En underlig knold - del 2

(Følg evt. med på Facebook også).

Oka - Oxalis tuberosa - er et festligt og eksotisk indslag i køkkenhaven - sikken farve! Den findes også i almindelig hvid/gullig variant, men jeg faldt for den røde farve, der vil pynte i salaten.
Oka stammer fra Andesbjergene og blev også dyrket i 1800-tallet, men var så vidt vides ikke særligt udbredt. Og det er den sådan set heller ikke i dag. Jeg købte knoldene i Tyskland her i foråret, hvor de blev lagt i køkkenhaven, og hen i oktober/november kan de graves op og nydes på adskillige måder; rå, kogt, stegt eller bagt. De bruges sådan set på samme måde, som vi bruger kartoflen. De røde typer mister lidt farve ved kogning. 


De lange rødder fjernes inden tilberedning 

Bagte oka

Løvet ligner en form for kløver, og oka'en tilhører da også - som det latinske navn antyder - kløverfamilien. Løvet visner ned ved den første frost, men fortvivl ikke - grav ikke knoldene op, men vent nogle uger eller en lille måneds tid, før du høster. 
En knold der kan anbefales - den har en behagelig sød smag. Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene