Høstmarked i Geografisk Have

På søndag, den 2. september, er der høstmarked i Geografisk Have i Kolding fra kl. 10-17. 

Vi håber, du har lyst til at kigge forbi. Vi har stand nr. 7 og står tæt ved hovedstien.

Vi tager masser af lækre stauder med i blomst, og naturligvis har vi mange Echinacea med ;-) Til dagen har vi indkøbt KÆMPE Echinacea i 4,5L potter (så de er virkelig store) med masser af blomster. Der er først til mølle, så de kan ikke forudbestilles eller sendes - dertil er de for store. Prisen er kun kr. 75,-

Der er tale om nye sorter og nogle mere kendte.

4,5L potter:

Echinacea 'Secret Joy'
Echinacea 'Secret Desire'
Echinacea 'Secret Lust'
Echinacea 'Flame Thrower'
Echinacea ''Fragrant Angel'
Echinacea 'Tiki Torch'

Desuden den helt mørke 'Fatal Attraction' i 2L potter (kr. 65,-).


'Secret Joy'

'Secret Desire'

'Secret Lust'

'Flame Thrower'

'Fragrant Angel'

'Tiki Torch'

Jeg har flere gange skrevet om Echinacea her på bloggen, men gentager gerne, at JO DE NYE HYBRIDER ER HÅRDFØRE ;-))) Dette siger jeg med et smil på læben og ikke blot for at sælge planter, men jeg har haft mine i 6 år nu, og de overvintrer fint, men det kræver, at de står veldrænet og ikke bliver kvalt af for kraftige stauder om foråret. Og selvom jeg bor på Fyn, har vi hårde vintre - bl.a. sidste vinter med mildt vejr og derefter minus 22 grader!!!

Håber, vi ses - vi glæder os :-)

23 kommentarer:

 1. Århr, altså, de er godt nok fine. det er meget fristende! Skal prøve at se om jeg kan overtale Hr. Tulle til at køre et smut til Kolding på søndag - vi kunne ikke Grundlovsdag, så jeg må jo have et besøg tilgode ;-)))

  SvarSlet
 2. Kære Tulle,

  det kunne da være dejligt, hvis du kiggede forbi :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 3. Hvor er de skønne, især Secret Joy og Fragrant Angel. Jeg kommer ikke til Kolding, men derimod til Ringe d. 9/9, har bestilt ved dig til afhentning på dette marked. Har du også disse nye solhatte med til Ringe?

  SvarSlet
 4. Favoriten Secret Joy den skulle jag vila ha frö till!!
  Ha de bra på marknaden
  Mariana

  SvarSlet
 5. Den ena vackrare än den andra, hur skall man kunna välja? Tror jag satsar på 'Fragrant Angel'. En ängel kan aldrig vara fel!
  Läste nyligen, att Echinacea blev eget släkte redan 1794!!! Det var förresten Conrad Moench som ordnade detta! Konstigt, att namnet Rudbeckia fortfarande hänger kvar. Aj, aj.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 6. Kære,

  Fru Friis, ja, vi ses tilsyneladende heldigvis :-)

  Gitte, ja, måske har jeg også disse med - det kommer an på, om jeg når at få flere hjem.

  Mariana, ja, Secret Joy er i hvert fald en nyhed - der findes ingen andre fyldte gule (og så er den jo dejlig sartgul). De fyldte sætter dog ikke mange frø, og så er de desværre ikke frøægte.

  Ruben, ja, det er svært at vælge - derfor har jeg dem i én pærevælling her hos mig ;-) Det irriterer mig også lidt med Rudbeckia, om intet af med Echinacea at gøre. Navnet bliver også stadig brugt her i Danmark.

  Fortsat god dag til jer alle :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Hej igen!
  "Pærevælling", nu fick jag lära mig ett nytt danskt ord, men pærevælling tror jag inte att du har i din trädgård. Där är nog ordning och reda! ;-)

  /R

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ruben,

   jeg tænkte godt nok på, om du mon forstod "pærevælling", men det gjorde du ;-) Men nah... jeg har megen uorden hos mig ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 8. Milde makron........hvor er det nogle fantastiske farver Marlene....men desværre har jeg ikke lige mulighed for at komme forbi....ellers skulle jeg nok være aftager af et par stykker.

  Der er andre der lystigt må handle og gå hjem med et smil på læben.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe,

   det ville ellers have været hyggeligt at hilse på dig, men det må så blive en anden god gang :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 9. De er FLOTTE, men jeg skal nu bare ha et par gammeldags!!.... men jeg går og spekulerer på om det er bedst at vente til foråret, eller om det er bedst at købe dem nu..... der er jo nogen Narcisser og sådan noget forårsguf i det bed, hvor de så glimrende kunne stå og sprede glæde og her på denne årstid.... tænke, tænke.... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi,

   jeg er generelt fortaler for plantning i foråret - uanset hvilken staude vi taler om, og det skyldes, at stauden derved får masser af tid til at etablere sig, men det stiller også krav til haveejeren, der skal huske at vande i tørre perioder. Det er udmærket at plante Echinacea nu - jo tidligere, jo bedre :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 10. Kære Marlene
  Jeg ville frygtelig gerne, men har ingen at følges med, så jeg må blive hjemme :(
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt, Lisbeth ;-)

   Håber, du får en god weekend.

   Kh. Marlene

   Slet
 11. Uha, uha, hvor ville jeg altså gerne til Kolding og købe nogle af dine gode sager. Men der er en anelse for langt her fra Sjælland. Er dog i gang med at planlægge en større omlægning af et stort bed og skriver løs på ønskesedlen til de mange gode sager der skal heri. Det bliver først til foråret jeg planter, for tiden er en faktor og jeg kan simpelthen ikke nå det. Men så kan jeg måske kombinere et besøg hos min mor med en bestilling og afhentning hos dig. :O)

  Du skriver at de fyldte ikke sætter mange frø - det er der nogen der har glemt at fortælle mine pink double delight, for de sår sig altså rigtig meget. Og de bliver faktisk som moderplanterne. Så lidt heldig har man jo lov at være..........det er selvfølgelig mest de mange glade aftagere der er heldige, men jeg elsker processen med at grave de små babyer op og nurse dem til de er store nok til at flytte hjemmefra. Og det blev pludselig et langt indlæg fra min side, så jeg vil slutte med at ønske rigtig god fornøjelse i Kolding.

  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 12. Kære Trine,

  det lyder spændende med dit nye bed, og du skal være velkommen tilbage ;-) Det er dog her i sensommeren, at alle de nye Echinacea er at få i handlen.

  Nej, hvor dejligt med dine fyldte purpursolhatte, der sætter frø. Jeg har mange forskellige, og mine sætter kun ganske få frø. Skal lige holde lidt mere øje med dem. Har også en del frøplanter, men de har ikke rigtig mulighed for at udvikle sig, da mine stauder står meget tæt.

  Rigtig god weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Oh ja jeg kommer og det blir dejligt har godt nok lige været i Kierkeberg, men monstro der ikke var lidt mere som kunne få plads hos mig( min mand mener at det snart må knibe ha ha) er godt nok vild med den gule secret love og en af de orange må jeg have.. Vi ses glæder mig selv om min veninde har svigtet mig godt jeg sagtens selv kan handle :0). Skønne sol hilsner fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle,

   lyder godt, at du kommer, og ja, mon ikke du selv kan finde ud af at få købt lidt ind ;-))) Det plejer ikke at knibe ;-)

   Vi ses!

   Kh. Marlene

   Slet
 14. Hav en dejlig dag på marked i Kolding i morgen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Lotte :-)

   Rigtig dejlig søndag til dig.

   Kh. Marlene

   Slet
 15. Mange skønne blomster.
  Jeg kom lige forbi din bod, men der var mange der kiggede på dine smukke blomster, så jeg fik ikke hilst på dig.
  Håber du har haft et godt salg.
  Ha` en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Landbohaven,

   åh, jeg ville meget gerne have hilst på dig! Men ja, der var mange mennesker de første timer, og tak, vi havde et rigtigt godt salg.

   Håber, jeg får hilst på dig en anden gang ;-)

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene