Heuchera og Heucherella

Alle kender vist efterhånden Heuchera og Heucherella (alunrod x skumblomst), da mange varianter kan købes her i Danmark. De ses ofte på plantemarkederne. Jeg må indrømme, at jeg blev en smule træt af dem for nogle år siden, fordi de blev tilbudt en masse på markederne, men sidste år tog jeg 3 forskellige Heucherella hjem, og jeg blev en smule forelsket - igen!

Mange krukkeejere efterlyser forslag til efterårsbeplantning til deres krukker, og jeg kan klart anbefale både Heuchera og Heucherella, der står frisk og frodigt det meste af året. Det er først nu her sidst i december, at bladene visnede ned (min krukke står ved huset).

Krukke tilplantet med Heucherella 'Solar Eclipse' og 'Brass Lantern'Som sagt er der farvetoner for enhver smag, og udover at være ideel til krukker, er planten også en suveræn kantplante.


Heuchera 'Fire Chief'

Heuchera 'Frosted Violet'

Heuchera 'Blackberry Jam'

Heucherella 'Gunsmoke'

Dette er blot nogle få eksempler på de mange, der findes i handlen, og jeg har masser af billeder af spændende sorter - billeder, som jeg har taget på diverse messer i udlandet.

Så det er bare med at finde netop dén, du kan lide :-)
16 kommentarer:

 1. Hvad er forskellen på alunrod og skumblomst? Jeg synes, de ligner hinanden til forveksling.
  Den gunsmoke er fantastisk flot. Den må jeg have noteret mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi Bente. Den faldt jeg også for ;)

   Slet
 2. Jeg synes heucherella er mere fin i det, men jeg ved ikke om det er det, der er forskellen. Lad os høre Marlene.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Skumblomst er en blanding af heuchera og tiarella den har løv som en heuchera og blomster som en tiarella. - små hvide/ hvidrosa fjerlignende blomster. heucherella kan godt visne ned om vinteren kontra heuchera der har flot løv året rundt.

  SvarSlet
 4. Jeg er også blevet vild med dem - og da mange af dem er lidt specielle i farven, kan de virke lidt for meget i bedene - men i krukker er de skønne. Blomsten er også meget sød og yndig i buketter. Jeg har det sådan med blomsterne - som jeg har det med blomster i hosta - væk med det samme og op i en vase! Har planten for bladvækstens skyld!
  Kh Helle

  SvarSlet
 5. Skumblomst er så vidt jeg ved det danske navn på tiarella, og heucherella er en krydsning ml. tiarella og heuchera, heraf navnet. Jeg synes som Lisbeth, at heucherella har en spinklere vækst end heuchera. Skumblomst har i modsætning til de andre to rent grønne blade.

  SvarSlet
 6. Tak for jeres kommentarer :-)

  Ja, Heucherella er, som jeg skriver øverst i indlægget, en krydsning mellem alunrod og skumblomst. Jeg synes, at Heucherella er lidt finere i løvet, men det kommer helt an på sorten. Der er også nogle Heuchera, der har tykke, voksagtige blade, mens andre har tynde fine blade. De fleste Heuchera er stedsegrønne, men en del visner også ned om vinteren - (f.eks. 'Rachel' eller 'Brownies', men først efter frost).

  Jeg er også mest til disse stauder i krukker, må jeg indrømme. Derfor har jeg ikke tidligere brugt dem så meget. Jeg har dog en stor 'Brownies' i mit bed, som jeg er rigtig glad for.

  Blomsterne på Heucherella er ikke noget særligt, og de bliver også her klippet af ret hurtigt, som du gør, Helle. Blomsterne på Heuchera er jeg glad for at bruge i buketter - det giver et meget let udseeende.

  Fortsat god weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Jeg var længe om at falde for heuchera, faktisk er de først indført i vores have i 2012! Men nu er både Malcolm og jeg helt vilde med dem så mon ikke vi udvider bestanden i år... Gunsmoke er da bare for fed :)

  SvarSlet
 8. Har elsket dem så længe jeg kan huske. Startede med Palace Purple - som stadig holder - og har nu over 30 forskellige. Mine favoritter er de mørke, men Green Spice er også en favorit.Den visner heller ikke ned om vinteren. Faktisk er mange af dem stedsegrønne og til foråret kan man så fjerne en del af de gamle blade hvis de er blevet grimme.

  Så velkommen i klubben til alle der har fået øje på disse fantastiske planter.

  SvarSlet
 9. Det har også været sådan on and off, at jeg har kunnet lide dem. Sikkert fordi jeg mest går op i selve blomsten.

  Palace Purple - åh ja husker den så godt. Tror også, det var den første, jeg havde.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 10. Også en af mine favoritter. Jeg har helt mistet overblikket over hvilke jeg har og hvor mange. Hvert år kommer der nye, og de bliver smukkere og smukkere. Er man samler får det nok aldrig ende :O)
  Jeg bruger den også i krukker, specielt til skyggefulde steder.

  SvarSlet
 11. Gunsmoke er skrevet på listen! Den er da vidunderlig. Jeg købte et par gule heuchera i foråret 2012 og satte i krukker, men jeg må have gjort noget helt forkert, for de gik ud. Måske fik de for megen sol. Har dog tænkt mig at forsøge igen, for jeg er nødt til at have krukker ind mod havenaboer, da de har skvalderkålsmarker, så man tror det er løgn.

  SvarSlet
 12. Hej Malene.De er så smukke med deres dejlige løv.Jeg fik dem først i min have sidste år.Og jeg skal helt klart have flere.Den Gunsmoke er vist et must.God aften Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
 13. Susanne, ja, man må sige, at der er noget for en samler, hvad angår Heuchera og Heucherella :-)

  Nette, du har ret i, at de orange- og gulløvede ikke kan lide for megen sol - de bliver simpelthen svedne.

  Jette, ja, Gunsmoke er rigtig smuk......

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 14. Mycket fina! man vill ha alla!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlet
  Svar
  1. Mariana, ja, man kan hurtigt blive bidt af dem ;-)

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene