Sommerhaver i Sverige

For en uges tid siden var vi på havetur i Sverige med vores to dejlige havevenner, Helle og Kim (havegalleriet.dk), og jeg vil lade billederne tale for sig selv - skønne, skønne køkkenhaver på Katrinetorp, Sofiero og Frederiksdal - der er smukt i Sverige. Sofiero har jeg tidligere besøgt, men det er ved at være nogle år siden.

Vi starter på Katrinetorp:Sofiero - inspirerende køkkenhave med gamle drivhuse og butik med fint haveudstyr i god kvalitet (men dyrt). 

Frederiksdal har jeg ønsket at opleve i et par år. Stedet var ingen skuffelse. Der er have og romantik for alle pengene - gamle huse med flere værksteder og butikker. 
Næste tur til Sverige må være julemarkedet på Katrinetorp - det skulle være en oplevelse. 

Derudover besøgte vi flere keramikere, og svenskerne har altså gode idéer til anderledes keramisk haveudstyr- og pynt! Se et eksempel i næste indlæg :-)


25 kommentarer:

 1. Hej Malene.Dejlige billeder fra jeres Sveriges tur.Har været flere gange på Sofiero og en enkelt gang på Frederiksdal.....skønne steder begge to.Dejligt at komme ud og opleve andre haver.Har selv lige været til Hampton Court Flower Show i London.En stor oplevelse......har lavet to indlæg derfra.God aften til dig knus Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette,

   ja, det er skønt at blive inspireret af andre haver.

   SPÆNDENDE med Hampton Court Flower Show - jeg kigger indenfor på din blog :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Vilket härligt kålland!!!
  Smörgåsen var inte så dum den heller!!
  Mariana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mariana,

   ja, I har mange skønne steder i Sverige :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 3. Ja, där har du hittat tre riktiga pärlor!
  /Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Katarina,

   ja, det er selvklart 3 oplagte steder at besøge, for der findes vel også mange mindre steder, der er mindst lige så skønne?

   Kh. Marlene

   Slet
 4. Hej. Det ser virkelig spændende ud. Stor inspiration og meget flotte billeder. Det må have været en virkelig god tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte,

   tak skal du have :-) Og ja, vi nød det meget ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 5. Ja der er mange skønne steder hos vores nabo mod øst!
  Jeg er vild ned den plads, der er på vejene bla - dejlig tur

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente,

   Du har ret; jeg har bare svært ved at tage mig sammen til at tage til Sverige, og det er jo ret dumt, for der findes så mange skønne steder. Planen er i hvert fald at besøge Katrinetorp igen til jul - julemarkedet skulle være ret fantastisk.

   Kh. Marlene

   Slet
 6. Jeg har været så heldig at besøge alle tre steder flere gange, og det bliver helt sikkert til endnu flere ;-)

  Katrinetorps julemarked har jeg også tilgode, men har været på Frederiksdals flere gang. Det er også et besøg værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ina,

   jeg kan faktisk godt huske dine indlæg om julemarkedet på Frederiksdal. Mon ikke jeg kunne slå to fluer med ét smæk, når vi alligevel skal op til julemarkedet på Katrinetorp? ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
  2. Det lyder som en super ide :-)

   Slet
 7. Ni verkar ha haft en härlig tur häröver. Nu ser jag fram emot nästa inlägg... blir ju nyfiken. =o)
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Katarina,

   det er blot en lille keramisk ting, jeg viser i næste indlæg - men som jeg aldrig har set før. Og i det hele taget synes jeg, at jeg oplevede mange nye ting, som jeg aldrig før har set i Danmark. I er bare mere fremme i Sverige!! ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 8. Hvor ser det hele bare fantstisk ud, det lyder som en helt i gennem skøn tur.

  Der ER bare dejligt i Sverige og rigtig mange skønne steder og haver at besøge. Min mormor var svensk, så for mig har Sverige gennem min opvækst været et helt naturligt ferieland. I en årrække havde jeg så en eller anden aversion i mod det - betragtede det blot som en stor samling myg og nåletræer - men det er heldigvis en saga blot og gennem de seneste 10 år har jeg igen været en meget hyppig gæst 'hinsidan', bl.a. også de steder du viser her, som alle er fantastisk skønne. Min familie er pt. på Gotland, som jeg også drømmer om at opleve, men min ferie var brugt, så nu kan jeg bare sidde her og være misundelig. :o)

  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Trine,

   åh ja, så kender du jo alt til Sverige ;-)

   Gotland... har altid drømt om at komme dertil (da jeg interesserer mig for fossiler), men det er desværre aldrig blevet til noget. Øv også, at din ferie er opbrugt!!!

   Kh. Marlene

   Slet
 9. Sverige er bare så skønt et land at gæste og de kan altså noget med haver de svenskere. På et helt andet plan end de engelske - lidt mere nede på jorden.
  I min ungdom boede jeg derovre i to dejlige år.
  Og har lige haft min debut som rejsearrangør m.m. på en havetur til Sverige, så mine sidste indlæg har vist billeder fra. Det var en kæmpeoplevelse at rejse med 52 entusiastiske, skønne mennesker. Og der er flere steder i Sverige jeg gerne vil dele med andre, så en ny rejse kommer der sikkert i 2015.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helga.

   Nej, hvor spændende, at du har stået for en haverejse til Sverige! Jeg har lige været inde at kigge, og det ser jo bare skøønt ud. Der er mange gode forslag til yderligere udflugtsmål, når man skal til Sverige. Du må være fyldt helt op af inspiration ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 10. Kære Marlene
  Ja det er nogle flotte urtegårde. Jeg besøgte Sofiero og Frederiksdal i sidste uge og jeg synes også at det var urtehaverne der var de flotteste. Blomsterbedene var fine, men ikke sådan ih-og-åh, men sådan er det jo ofte på denne tid hvor noget er afblomstret og andet er på vej og alle er på ferie og ikke har tid til at pudse visne blomster af. Jeg fik også lyst til at besøge julemarkedet på Frederiksdal.
  Jeg kan ikke huske om du har set urtehaven i Fredensborg slotshave, den er virkelig flot, synes jeg .
  - spændende hvad du har købt;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth,

   Det var da pudsigt, at du var deroppe sidste uge. Det var helt sikkert også køkkenhaverne, jeg kiggede mest på. Jeg synes ikke, der var så meget andet at se på Sofiero, hvis jeg skal være helt ærlig. I hvert fald ikke noget der havde min interesse - jo måske "børnehaven", som jeg også viser billeder af i dette indlæg.

   Nej, jeg har endnu ikke fået set Fredensborg urtehave - glemmer det altid, men den er i min bevidsthed - så den må jeg huske!!!!

   Kh. Marlene

   Slet
 11. Havetur til Sverige - det vil jeg også rigtig gerne. Glæder mig til indlægget med de fine haveting fra keramikerne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men du har jo været så heldig at have været på havetur i England i år ;-))

   Det er egentlig bare én lille ting, jeg ville vise, da jeg synes, den var speciel - selvom den er ekstrem enkel.

   Lægger den på nu.

   Slet
 12. Hold da op hvor ser det bare skønt ud med de sommerhaver! Tak for de fine billeder:=)

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene