Immerbær - et eventyrligt bær

Jeg havde i mange år haft immerbær (Fragaria vesca) i baghovedet og havde tænkt på det som et bær forbundet med mystik. Jeg kunne nærmest se alferne og feerne flyve rundt mellem de smukke bær, der er små, spidse og nubrede.
Da jeg langt om længe fik dem, overraskede de i den grad ved, at bærret har et ufatteligt højt smagsniveau. Vi har plantet sorten 'Rügen', som måske er den mest almindelige i handlen. Den har ingen udløbere som skovjordbær, og det var perfekt, da de skulle bruges som kantplanter om vores køkkenhave.
Der er jordbær på planten nærmest hele sæsonen. Vi plukkede og plukkede og nød den helt fantastiske smag, der er så intens, så der kun skal et par bær til for at tilfredsstille smagsløgene.

Den er vidunderlig i salater med mozzarella, oliven osv. Og sørg for at det er blandet salat (pluksalat, chikorie, hovedsalat, rucola m.v. Den smagsløse Iceberg salat anbefales ikke).


De skønne immerbær

3 kommentarer:

 1. Hej, og velkommen til blogland, jeg har lige opdaget din blog gennem Frøken Solhat's blog og jeg glæder mig til at følge med her. Har også været inde på jeres netshop, uha det er fristende, må straks melde mig til jeres nyhedsbrev.

  SvarSlet
 2. Hej Annette :-)

  Tak skal du have og velkommen her på bloggen :-)

  Håber at høre fra dig igen - enten her eller på vores netshop.

  Mange hilsner

  Marlene

  SvarSlet
 3. Mmmm smultron!!! Så jättegott!

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene