De skønne staudesalvier

Sidder og tænker på de smukke staudesalvier..... Kan ikke komme i tanke om noget negativt om dem - kun postivt. Og i den forbindelse undrer det mig, at de ikke er mere brugt. Man ser dem på planteskolerne, og de sælges jo også (vi har selv flere i sortimentet), men det er ikke en staude, som folk taler om. Og hvorfor egentlig ikke?

Der findes så mange smukke sorter, og som fyldplante er salvien uundværlig. Den kan bruges blandt roser, som hæk og kantplante, og så blomstrer den nærmest uafbrudt, hvis man husker at klippe den ned efter første blomstring. Du behøver ikke være forsigtig; hæksaksen er udmærket!

Desuden er den fin i buketter som lækkert fyld til de mere tunge blomster. Det eneste negative er måske, at den lugter lidt af kattepis... er i hvert fald min opfattelse.


Den sjove Salvia verticillata 'Purple Rain' er en af de mest populære sorter. Den er også smuk. Jeg er dog selv mere til de enkle typer. Denne har loddent, kraftigt løv.Den hvide form - Salvia verticillata 'Alba' - den ser man ikke så tit i handlen.Salvia nemorosa 'Lubeca' er en forbedret udgave af den velkendte 'Ostfriesland'. 'Lubeca' blomstrer ca. 3 uger længere.


Den smukke Salvia nemorosa 'Rose Queen' er vanvittig dejlig. Den lyserøde farve kommer først helt frem, når blomsten er udsprunget - farven på knopperne synes lilla.To lækre salvier - stauder godt nok, men ikke hårdføre her hos os; Salvia guaranitica 'Black and Blue' og Salvia microphylla 'Hot Lips', men derfor kunne man vel godt prøve dem? :-)


4 kommentarer:

 1. Kære Marlene

  Jeg har ikke tænkt over det før, men du har fuldstændig ret. På trods af åbenlyse kvaliteter, lever staudesalvien nok en lidt skjult tilværelse. De to sidste, du nævner, er meget spændende, og jeg er helt betaget af "Rose Queen". Fint med et lille "indspark" om de dejlige salvier. En plante vi må have nogle flere af! I min have har jeg længe drømt om, at et stort, rundt, solitært bed med den duftende, historiske rose "Rose de Rescht" skulle kantes med en lav, blålilla staudesalvie. Hidtil har jeg plantet Heliotrop, men da den skal fornyes hvert år, ville det andet være nemmere. Måske har du et godt bud på en salvie, som egner sig til formålet.

  Kærlig hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Kære Birgitte.

  Det lyder da godt nok som et misundelsesværdigt bed, du vil lave :-)))

  'Marcus' er en lav sort, men Rose de Rescht bliver jo ret høj, så måske vil det med tiden se bedre ud med en sort, der er lidt højere?

  Flot artiikel, du har skrevet i HAVEN, som jeg lige har fået med posten i dag :-) Tomater er jo min store passion :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 3. Haps! Rose Queen røg direkte ind på ønskelisten, tak for den ;o)

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene