Ugens gæsteblogger - Den Gamle Gartner

Vi har haft og får de næste måneder besøg af flere gæstebloggere, der fortæller om deres have, hvordan de bruger den, hvilken stil, de kan lide osv.

Her er nogle af de haveentusiaster, der besøger/har besøgt vores blog:

Birgit Reimer (forfatter og indehaver af Caroline Mathildestiens Planteskole), Birgitte Hasholt (forfatter), Birgit Helbo (havearkitekt) Helle Nørby (keramiker - og indehaver af byhellenoerby), Helle Rask (indehaver af Havegalleriet), Camilla Plum - senere på året - (forfatter, kogekone, TV-vært m.v.), Karin Meyer Nielsen (medindehaver af Pæoneksperten), Bente Møller Holm (indehaver af bog-netbutikken Plantarum), Flemming Hansen (forfatter og indehaver af ClematisDanmark), Helga og Hans Hansen, indehaver af Hosta Danmark, Lene Bargisen Tranberg, havearkitekt, Laif Vænggård, sælger krydderurter og duftpelargonier, Michaela Søllingvraa, indehaver af Den Grønne Garage er nogle af de skønne havemennesker, der vil videregive deres haveglæde her på bloggen.


Ugens gæsteblogger er denne gang Inge og Laif Vænggård ("Den Gamle Gartner").


Tekst og foto: Inge og Laif VænggårdDen Gamle Gartners Have....
...sådan hedder min kones og min have, dels fordi vi er gamle (!), men også fordi jeg er gartner, og så syntes vi, det kunne være naturligt at kalde den sådan.

Det er en besøgshave af den mere specielle slags, idet vi har plantet den til med krydderurter, som vi har ca. 365 forskellige af. Desuden har vi en del lægeurter og 140 forskellige duftpelargonier.


Oregano tournefortii og ananassalvie


Det er meget mere spændende at arbejde med så mange forskellige planter, end det var i vores yngre dage, da vi kun havde myrter i gartneriet. Det kunne godt blive lidt trivielt.


Kapersbusk (Capparis spinosa)


Vi har nu været pensionister i nogle år og har derfor, som andre pensionister, meget travlt, 4000 km2 have er temmelig meget for sådan to gamle starutter som os, men vi hygger os med det, og med vores mange gæster.
Det skal dog indrømmes, at når vi kommer til første oktober, hvor vi lukker, og derefter har fået alle planterne sat ind i drivhusene til overvintring, så slapper vi af. Men der går kun til efter jul, så begynder det at krible igen.


Pæremelon (Solanum muricatum)


I januar skal der bestilles frø, de fleste fra England, der har de flest af de frø, som vi bruger. Først i marts er det så tiden at så de første krydderurter, og så går det slag i slag herfra.


Sommerfugle-pelargonie
Pelargonierne, der har overvintret ved ca. 3 graders varme begynder at røre på sig, og først i april har de fået så meget vækst, at vi kan tage stiklinger af dem.

Allerede sidst i marts begynder vi også at potte de første krydderurter, og samtidig skal de planter vi bar ind i oktober begynde at sættes ud igen, så de der kommer, enten for at se planterne og haven, eller for at købe planter til deres egen have, har noget at komme efter, når vi åbner 1. maj.Ellers går vi bare og hygger os sammen med vores hund og vores fire katte. Den slags kan man jo ikke undvære her ude på landet, og da vi bor meget tæt på Staudefeen er det - som de fleste måske ved - langt ude på landet, og det er dejligt.

Her er fredeligt og roligt -  vi har rigtig gode naboer og en dejlig landlig duft - hvad mere kan man ønske sig.


Rød hyld


Det første du vil møde, når du kører ind i gården er vores hund, Senta, som vil komme og tage imod dig. Hils på den og spørg hvor vi er henne, og følg så bare efter den, den er ganske fredelig, og den fører dig, med stor sandsynlighed, derhen, hvor vi befinder os.

Vi har åbent fra 1. maj til 1. oktober. Lørdag-søndag og helligdage. Du må også gerne komme på andre tider, bare du ringer først, så vi er hjemme.

7 kommentarer:

 1. Der ser dejligt ud i jeres have. Og hvor er det ekstra hyggeligt, at blive budt velkommen af hunden. Hvis jeg kommer en tur på de kanter, vil jeg aflægge jer ( og staudefeen) et besøg, og medbringe lidt spareskillinger til at købe krydderurter for..
  Mange hilsner, Anette

  SvarSlet
 2. Jep. Det gjorde så udslaget. Jeg må en tur til Fyn og Søndersø - når jeg får tid.
  Fik lige igår et par aflæggere af planter fra Den gamle Gartner. En veninde købte dem på vort plantemarked sidste år. Sådan kan ting gå lidt i ring.

  God weekend.
  Helga

  SvarSlet
 3. Det må være en ønsketilværelse for haveglade pensionister. Sådan vil jeg også være ;-)
  Jeg må et smut forbi en dag, så jeg kan udvide krydderurtesamlingen. Den skal nok vokse lidt mere, før jeg kan begynde at sælge af den.

  SvarSlet
 4. Vi har faktisk været en tur forbi sidste år.
  Det er en rigtig hyggelig have med mange spændende ting.
  Et besøg kan klart anbefales.

  SvarSlet
 5. Kære Laif
  Pensionist - ja, gartner - ja, men ildsjæle bliver sent gamle. Jeg håber snart at få tid til at kigge forbi.
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 6. Tak for alle jeres søde kommentarer - vi håber, I har lyst til at besøge os her i denne sæson.

  Mange hilsner

  Inge og Laif.

  SvarSlet
 7. Hvor ser det hyggeligt ud!! Jo, det er da bestemt en af grundene til, at jeg må til Fyn!! Jeg vil nu ud at plante det, jeg fik købt ved Jer igår til havemarkedet i Aalborg. Smil Annette

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene