Plantemarked Geografisk Have 5/6

Så er det igen blevet tid til det meget store plantemarked i Geografisk Have i Kolding. Og vi glæder os! Det er vel 8. gang, vi deltager, tror jeg.


Tilfældig stand på plantemarkedet....


Det bliver hvert år afholdt Grundlovsdag, og markedet vokser og vokser. I år er der om muligt endnu flere stande, og hele markedet er blevet rykket lidt rundt, da man vil forsøge at forbedre ind- og udkørselsforholdene.

Vi står dog stadig det samme sted; ud til hovedstien, nede for enden af markedet (modsat indgangen) ved det store træ. Men en del af standene ligger nu ind ad sidevejene, gemt væk fra hovedstien.

Der er kø ved indgangen fra kl. 9 ca., men der bliver først åbnet kl. 10. I løbet af de første fire timer har vi ekstremt travlt med at ekspedere, så i det tidsrum bliver det desværre ikke til så megen havesnak. Men lidt senere er der mere tid.


Gæsterne "vælter ind", når dørene åbnes kl. 10.


På markedet finder du utallige spændende og sjældne stauder, træer, buske, sommerblomster og haveting. Ved siden af os står i år Havegalleriet, der kan tilbyde lækkert haveudstyr til den mest kræsne haveejer.


Mon ikke Havegalleriet tager disse smukke guldsmede med?


Vi selv tager mange spændende stauder med - bl.a. forskellige floks, purpursolhatte, kongelys (se indlægget nedenfor), salvier, engblomme ('Alabaster'), valmuer, bispehue, storkenæb og mange andre spændende stauder, og desuden medbringer vi i år også sommerblomster, melonplanter, squashplanter (speciel), mynter, peber og selvfølgelig usædvanlige tomatsorter, som vi også solgte sidste år.


Salvia pratenis 'Rose Rhapsody' i 2 L potter.


Vore plantestativer / obelisker, der er lavet i holdbar lærk, er kommet godt fra start, og vi medbringer da også et par stykker på markedet.


Plantestativer i lærk - bruges til utallige vækster; bønner, tallerkensmækker,
ærteblomster, pragtsnerler, klokkeranker, clematis, klatreroser, kaprifolier osv.

Vi håber, du har lyst til at komme - og samtidig besøge den meget store og smukke have. Tag evt. madkurven med; der er adskillige siddepladser rundt omkring i haven.

13 kommentarer:

 1. Lovely and interstering blog! I like it!
  see you soon ,Monica

  SvarSlet
 2. Hej igen! Jeg var heldig at finde lyserøde Kongelys på "Mit hjem er mit Slot" .- der var faktisk 3 forskellige farver i potten, en hvid, en svagt lyserød og en mørkelyserød (!) så jeg er superglad.

  SvarSlet
 3. Dear Monica,

  Welcome to my blog. Thanks a lot for your kind words - I appreciate it :-)

  Kære Sussi,

  det var da skønt - og så 3 stk. på én gang! Det var da superheldigt :-))

  :-) Marlene

  SvarSlet
 4. Jeg har i vinter mistet min chokoladefarvede solhat, - mon du har sådan en??

  SvarSlet
 5. God fornøjelse på søndag. Jeg skal holde fødselsdag, så det må blive en anden gang ;-)

  SvarSlet
 6. Tak Marlene. Din blog, gæsteindlæg og kontakt til Helga og Hans - og deres '(Kiwi) Full Monty' gjorde udslaget og overbeviste gemalen min om at vi altså skulle bruge Grundlovsdag på en udflugt til Geografisk have. Selv om det sker her fra det Midtsjællandske. Om der så er hm, full monty i haven, det ser vi :)

  Fru Fris har faktisk også, ubevidst, haft en finger med i spillet. Læste om markedet første gang på hendes blog, så tak :)

  Jeg er faldet over et par ting i din butik, av, alt for meget faktisk. Men jeg sender dig en mail i morgen.

  Vi ses
  Anne Mette K

  SvarSlet
 7. Kære,

  Fru Friis, jeg har desværre ikke en chokoladefarvet solhat - ved dog ikke, hvad det er for en?

  Ina, tak ;-) God fornøjelse med fødselsdagen :-) (er det din egen?).

  Anne Mette, Hi, hi - dejligt, at du er blevet inspireret. Tror bestemt ikke, du bliver skuffet. Glæder mig til at høre fra dig :-) Er først hjemme sidst på eftermiddagen.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Hej Marlene - Jeg kommer nok forbi og snuser til din bod, for i går gik det op for mig at jeg har hele 7 krukker der ikke er planter i....! oh ve oh skræk ;)

  Glæder mig til at hilse på dig, sådan helt live :)

  SvarSlet
 9. uuuuh, tager du også "alabaster" med... hm... jeg glæder mig til geraniumen, og så ser jeg om du har flere spændende sager når jeg kommer - det har du utvivlsomt.... vi ses!

  SvarSlet
 10. Kære,

  Annette, Uhha, krukker uden planter - ja, de må plantes til ;-)) Heldigvis er der jo kæmpe udvalg på markedet. Glæder mig til at møde dig :-)

  Yes - og de står med mange blomster :-) Ja, vi ses - glæder mig :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Hei!
  Takk for titten hos meg,lenge siden jeg har vært nede på marked nu,skal se om jeg får til et i sommer...........
  Ha en flott weekend nu.....klems

  SvarSlet
 12. Kære Else Marie,

  tak for din hilsen :-)

  Har I mange plantemarkeder i Norge?

  Også rigtig dejlig weekend til dig :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Havde I en god dag på plantemarkedet i Geografisk Have? Det var jo perfekt vejr til en udflugt, så der har garanteret været sort af mennesker. Måske jeg kommer og kigger næste år... Det lyder i hvert fald til, at det plantemarked skal opleves :)

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene