Køkkenhaven - update juni

Det går stærkt i køkkenhaven, og vi høster allerede en del, men mon ikke mange af jer gør det på nuværende tidspunkt?

Den sprøde salat bliver plukket, og der bliver udplantet nyt ca. hver anden uge.
Hestebønnerne er nu høje og blomstrer med deres sort-hvide blomster, der har en sød duft.
Den smukke sølvbede har vokset sig ret stor, og den smager ikke alene godt, men pynter også i køkkenhaven (og kan med fordel plantes i staudebedene og i krukker).
De smukke kornblomster vil jeg helst ikke undvære - de minder mig om barndommen - og de selvsår sig da også det samme sted år efter år.
Blomsterkarsen er også i blomst - det er vist alle sorterne, der blomstrer nu.


'Whirlybird Cherry Rose'


'Milkmaid' og grønkål.


En del af vore bønner tog skade af den sene frost - selvom vi havde tildækket dem - derfor blev hold 2 plantet den anden dag.
Samme dag blev der udplantet squash - men også et par honningmeloner fik lov til at prøve lykken udenfor :-)


Squash og honningmeloner. I midten et nyplantet 'Cox's Orange' æbletræ.
For enden jordskokker.
15 kommentarer:

 1. Dejlige frodige billeder fra din køkkenhave. Jeg har også flere forskellige slags bladbeder. De er et farverigt indslag med deres blanke blade og kulørte stilke.
  Jeg har forsømt min køkkenhave lidt p.g.a. for mange andre ting, så min er ikke helt så frodig som din endnu. Men det kommer ;-)

  SvarSlet
 2. Så mycket fint och mumsigt!!
  LindaLunda

  SvarSlet
 3. Vi spiser også dejlig sprød salat fra køkkenhaven, men ellers er der ikke så meget endnu. Alt bliver sået på friland og i mistbænke. Jeg såede dog nogle karotter i en altankasse i det tidlige forår og kan se, at det ikke varer længe inden vi sætter tænderne i dem. Køkkenhave er et hit :-)

  Solskinshilsen
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Hejsa Marlene ;-)
  Der er ikke så meget at høste i min køkkenhave endnu, jeg har været for sent ude. Er altid overforsigtig med at så, og hvert år ærgrer det mig at høste så sent... Hm! Til gengæld har vi jo kartoflerne i drivhuset, uhm. Nu vil jeg gå ud og plante min Derrick Cook ;-) God dag til dig og håber I havde et godt salg igår. Der var ihvertfald mange besøgende.

  SvarSlet
 5. Kære Marlene
  Det er dejlige billeder af en frodig og alsidig køkkenhave. Helt i tråd med den måde, jeg kan lide at gøre det på, blander du blomster og grønt, så det hele bliver skønt at kigge på. Obelisken, som du præsenterede på bloggen for et stykke tid siden, og som der er et glimt af denne gang, er smuk i nyttehaven. I øvrigt så jeg i et engelsk haveblad fornylig en lignende, hvorpå der slyngede sig en fantastisk rose.
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 6. Uhm, hvor ser det hele lækket og frodigt ud. Sikke mange gode vitaminer I skal spise jer igennem i sommer :-)
  Jeg er lige ved at fortryde, at jeg ikke har plantet grøntsager i år. Men det var et forsøg for at se om jeg ville savne det, i forhold til det arbejde det også er.
  Fortsat god arbejdslyst i køkkenhaven :-)
  Kh Hanne

  SvarSlet
 7. Tak for jeres kommentarer :-)

  Kære,

  Ina, ja, de kulørte blade er så smukke, synes jeg. Det er jo også ligemeget, om man er lidt senere på den - det kommer jo hurtigt, når det er så varmt i vejret :-)

  Linda - tak ;-)

  Birgitte/Landliggeren, kartofler i altankasser - du er dejlig alternativ :-) Ja, ingen tvivl - køkkenhaven er et hit.

  Anette, ummm ja, kartoflerne i drivhuset - det lyder godt :-) Vi prøvede at grave op den anden dag, men de var altså ikke helt store nok.

  Tak, vi havde et super salg, og allerede ved 13-tiden syntes jeg, der så lidt halvtomt ud ved vores stand.... Det var bare så hyggeligt at møde dig :-)

  Birgitte, ja, blomster og køkkenurter hører sammen ;-) Du har - om nogen - præsenteret mange spændende køkkenurter på din blog. Ja, obelisken har jeg også set et par andre steder - eller en, der ligner meget :-)

  Hanne, ja, det er altså skønt bare at kunne høste, og når man køber økologisk, så sparer man faktisk mange penge - det opdagede vi sidste år! (Men det er nu ikke derfor, vi har køkkenhave).

  Håber, I alle får en skøn aften.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Flotte grønsager du har - skønt at kunne "høste" dem selv-
  men også her må jeg melde "pas" jeg har ingen køkkenhave.
  Ha´en god mandag aften.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 9. hej ..flotte billeder ..kender slet ikke noget til bladbeder !!får da helt lyst til at prøve..dejlige billeder fra din blog..Diana

  SvarSlet
 10. Jeres grøntsager er godt nok langt fremme! Flot ser det ud med grønt og blomster i skønsom blanding. Selvom jeg synes, jeg såede "til tiden", er jeg ikke klar til at høste noget endnu undtagen lidt salat og radiser. Jeg besøgte en veninde i Århus i søndags, og mange af hendes stauder var også en del længere fremme end mine. Jeg tænker, at det måske er min våde jord, der er længere tid om at blive varm, der kan være årsagen.

  SvarSlet
 11. Jeg syntes det er temmeligt frækt at have grøntsager der er så langt fremme! Mine har kun lige vist sig i overfladen - de få jeg nu engang har sået.

  SvarSlet
 12. PS: den fine bladbede du viser havde jeg sidste år, men den/alle sammen gik i stok for mig, så den er på 'standby' ind til videre.

  SvarSlet
 13. Kære,

  Hanne Bente, måske til næste år? ;-)

  Diana, velkommen på bloggen :-) Må lige have et kig på din.

  Achillea, ja, jeg tror, du har ret; det skyldes garanteret din våde jord. Vi har sandjord her.

  Susanne, He, he, sorry, my dear ;-) Bønnerne har jeg jo altså også sået i drivhuset og så plantet dem ud (ikke hestebønnerne).

  Jeg havde ofte bladbede/sølvebede, da jeg boede i Mårslet og tænkte, at nu ville jeg prøve dem igen. Jeg kan dog ikke huske, om de gik i stok. Det må jeg lige holde øje med. Måske er de ikke alt for vilde med varme - ligesom spinaten.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 14. Den almindelig grønne bladbede/sølvbede er aldrig gået i stok for mig. Kun den med røde årer. Men den er vildt flot i bedene :O)

  SvarSlet
 15. Ok - den har jeg faktisk også i køkkenhaven, så den holder jeg lige øje med ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene