Eksotiske storkenæb - perfekt til krukker

I år har vi taget to ret eksotiske geranier hjem (igen); 'Coombland White' og 'Salome'.

Begge sorter står nævnt i Birgitte Husted Bendtsens bog om storkenæb, at de kan være sarte og har svært ved at overvintre. Måske. Jeg har dog haft begge i haven i en del år, og de overvintrede fint (og da stod de ikke engang i fuld sol), men jeg har også sandjord. Så de skal uden tvivl stå veldrænet. Ellers kan man jo behandle dem som en-årige - de er jo ikke dyrere end f.eks. en chokoladeblomst (hvis disse altså købes i blomsterbutikker). Under alle omstændigheder mener jeg ikke, at man skal snyde sig selv for disse to skønheder.

'Coombland White' er en krydsning mellem G. lambertii og G. traversii. Den har smukt velour-agtigt løv og en fin hvid til sartrosa blomst. Den bliver ikke ret høj - 30 cm - og er fast og lækker ;-) Skal selvfølgelig placeres i sol. Jeg har selv plantet en krukke med denne sort til i år.


'Salome' - en krydsning mellem G. procurrens og G. lambertii - har muligvis et mere eksotisk udseende end ovennævnte. De lange ranker strækker sig efter solen, og planten kryber langs jorden, der hurtigt afdækkes. Den er selvsagt et oplagt emne til krukker. 18 kommentarer:

 1. Nej, hvor er de flotte Marlene! Oplagt at plante krukker til med dem. Krukkerne kan så flyttes ind i drivhuset om vinteren; på den måde er der vel en rigtig god chance for, at de mere sarte overlever : - )
  Kh Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Birgitte, det er oplagt at flytte krukkerne ind i drivhuset om vinteren - tak for påmindelsen :-))

   Kh. Marlene

   Slet
 2. nå-nå... så røg der lidt mere på bestillingslisten. Jeg gik ellers efter den sikre storkenæb uden bøvl, men det med krukkerne frister, så jeg tror sørme jeg skal ha' et par stykker mere ved dig...
  kh regnormen ;o)

  SvarSlet
 3. De er godt nok søde! Jeg kørte lidt træt i storkenæb efter at have haft den smukke G. renardii i 2 år. Jeg finder den alle steder stadig. Den er fantastisk smuk men er nu flyttet til en landlig skovhave hvor den får lov at så sig som bare pokker ;0)

  SvarSlet
 4. Skønne storkenæb, men jeg har ikke krukker, så det går nok ikke.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Kære,

  Fru Friis, du siger bare til :-)

  Mysticia, jeg havde også renardii i mange år, men den selvsåede sig faktisk aldrig. Jeg har også holdt en lille pause fra storkenæbbene og solgte ud af mine moderplanter for et par år siden. Jeg bliver dog aldrig træt af oxo'erne og slet ikke de fyldte pratenser :-)

  Lisbeth, du kan sagtens have dem i haven. Som jeg skriver i indlægget, havde jeg dem i haven i en del år (5-6 år), og de overvintrede fint. Men de skal stå veldrænet - bedst med sandjord :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 6. Dom är mycket fina!
  Har en vit som jag inte vet namnet på i kruka och den har överlevt flera vintrar ute i krukan.
  Mariana

  SvarSlet
 7. Hvad mon det er for en Geranium, Mariana? Kan du evt. lægge et foto på din blog? :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Hej Marlene. De er rigtig flotte. Men når nu du er igang med at friste, hvad er det så for en geranie der pryder forsiden af den omtalte bog?

  SvarSlet
 9. Hej Marlene. Jeg synes også, at de er rigtig flotte - især den øverste. Den lyder til at have mange kvaliteter, og ser rigtig sød ud. Det er godt nok fristende!

  SvarSlet
 10. Wow - nogle dejligheder. Jeg syntes bedst om den sidste - med de skønne lilla farver :-)

  Kh
  Gitte

  SvarSlet
 11. uha altså Marlene......du frister mig snart til at slå til......men jeg er nødt til at holde lidt igen i foråret pga af andre projekter SUK så jeg bestiller ikke noget før tidligst i maj i år ;0)

  Lavendelfryd - .........skønheden er en G. himalayense "Derrick Cook".........er i gang med at læse den skønne skønne bog ;0)

  SvarSlet
 12. Kære,

  Lavendelfryd, det er 'Derrick Cook', der er på forsiden af geraniumbogen. En fantastisk storkenæb med store blomster. Jeg nævnte den flere gange her på bloggen sidste år, hvor jeg havde den i sortimentet. De kunne desværre ikke levere den i år.

  Birgitte og Gitte, tak skal I have :-)

  Frøken Solhat, ja, du siger bare til ;-)

  Rigtig dejlig dag til jer alle.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Kære Marlene, da du sidst havde dem i sottimentet, købte jeg begge to, og plantede dem i min fede midtjyske lerjord,i næææsten fuld sol og de STORTRIVES. Coombland White gravede jeg op for et par år siden for at flytte den, men glemte at få den genplantet, så den dødede, men det var ikke dens skyld!!!!
  Salome er min yngling, den står op af min takshæk og nærmest klatre rundt i den, den er VIDUNDERLIG, OG en til bonus (synes jeg) med de to geranier, er at de IKKE frøsår sig -ikke hos mig i hvert tilfælde, mit værste "ukrudt" er faktisk frøsåede geranier, fordi jeg næste ikke kan holde ud at rive dem op....
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle,

   det var da en dejlig info, du kommer med dér. Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor de står som sarte i storkenæbsbogen, for mine overvintrede jo også fint, og du har jo ovenikøbet lerjord!

   Ja, nogle geranier kan godt selvså sig lidt for meget.....

   Rigtig dejlig dag :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 14. wow de er da flotte!!
  Jeg er også fristet ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 15. Jeg plantede 'Salome' sidste år og vidste heller ikke, at den kunne være sart, så nu er jeg da spændt på, om den har klaret vinteren i min kolde, våde jord. Helle Nørbys info giver dog håb om, at den nok skal have klaret sig :)

  Det er så spændende i denne tid at gå og holde øje med især de nyplantede; er der liv, har de klaret vinteren og kan de trives hos mig ... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Achillea, du må da gerne skrive senere, om den har overlevet. Jeg ved jo, at du har ret våd jord. Men vi ses vel også i Århus den 20.?

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene