver dag! Under katten er det skønneste stativ - glæder mig til at se dem rigtigt i Kolding.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 11. whaaaaauuuuuu.....snowgoose I´m in love :0)

  and yes, must the show begin....pæonerne er snart klar :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 12. Skal hilse fra hvidløgene og sige de havde det fremragende, ligner faktisk dine :o)
  Skal man forudbestille eller kan man sætte navneskilt på et par stykker af Derrick Cook til den 5. juni??

  SvarSlet
 13. Kære,

  Birgitte, tak skal du have :-) Ja, hvidløgene er flotte i år, for de var ikke så fine sidste år, men det var godt nok også nogle små fed, jeg havde sat.

  Helle, det kommer an på - som sagt - hvilke fed, man sætter - synes jeg at have fundet frem til. Og selvfølgelig jorden, der ikke må være alt for tung.

  Ja, det er ikke rart, når naboens katte skider i bedene. Det problem havde vi også dér, hvor vi boede før.

  Tak for rosen af stativerne ;-)

  Dorthe, ja, man kan hurtigt blive forelsket :-)

  Fru Friis, skønt med hvidløgene :-) Det er langt fra alle, vi tager op nu, for de bliver jo endnu større og danner fed, men de er nu så skønne, når de er helt friske og små.

  Jeg skriver lige ned på en seddel, at du skal have et par Derrick Cook (jeg sætter dem til side til dig). Vi ses den 5. :-)

  Rigtig god weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 14. Hejsa Marlene - du må meget gerne sætte en Derrick Cook fra til mig også... ;-) Tak

  SvarSlet
 15. Geranierne er vel nok smukke :O) katten lige så - men hvidløgene - altså! Jeg har et helt bed fyldt med hvidløg og er så spændt på om der er noget neden under de grønne toppe. Det er nemlig sket før i min have karriere, at der kun var et lille bitte fed på størrelse med det jeg havde sat i foråret :O(
  En del af dem er Slangehvidløg, og jeg går og venter på at 'halen' skal vise sig :O)

  SvarSlet
 16. Kære,

  Anette, det gør jeg - vi ses :-)

  Susanne, ja, det kommer måske an på, hvilken type løg man sætter - jeg har nemlig også prøvet, at mine hvidløg ikke er blevet til det helt store. Slangehvidløg har vi også købt i år :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 17. Så får du lige min historie om slangehvidløg :O)
  For nogle år siden købte jeg hvidløg i net - 3 stk. i Rema 1000 og satte dem i efteråret. Foråret efter kom de fint op af jorden, men jeg var grædefærdig, for de gik i stok - troede jeg. Var lige ved at hive dem op og smide dem ud, indtil jeg så et billede på havenyt.dk........jeg havde plantet Slangehvidløg, uden at ane at sådan noget eksisterede!!! :O)Det er dem jeg formere og sætte eller sår hvert år.
  Snip snap snude så er den fortælling ude.

  SvarSlet
 18. Hi, hi - dejlig og sjov historie ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 19. Sikke en smuk 'Snowgoose' - den var jeg ellers lige klar på at bestille ;o). Så må man i gang med at lede. Sikke en fin missepige, pudsigt som katte elsker at have overblikket - vores sidde også meget gerne på et udvalgt sted i højden.

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 20. Dejlige farver på Storkenæb, jeg er ved at give et gammelt bed en ansigtsløftning, og så bliver der altid plads til et par nye planter, jeg tror at en af dem må blive en blå/lyseblå Storkenæb - måske er der en der ligner Kazakstan. Tænk at der findes en hel bog med Storkenæb!!!!

  SvarSlet
 21. Kære,

  Mette, mon ikke jeg får lavet planter af Snowgoose, så de er klar til næste år. Ja, du har ret - kattene elsker bare at sidde oppe i højden :-)

  Sussi, lyder spændende med dit bed :-) ja, bogen har været en bestseller og har været udsolgt i ca. 2-3 år, men forfatteren, Birgitte Husted, er ved at genoptrykke den i øjeblikket.

  Rigtig dejlig aften til jer alle :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene