Flimrende forsommerdrømme

To lette stauder med vildt udtryk som jeg nyder netop nu er skærmblomsten bjerghulsvøb, Chaerophyllum hirsurtum var. roseum, som jeg allerførst lærte at kende gennem en beskrivelse i en af Anne Justs fascinerende havebøger. Både løv og de lyserøde blomster er uundværlige i haven. Desværre selvsår den sig ikke meget i min have.
En anden - for mig at se ret ukendt - staude er en form for judaspenge, men denne her er en staude og ikke en to-årig, som den velkendte mørkpink judaspenge er. Den sartlyserøde, som jeg viser her, bærer det danske navn måneskulpe, Lunaria rediviva, og jeg har sået planterne fra frø. Den overrasker mig positivt og bliver helt klart en favorit i staudebedet, der hos mig gerne må have et skødesløst og vildt udtryk. 
Husk at vi flere gange ugentligt fortæller om spændende stauder på vores Facebook side - alle nyheder og tilbud opslås på denne side. 

11 kommentarer:

 1. Suk.......................................du må altså ikke vi sådan en smuksak af en lyserød ala judaspenge, når alias feen ikke kan opfylde det akut opståede behov.........på den anden side, har netop sagt at NU bestiller jeg ikke mere, men altså.....suk Marlene.......kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. vi=vise, kan ikke engang tale rent.......

   Slet
  2. Anne Mette, jeg kan så trøste dig med, at jeg ikke har den til salg ;-) Jeg skal også helst vise lidt andet end salgsplanter ;-)

   Vi ses vel i Kolding?

   Kh. Marlene

   Slet
  3. Ja, det er helt ok, Marlene, jeg har noteret den og må i gang med at så ;) Desværre, vi kommer ikke til Kolding i år, der er flere grunde, Grundlovsdag falder på en onsdag, men det er også fordi jeg pt ikke er så god til så frygtelig mange mennesker på en gang, men snart er det 2014 :) kh Anne Mette

   Slet
  4. Kære Anne Mette,

   så er det også bedre at blive hjemme og pleje dig selv :-)

   Ja, vi ses til næste år - god sommer ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Det er lidt sjovt med den måneskulpe, for jeg mener bestemt ikke at have sået den... derimod mener jeg at have sået Løvehale, - som nu er blevet til måneskulpe!!! Sådan kan det gå, men da jeg fandt ud af hvad det var har den selvfølgelig fået lov at blive i haven. Sådan kan tilfældet nogle gange råde! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, Fru Friis, da var du da heldig så ;-)) Selvom løvehale er da også dejlig.

   Kh. Marlene

   Slet
 3. Måneskulpe er smuk og fin i det. Skærmblomsten er også dejlig.

  SvarSlet
 4. Bjerghulsvøb - hvor poetisk et navn... Den er da vidunderlig og yderst trendy. Hvilke skærmblomster har du med mørkt løv?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Marie-Louise - den er rigtig skøn. Vi havde den faktisk i sortimentet det første år, vi åbnede Staudefeen (2005), men skærmblomster er nok blevet mere populære de senere år.

   Skærmblomster med mørkt løv - altså i haven? Jeg har selvfølgelig Ravenswing, og sidste år fik jeg den mørkløvede kvan, Ebony, med lyserøde blomster. Den glæder jeg mig meget til at se i blomst.

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene