De skønne jordskokker

Disse skønne juveler er netop gravet op fra den halvfrosne jord - store, flotte og sprøde.

Jeg har desværre ikke navnet på sorten, men det er en gammel sort, som min svoger for nogle år siden har fået fra Pometet i Taastrup. Det kan siges, at det er en sort med store runde knolde - ikke aflange, som man ofte ser. Der findes jordskokker med både hvidt og rødligt kød.

Jordskokken er skøn i haven, da den også får en smuk solsikkelignende blomst (dog ikke alle sorter). Det latinske navn er da også Helianthus tuberosus - det samme som for solsikken (Helianthus). Den bliver omkring 2 m høj og trives bedst i let jord (som vi har hos os). Vi havde også jordskokker i vores forrige have, hvor jorden var tung, og dér blev de slet ikke så store og flotte, så vi glemte dem egentlig.

Jordskok-suppe eller i skiver i ovnen med løg og fløde er lækre retter. Men ellers kan de bruges på alle mulige måder - som mos med hvidløg osv.


2 kommentarer:

  1. Ja,jordskokker er dejlige...
    Prøv denne salat, som jeg fandt opskrift på i et blad.
    Jordskoksalat med pærer, valnødder og granatæble.
    - 300 g jordskokker
    - 1 pære
    - 50 g babyspinat
    - 50 g babysalatblade
    - 12 valnøddekerner
    - salt og friskkværnet peber
    Citronmarinade:
    - saft og skal af 1/2 citron, usprøjtet
    - 2 spsk olivenolie
    1. Rør en marinade af citronskal, saft og olie.
    2. Skyl og skrub jordskokkerne.
    Snit dem i meget tynde skiver, og vend dem straks i marinaden.
    3. Pæren skæres i smalle både.
    4. Halver granatæblet og pil kernerne ud.
    5. Rist valnødderne på en pande i lidt olie.
    6. Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

    Velbekomme...
    Salaten smager fantastisk...
    Hilsen Annette

    SvarSlet
  2. Hej Annette.

    Ummm... det lyder vel nok godt - den opskrift må jeg prøve :-)

    Kh. Marlene

    SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene