På besøg hos Birgitte Hasholt

På vej til udstillingen på Valdemar Slot her i weekenden, lagde vi vejen forbi haveentusiast og forfatter Birgitte Hasholt, som jeg har været heldig at have lært at kende i år. Birgitte og jeg og 3 andre kvinder har dannet et netværk, hvor vi hjælper hinanden, arrangerer forskellige ting osv.

Det var også grunden til besøget; jeg skulle se omgivelserne, der skal danne ramme om et spændende marked, som vi er ved at arrangere - det bliver afholdt i september. Mere om det senere.

Birgitte bor på Fyn - ligesom jeg selv - tæt ved Egeskov langt ude på landet nede ad en grusvej - ligesom jeg også gør (dog på Nordfyn!).
Hun har en smuk landbohave, hvad dertil hører af dyr - geder og smukke høns. En dejlig stor og spændende køkkenhave er der selvfølgelig også.


Høns i flotte farver hygger sig i skyggen.


Gederne har et stort areal at afgræsse - og de bliver flyttet jævnligt, så de altid har frisk græs. Og så er
de jo en perfekt græsslåmaskine!!! ;-)


Det er skønne omgivelser til et marked, hvor der kommer til at foregå lidt af hvert.Bredbladet ærenpris og løvefod i skøn symfoni af matchende farver.


Birgitte og hendes familie går meget op i selvforsyning - der bliver dyrket en del i det lille drivhus.Smukke keramikpotter i forskellige udformninger fylder drivhuset.Kvanen er en smuk skærmplante og bliver efterhånden brugt mere og mere som prydplante....


Silkepæon


Romantisk storkenæb - Geranium x oxonianum


En bålplads skal der til, når man bor på landet. Her i en meget smuk udgave.
Skønt med inspiration fra en have, der appellerer 100% til én :-)))

23 kommentarer:

 1. Der ser rigtig, rigtig dejligt ud, pragtfulde billeder. Jeg glæder mig til at høre om, hvad alle I skønne, fynske kvinder går og pønser på...

  SvarSlet
 2. Ja der trives cottage-stilen vist også godt. Har ofte ønsket at jeg havde plads til et par geder. Så for mange år siden en tv-udsendelse, hvor Peter Jordt fodrede sine med rosengrenene. Jeg kører mine væk og det ærgrer mig at jeg ikke kan få alt omsat selv.

  Skønne billeder.
  Hilsen Helga

  SvarSlet
 3. Der ser skønt ud i den have. Jeg bor selv i Jylland, men hvis der kommer et spændende marked er jeg mere end villig til at komme.

  SvarSlet
 4. Åhhh, hvor ser det dejligt ud og så har hun geder, det har jeg altid ønsket mig! - Jamen, jeg kommer, husk at skrive når datoen er fundet :-)

  SvarSlet
 5. Virkelig skøn have - rigtig flotte billeder.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 6. Det ser skønt ud, det er så hyggeligt med dyr når der er plads til det. Det lyder spændende med et marked, jeg håber ikke det falder sammen med haveblogger træffet i København?

  SvarSlet
 7. Tak for jeres kommentarer :-) Skønt, hvis I kommer til markedet, hvor der vil være forskellige aktiviteter :-)

  Det bliver nok den 11/9 - Havens dag. Lisbeth, er det ikke den 10/6, der er blogger træf?

  Rigtig dejlig aften til jer :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Hvor er det dejligt at se billeder fra en landbohave med lys og god plads, når man har en parcelhushave - og ingen talent for begrænsninger (som jeg) - så bliver det sådan lidt tæt, hi hi - jeg har vist ikke engang plads til den helt underskønne "tråd"-bænk..... nå, jo måske lige .... :-)

  SvarSlet
 9. SKØN stemning og skønne høns :) og bålstedet og og og :)

  Iben

  SvarSlet
 10. Der ser rigtig skønt ud.En dejlig have, som jeg også gerne vil besøge.
  Men datoen for blogtræffet er den 10. september, så det er lige lovlig tæt på. I må flytte markedet ;-)

  SvarSlet
 11. Kære,

  Sussi, det lyder nu også dejligt med et tætpakket have. Vi har også meget plads her hos os - som hos Birgitte - men jeg arbejder nu på at få det lidt mere intimt i haven :-)

  Iben, ja, der er dejligt - håber, du kommer den dag, vi holder markedet :-)

  Ina, ork, det klarer du da sagtens to dage i træk :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 12. Kære alle
  Jeg siger også tak for de mange positive kommentarer! At I tager godt imod idéen om vores have-event, synes jeg er helt fantastisk. Ingen tvivl om, at vi glæder os til at fortsætte arbejdet med at udtænke en rigtig god dag.
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 13. (Skumle-skumle...) - min datter fylder år den 11.sept., men selv om hun "kun" bliver 19 somre, så vil hun og familien da elske en fødselsdagstur til en fynsk have, - så vi kommer nogle stykker!!! Hmmm.... eller måske altså ikke alligevel.... ;o)

  SvarSlet
 14. Kære Fru Friis,

  det håber jeg, at I gør :-) Jeg plejer nu også at holde fødselsdag for familie og venner den weekend (fylder den 12.), men det må jeg rykke i år - jeg er jo også "gammel", så det betyder ikke noget :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 15. Hvem siger 24 år er gammelt......... :) :) :)

  Det er en selvfølge, at jeg bliver nødtil at kigge forbi den dag :)

  Iben

  SvarSlet
 16. Hæ, hæ, nå ja, det kan der jo være noget om ;-) (til dem, der ikke ved, at vi joker, så er jeg altså ikke 24 år!!!).

  Lyder dejligt :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 17. Hvad, er du ikke 24? Var det så slet ikke dig, altså som i hende den 'to die for' labre lyshårede, som jeg handlede planter med i Kolding da. For hun kan da umuligt være en dag over 24....:)

  SvarSlet
 18. Lækkert, lækkert sted.

  Jeg har for nylig købt hendes bog Alt godt fra haven, som jeg skal hygge mig med i ferien. det ser jeg frem til.

  SvarSlet
 19. Det bliver hun nok glad for at høre :-)

  SvarSlet
 20. Sikke et helt fantastisk sted. Håber det kan lade sig gøre at på passet det ind i min kalender :-)

  Havde i øvrigt godt regnet ud, at det med de 24 var en joke - du er da mindst 25 ;-)

  SvarSlet
 21. Ja, jeg er meget glad for at høre nyt om `Alt Godt Fra Haven´ - dejligt, at du har den Diane! Og Helga, jeg glemte lige at tilføje til din kommentar om gederne, at de er meget glade for grene. Netop rosengrene spiser de med stor fornøjelse, og således er de både gode til at slå græs og som "kompostkværn", når det gælder grene fra ikke giftige planter. Fortsat mange tak for kommentarerne :-)
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 22. Kære Signe,

  det håber jeg også :-)

  Hæ, hæ, lad os håbe, at folk fanger ironien, så de ikke får et chok, når de ser mig ;-)))

  Rigtig dejlig weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene