Gratis adgang i køligt selskab..

Jah... overskriften er en blanding af det, jeg vil fortælle om - nemlig om plantemarkedet på søndag og de kølige blå farver i min have ;-)

På søndag, den 19. juni fra kl. 11-17 er der plantemarked i Humlemagasinet på Nordfyn (Harndrup). Der vil være både planter, haveudstyr og gamle ting. Der er i dagens anledning gratis adgang til haven, som er ekstremt stor og bestemt et besøg værd.


Udsnit fra haven ved Humlemagasinet


Vi håber, du har lyst til at komme :-)


Jeg elsker farven blå i haven.....


.... men blå er jo mange ting. De fleste blå stauder er faktisk lilla, og det er ofte svært at finde rent blå stauder.

En undtagelse er denne iris, som jeg har fået af en haveven. Jeg har desværre ikke navnet på den. Den er virkelig blå - nærmest som var der brugt Photoshop til at farve den blå!Meget blå iris - kender du navnet?

Den smukke bredbladet ærenpris synes jeg ikke, man ser så ofte i haverne rundt omkring i landet. Det er ret uforståeligt, da den har den smukkeste blå farve og har et let og luftigt udtryk.


Bredbladet ærenpris, Veronica austriaca, og purpursolhat,
Echinacea, 'Irresistible'


Engstorkenæb, Geranium pratense, smider en del frø, og af dem kommer der de smukkeste frøplanter i sarte, kølige farver. Flere blå nuancer er repræsenteret i min have.Engstorkenæb blomstrer i juni-juli og kan blive meget høj - normalt omkring 60 cm, men kan nu godt blive noget højere, hvis man har lerjord. Der findes varianter med både enkle og dobbelte blomster. De dobbelte (fyldte) sorter blomstrer normalt lidt senere end de enkle.

De fleste kender nok sorten 'Splish Splash' (eller Geranium pratense 'Striatum', som den faktisk hedder), der har hvide blomster med blålilla pletter hist og her.

Der findes også 'Pink Splash', som jeg har i haven. Men, men, men... sidste år fandt jeg denne frøplante i haven, som er lyslilla med mørklilla pletter - I kan måske regne ud, at jeg var ret begejstret??? Den skal vel hedde 'Purple Splash'????


Min frøplante med lilla baggrund og pletter i en mørkere nuance.

Rigtig dejlig weekend :-)
13 kommentarer:

 1. Vi må håbe det bliver nogenlunde vejr til plantemarkederne her i weekenden. Vi skal jo for kun anden gang holde det her i Aalborg med deltagelse af 45 stande. Sidste år regnede det og det tyder desværre på en gentagelse iår.
  Nå men det kan vi ikke ændre på, så jeg må igang med at pakke traileren. Glæder mig til at hilse på din nabo igen og se hvad spændende han har med.
  Mange hilsener fra Helga og god fornøjelse.

  SvarSlet
 2. Rigtig god fornøjelse, og jeg krydser fingre for at vejret holder...

  SvarSlet
 3. Jeg har været inde på Humlemagasinets hjemmeside, og der ser dejligt ud. Kan desværre ikke komme søndag, men håber for jer at vejret holder.
  Jeg skal helt sikkert have engstorkenæb i min have, de har de fineste farver og mønstre.

  SvarSlet
 4. Kære Marlene..
  Skønne "blå" blomster du viser ... Hvor ser der fint ud i humlemagasinet. Du kan bare sende regnvejret i min retning, jeg skal alligevel arbejde indendørs hele weekenden :-)
  Kh Lone

  SvarSlet
 5. Håber I får et rigtigt godt plantemarked :O)

  Lige nu går jeg også rundt og ser på alle de frøsåede pratenser i forskellige blå nuancer :O).......og Purple Haze med hvide og rosa blomster - YEZ YEZ

  SvarSlet
 6. Rigtig flotte blå blomster - syntes rigtig godt om den blå iris.
  Håber at I får godt vejr.
  Ha´en god week-end.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 7. Jeg var på humlemagasinets plantemarked sidste år. Det var en super god dag i fuld solskrald, og vi havde verdens lækreste madpakker med :D

  Blå blomster er nok på førstepladsen på min hitliste.

  SvarSlet
 8. Kære Marlene! - Jeg vil arbejde på at komme, meget skal arrangeres før jeg kan tage afsted, med alle de dyr jeg har(hehe, ikke at jeg har tænkt at tage dem med) ;-) - Enig, blå blomster er dejlige. Jeg har lidt forskellige, dog er ingen så blå som din iris, den er bare flot! Men en af mine Delphinium er tæt på :) Ærenpris ser rigtig smuk ud!

  SvarSlet
 9. Kære Marlene
  Blåt, hvidt, cremegult og lime dominerer i et af mine bede. Bredbladet ærenpris, løvefod, løvehale en hvid pæon og så ridderspore `Bitter Chocolate´- sidstnævnte er jo fra dig ;-)
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 10. Hvor ser der spændende ud i Humlemagasinets have... jeg måtte også lige ind og se deres hjemmeside.
  Der er jo desværre lidt langt fra København. Men jeg håber at I får en dejlig dag i tørvejr.
  Den bredbladede ærenspris ser rigtigt spændende ud :-) Jeg er i lilla 'mode' i år, tror jeg, så den må jeg se nærmere på.
  Hvor er din frø-plante bare sød. Den må du have i dit sortiment :-)
  God weekend.

  SvarSlet
 11. Hej Vännen!
  Kan det vara Iris sibirica 'Plisse'?
  LindaLunda

  SvarSlet
 12. Hallå Marlene! Jag försökte maila dig en bild på min Iris sib. Plissé men fick tillbaka mailet.
  Medelandet löd att din mailbox var för full!
  Dax att tömma?
  LindaLunda

  SvarSlet
 13. Tusind tak for jeres dejlige kommentarer :-)

  Det ser pt. ud til, at der kommer mere regn i morgen end først antaget :-/ Sidste år regnede det også i det meste af landet, hvor vi på markedet i Humlemagasinet havde sol hele dagen. Det resulterede dog i, at mange holdt sig hjemme.

  Flora, ja, kender det med dyrene!!!

  Helga, jeg håber, I har/har haft en god dag i dag og ikke al for megen regn.

  Linda, har svaret dig på mailen - tak for billedet :-)

  Fortsat dejlig weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene