Vil du vinde en staudepakke?

3 heldige havebananer (der har klikket på "synes godt om" Staudefeen) kan vinde en staudepakke - lodtrækningen foregår på vores Facebookside. Der trækkes lod den 1/7, og vinderne offentliggøres på siden.

Opdatering 27/6: Vinderne offentliggøres herinde på bloggen den 1/7, og fremtidige udtrækninger bliver foretaget herinde, da det tilsyneladende ikke er lovligt at have konkurrencer kørende på Facebook, og man må jo overholde reglerne!!! ;-)

1/7: Vinderne er (kontakt mig på staudefeen@mail.dk):


Birgitte Troest
Charlotte Damsted
Annette Mia Rentzmann Jøns



Pakken består af:

Anemone Pamina
Astrantia Buckland
Echinacea ‘Southern Belle’
Limonium latifolium
Phystostegia ‘Variegata’
Scutellaria altissima


Scutellaria altissima







Helt gratis!

Vi kan jo godt lide, når der er noget, vi får forærende, så vi ikke skal have penge op af lommen :-) Og jeg har fået meget forærende i år - i form af selvsåede planter. Køkkenurter og sommerblomster.

I gamle dage såede man ofte sommerblomsterne om efteråret, hvor de naturligt ville smide sine frø, og det er faktisk ikke så tosset endda. Det betyder, at planterne året efter blomstrer tidligere end normalt og er robuste og har en kraftig vækst.

I år har jeg helt gratis fået to slags dusksalvie, morgenfrue, løvemund, kæmpeverbena, blomsterkarse, mamelukærme, cosmos, kornblomst, rød grønkål, dild og en del flere urter og sommerblomster.

Nedenfor lyserød og blå dusksalvie.




Selvsået blomsterkarse - blandede farver, mørkerød og cremegul

Rød grønkål

Og den fine Cosmos 'Daydream' har selvsået sig en del steder i haven. 

Man kan godt sige, at jeg også har fået den almindelig grønkål foræret, for den har overvintret fint og står nu med store, saftige blade :-)

Denne plante har valgt at støtte sig til en gammel stol. 

Nu ville der jo ikke være noget ved det hele, hvis man ikke skulle indkøbe frø, så dem og glæde sig til spiringen og de smukke urter og blomster, så selvfølgelig har jeg sået en masse - blandt andet:

Palmekålen - 2 slags; toscansk og 'Jagalla Nero' med fligede blade.

Og den mørke ært 'Purple Podded'.

Og som I måske husker, har jeg sat et væld af kartofler. Herunder 'Blå Congo', der har de yndigste blomster.



Og jordbærrene er på sit højeste - den nye sort 'Lambada' er jeg rigtig glad for - den er ret tidlig, har store spidse bær, og så smager den helt fortryllende. 




I staudebedene er der så meget at glædes over i øjeblikket - blandt andet de mange stjerneskærm, Astrantia

Astrantia major 'Roma'

Astrantia major 'Star of Billion' (der er en grund til navnet!) i
intimt samvær med Ranunculus acris 'Citrinus'.


Astrantia major 'Claret'

De mange storkenæb pryder vores have i hver en krog - de navngivne og de (smukke) frøplanter. Den nye 'Lilac Ice' er jeg virkelig begejstret for. Kan ikke sige nok godt om den. Den er en sport af den velkendte 'Rozanne' og blomstrer lige så længe. 

Geranium 'Lilac Ice'

Skærmblomster bliver nævnt på snart alle blogs - heldigvis. For de er smukke og giver et vildt og let løft til staudebedet. Her er det Grafia golaka, som jeg har byttet mig til. 

Grafia golaka

Verbascum 'Southern Charm'

Jeg har også nogle selvsåede staudesalvier, og en af disse har smukke lilla-lyserøde blomster. Det er dog ikke den, jeg viser her. Denne her er sandsynligvis en frøplante af 'Amethyst'.




Og endelig prydløgene - Allium - som jeg ikke har gjort så meget i, da jeg heletiden graver i mine bede, men i efteråret blev der lagt Allium atropurpureum, og det er jeg glad for - den er så smuk!!!




Rigtig god weekend og Skt. Hans til jer alle :-)








Jo, jo, vi er her endnu :-)

Men der er (heldigvis) travlhed :-) Ligesom der nok også er det hos jer. Forårets plantemarkeder er nu overstået, og vi har et tiltrængt pusterum. Det hele eksploderer lige nu, og trods travlheden nyder vi selvfølgelig de mange stauder, der netop nu viser deres pragt og talenter.

Specielt de mange bjergknopurt, Centaurea montana, bliver en større og større favorit hos mig. De blomstrer i en længere periode her i maj-juni og igen i sensommeren, og så har de altså en evne til at sno sig ind imellem andre stauder, så det hele ser meget tilfældigt og en smule vildt ud.

'Album' - der har ekstremt store blomster


'Black Sprite', der dog ligner 'Jordy' en del, synes jeg. 

'Carnea'

'Lady Flora Hastings'

'Purple Heart'

Iris, lupiner, skærmblomster, storkenæb og mange andre blomstrer netop nu og giver liv og frodighed til bedene (trods tørken her på Fyn!):

Lupiner

Iris germanica 'Az Ap'

Anthriscus sylvestris 'Ravenswing'

Ranunculus acris 'Citrinus' sammen med Astrantia (stjerneskærm) 'Star of Billion'

Geranium sp. Khazakstan - en storkenæb fra den hollandske planteskolemand,
Coen Jansen, der ventede sig meget af denne Geranium, men den blev nu
aldrig udbredt  i handlen. Jeg er meget glad for den - den er anderledes
end de andre blå og er ret stiv og opret. Blomstrer dog kun én gang. 

Vores kvæder vokser sig hastigt store, og når de står med de fine lyserøde blomster, er det et imponerende syn. 



Når der er travlhed, er det jo ikke dårligt med lidt hjælp, og både katte og høns holder skarpt øje med, om vi får lavet det hele!!

Bettina nyder, når vi går ude.

Og Bente - hun har altid travlt -  her står hun på toppen af en vold -
uhh... man bliver jo svimmel!!!

Og nu er det tid til at få pottet tomaterne over i store potter - ja, ja, jeg sagde jo tidligere, at jeg er lidt bagefter i år ;-))

Rigtig dejlig dag til jer.