Tur til Heides planteskole

Der er ikke så megen tid til bloggeri i øjeblikket - der er simpelthen for travlt med ordrer og plantemarkeder, men i søndags tog vi os en veltrængt fridag, hvor vi var på tur til Heides Planteskole i Thisted. 

Jeg har længe gerne villet se den kendte syrenplanteskole, og vi kørte sammen med Helle og Kim fra Havegalleriet. 2,5 time tog det fra Nordfyn.

Vi mødtes med Janne fra Fuglsang Haver - hun kommer oprindeligt fra Thisted og var på besøg hos sine forældre.
Planteskolen er bestemt et besøg værd - den er hyggeligt inddelt i små rum med fine specieldesignede drivhuse. Og de smukke spejlbassiner, der vist er blevet berømte efterhånden....

Jeg var også spændt på den viktorianske køkkenhave - er jo vældig interesseret i Viktoriatiden - men jeg havde nok forventet, at det ville være en køkkenhave med geometriske former a la de typisk viktorianske haver, men det var en almindelig (men fantastisk smuk) køkkenhave med indrammede bede. Men jernindramningerne var vi til gengæld meget interesserede i - smukt og tykt fladjern. 
Men vi kom jo først og fremmest for at se syrener. De var dog ikke sprunget ud, men heldigvis var der stillet buske i drivhuset, så vi kunne se nogle i blomst. Og John, som arbejder på planteskolen (og som i øvrigt er Tante Grøns gemal ;-) ), var så sød at vise os deres produktionssted omme bag på marken. 
Tak for den fine syren, John :-)

I skal jo lige se, hvad jeg fik med hjem :-))

'Catinat'

'Daphne Pink'

'Fantazia'

'Maureen' - med KÆMPE blomster

'Charles Lindberg'

'Jubileinaya' - jeg faldt for de store gammelrosa knopper.

På vejen hjem holdt vi ind på en gård, der handlede med antikke ting. Der var mange mennesker, og i gårdens café fik vi kaffe og kage, inden turen gik hjemad mod Fyn. En skøn afslutning på en dejlig dag.


31 kommentarer:

 1. Man kan næsten dufte de skønne syrener. De er indbegrebet af maj måned i Danmark. Dejlige billeder..

  SvarSlet
 2. Tak for turen. Sikke smukke syrener.. Og tak for opklaringen af mysteriet om navnet: Syrenprinsen. Nu forstår jeg bedre hvorfor han hedder det !!! ;)))

  SvarSlet
 3. Wow - det var da nogle helt fantastiske syrener, du har fået med hjem. Bare jeg havde nogle mere plads i min have....

  Det ser ud til at være en spændende planteskole.

  SvarSlet
 4. Hej Marlene
  Det har da været en dejlig tur, og sikke nogle dejlige syrener, du har købt. Catinat og Daphne Pink er jeg helt faldet for. Ja og Fantazia.
  Hyggeligt at I fik hilst på Syrenprinsen :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Sikke en masse smukke syrener du fik med hjem Marlene.
  Om en måneds tid skal jeg og en busfuld friske madammer (som du kender) en tur op og drille syrenprinsen på han's job :-)
  Kh Lone

  SvarSlet
 6. Dejlige billeder og dejlige syrener fra Heides planteskole. Jeg er med i Lones bus om en måned og jeg glæder mig til at gense planteskolen som jeg så sidste år i sommerferien. Der er virkelig meget at inspireres af og jeg glæder mig til at se urterne i køkkenhaven som nok er noget større om en måned.
  Syrenprinsen har jeg ikke mødt, men jeg glæder mig også til at møde ham ;99

  SvarSlet
 7. Hvad kendetegner en ægte have-planteskole-nisse...????
  "Vi trængte til en velfortjent fridag... - og tog på planteskole"
  He-he... håber I fik slappet af og jeg er glad for at jeg fik lov at kigge med ;o)

  SvarSlet
 8. Åh suk - det lyder som en fantastisk tur og så med så smukke syrener. Dapne pink og fantazia går da lige i hjertet :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Det var da en skøn tur og fantastiske syrener - vi må har duftfunktion på pc'en... Hyggeligt at hilse på syrenprinsen.

  kh Ulla

  SvarSlet
 10. En tiltrængt fridag med besøg på en planteskole - det lyder som en dejlig dag.
  Tak for kigget på alle de mange syrener inkl. prinsen.
  VH Nina

  SvarSlet
 11. Smukke billeder fra en herlig tur :-) - jeg behøver vel ikke at skrive at man kan få hele serien af 'The Victorian Kitchen Garden' via BBCs hjemmeside (jeg har den naturligvis ;-)

  SvarSlet
 12. Hej. Det lyder godt nok til, at I har haft en god dag. Sikke mange flotte billeder af syrenerne. De er også bare så skønne med deres duft!

  SvarSlet
 13. Wauhhhh, hvor er de smukke! Syrener er skønne, så tak for tippet. Det må vist snart være på tide at genoptage barndommens ferier i Jylland........

  God aften
  Birgitte

  SvarSlet
 14. Kære Marlene

  Sikke dog en dejlig tur. Tænk at du orkede efter alt den blæst om lørdagen, men så igen - det er jo svært berigende at være på planteskole. Jeg er helt syg med de syrener, så det er sørme godt du ikke har dem i sortimentet :o))og jeg bor laaaaaangt fra den planteskole.

  Kh. Lene

  SvarSlet
 15. Tusind tak for jeres kommentarer :-)

  Nå ja, Syrenprinsen - det navn havde jeg lige glemt, men har vist godt set det nævnt i forbindelse med Tante Grøn ;-)

  Lone og Lisbeth, det lyder dejligt med jeres blogtur - igen :-) Rigtig dejlig tur :-)

  Sissel, ja, jeg købte hele serien - incl. Den Viktorianske Blomsterhave og Det Viktorianske Køkken - sidste år på Ebay :-) Optog serien på video, da den blev vist engang først i 90erne.

  Rigtig dejlig dag til jer - mon ikke vi snart får lidt varme????

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 16. Kære Marlene, det er nogle helt fantastiske syrener, som passer perfekt til dit skønne sted! At det var en dejlig tur i godt selskab, har jeg hørt "rygter" om ;- ) Vi ses senere : - )

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 17. PS - har du bogen `Lilacs´ af John L. Fiala? Det er et meget skønt og omfattende værk (på engelsk) om syrener. Man får virkelig lyst til at udforske syrenernes verden, når man læser deri og ser alle de pragtfulde slags, der findes.

  Kh B

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte,

   nej, den bog kender jeg vist ikke - meget interessant! Ja, der findes tilsyneladende mange, mange sorter, så man bliver helt rundtosset, når der skal udvælges ;-)

   God tur til København i dag.

   Kh. Marlene

   Slet
 18. aaah, de lyserøde syrener er vel nok dejlige for øjnene :)

  SvarSlet
 19. Tak for rundvisningen.
  Det ser ud til at have været en dejlig dag.
  I dag tager vi til plantemarked i Sønderskov. Håber på at få noget nyt med hjem til haven og så selvfølgelig på et godt salg.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Landbohaven,

   god tur på plantemarkedet i dag - håber, I får solgt en masse :-))

   Kh. Marlene

   Slet
 20. Uhada sikke en dejlig tur i har været på :-D Jeg må sige at I har fortjent det, I knokler så os her hjemme i haverne får de dejligste planter hjem! :-D
  Det er da nogle helt fantastiske syrener du har fået med hjem!!!
  Det er jo oplagt når man har plads i sin have, meget smukt.
  Som Lisbeth skrev, skal vi jo snart på tour igen og jeg glæder mig :-D
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gro,

   tak skal du have ;-)

   Det lyder altså spændende med jeres tur - hvor skal I hen denne gang?

   Kh. Marlene

   Slet
 21. Det lyder godt nok som en skøn udflugt, I har været på :) Uh, jeg bliver helt misundelig over de smukke syrener. Syren er min yndlingsbusk og er ganske enkelt indbegrebet af dansk forår for mig.

  SvarSlet
 22. Nej hvor fik du dejligt. Mange syrener med hjem, vi skal på ferie deroppe i år, så må da vist have familien med til Heide.

  SvarSlet
 23. Åh... skønne skønne syrener, en pæn portion du fik med hjem. Og ja bestemt afslappende at kigge på nye fund til haven. Hvem der bare havde en større have ;O).

  Kh
  Mette

  SvarSlet
 24. dejlig tur,flotte billeder,hvem er fotografen? kh kirsten

  SvarSlet
 25. Tusind tak for jeres dejlige kommentarer :-)

  Ja, man kan hurtigt blive forelsket i de smukke syrener. Kunne sagtens finde på at købe flere.

  Kirsten, billederne tages altid af mig selv - ellers står det nævnt under billedet, hvem der er fotografen :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 26. Hej Marlene
  Super flotte billeder og syrener ;-)
  Hvor skal du have dem alle henne? Er helt vild med syrener, men jeg er lidt i tvivl om hvor de passer ind...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne.

   Håber, du har det godt - det var rart at hilse på dig i Geografisk Have :-))

   Jeg har sat dem op ad et lavt hvidt hegn ved vores planteskole. Det skal nok blive flot. Jeg har dog også sat mere kastanjehegn op, og dér ville de helt sikkert også passe til.

   Rigtig god søndag aften :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 27. Please let me know if you're looking for a author for your site. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd really like to write some content for your blog in exchange for a link back to mine.

  Please shoot me an e-mail if interested. Thanks!


  Here is my homepage; get instagram followers

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene