Plantemarkeder 24-25. september

Så står den igen på plantemarkeder, og de to i weekenden er årets sidste for vores vedkommende.
På lørdag den 24. tager vi til Tambours Have, som er på 25000 kvm, ved Varde (Bredmosevej 21, 6800 Varde). Det er første gang, vi deltager, men markedet har vist eksisteret i en del år nu. Plantemarkedet er fra kl. 10-13. På søndag den 25. deltager vi i have-/plantedagen på Gluds Museum ved Juelsminde (Museumsvej 44, Glud, 7130 Juelsminde) fra kl. 10-17. 

Det bliver en dag med mange salgsboder og aktiviteter, der lige netop har vores interesse (køkkenhave).

Udover marked vil der være forskellige aktiviteter - bl.a.: 


- Martas have – en husmandshave anno 1900
- Landkøkkenhaven – en krigskøkkenhave anno 1942
- Historiens Køkken – smag på historiske retter fra Østjylland
- Arbejdende værksteder – museets bygninger er levendegjort


Håber, vi ses (og de melder rigtigt flot vejr!) - husk, vi tager gerne forudbestillinger med - så sparer du portoen :-))

24 kommentarer:

 1. Hej Marlene
  Ja men så kommer jeg da og hilser på i Glud. Vi har lige besluttet, at vi vil en tur over og kigge på det plantemarked. Det tager ikke så lang tid at køre dertil fra Hou. Så vi ses :-)

  SvarSlet
 2. Kære Marlene

  Håber I får nogle gode markeder i Jylland - jeg kommer ikke selv, da jeg vil tjekke tempeperaturen i Rom!
  Kh Helle

  SvarSlet
 3. Lycka till på marknaderna! Hoppas vädret blir soligt!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 4. Håber i får en god dag og at vejret vil sig sig fra sin fine side.

  SvarSlet
 5. Hej Marlene,
  Ja jeg har jo bestilt planter hjemmefra, og glæder mig til havemarked i Glud og til at se dig igen. Solen kommer vist endelig frem og luner, det er også tiltrængt. Så kan jeg måske også møde dig Lisbeth?? Jeg kommer om formiddagen.

  Gitte

  SvarSlet
 6. Kære Marlene, her er der skrevet fødselsdag med stort henover kalenderens kommende weekenddage, men hvor lyder det spændende med sæsonens sidste plantemarkeder. De historiske køkkenhaver har i den grad min interesse, snupper du et par guldkorn med hjem, er jeg lutter øren.
  God tur!
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 7. Kære,

  Lisbeth, det var da dejligt :-) Så ses vi :-)

  Helle, åh ja, du skal jo til Rom, dit heldige asen. Rigtig dejlig tur :-))

  Ruben, tak ;-)

  Landbohaven, tak - ja, de melder heldigvis godt vejr - for en gangs skyld!

  Gitte, yes, vi ses - dine planter er også fundet frem i dag :-)

  Birgitte, det lyder dejligt med fødselsdag. Ja, jeg glæder mig til at se de historiske køkkenhaver - nu må jeg huske kameraet !!! :-)

  Rigtig dejlig aften til jer.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Plantemarked på Glud Museum lyder dejligt og er jo egentlig ikke sååååå langt fra Sjælland, men alligevel :-)

  Og, så er der jo lige den der broafgift. De har vel i Jylland næppe billig kaffe, chokolade og andet godt, der kan tjene den ind, som når vi kører til Sverige :-)

  Rigtig god fornøjelse - håber du eller andre tager nogle fotos
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Jubiii - endelig i Jylland. Hvis familien kan overtales kigger jeg forbi :-)

  Bedste havehilsner fra Mette

  SvarSlet
 10. Øv. Heller ikke denne gang, vi 'nøjes' med markedet i Lyngby i denne omgang.

  Heldigvis sender du jo, måske må jeg snart igen.... Har lige set "Kirengeshoma koreana" på din side. Tror jeg er blevet Månestråle samler, vel heller ikke det værste, vel? Den 'almindelige' købte jeg på markedet i Kolding i foråret, fordi jeg havde set den på et billede. IRL har den komplet slået benene væk under mig. Så yndig....

  Kan absolut anbefale at købe planter hos dig, alt har groet få flot. Lige nu er Scutellaria incana uendelig smuk, jeg er simpelthen så taknemmelig for at du ville tage den med selv om det var lidt udenfor sæson.

  Håber I får en rigtig god dag
  kh Anne Mette

  SvarSlet
 11. Hej Marlene
  Jeg bestiller lige lidt planter hos dig, skal jeg bare gøre det på din webside?
  Gitte vi kommer desværre først ved ca. 13 tiden, vi skal først med færgen 11.45, det tager en time at sejle og knap en time at køre til Glud. Det kunne ellers være hyggeligt at hilse på dig.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 12. Kære,

  Birgitte, ja, kan godt se, at der er lidt langt at køre, og nej, jyderne har vel billige varer at lokke med - det skulle da lige være planterne, der oftest er billigere end på Sjælland (får jeg altid at vide af sjællænderne) ;-)

  Mette, det ville da være dejligt :-) Vi var nu også i Århus i søndags - det er da i hvert fald tæt på dig :-))

  Anne Mette, jeg er også vild med månestråle og så lige i dag, at min store almindelige månestråle står med et væld af knopper (et hjørne, jeg ikke besøger så tit) :-)

  Tak skal du have - for anbefalingen ;-)) Ja, skjolddrageren er smuk. Planterne har fået efterårsfarver nu - løvet er blevet helt rødt.

  Lisbeth, du kan enten maile mig din bestilling eller lave den over hjemmesiden (betaler du med dankort, sletter jeg portoen, inden beløbet trækkes). Dog senest i morgen, da vi jo også er afsted lørdag.

  Vi ses - glæder mig :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. P.S.: Anne Mette, ja, vi har svigtet Sjælland lidt i år, da vi jo ikke kom over til Camilla Plum, som vi plejer, men måske ses vi i Køge til foråret?

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 14. Det var ikke bebrejdende ment, vel - jeg handler jo gerne pr. post DK :) Og håber i øvrigt også at kunne komme til Fyns land engang, til et af jeres arrangementer.

  Køge er bestemt en (stor) mulighed, det jo tættere på end Camilla Plum - selv om det altid er godt at komme der forbi. Ved du, hvornår det er i Køge (vi har lige en konfirmation i foråret - håber :)?

  God weekend - og fornøjelse, kh Anne Mette

  SvarSlet
 15. Nej, sådan opfattede jeg det heller ikke ;-))) Men pudsigt nok har vi fået "skæld-ud" af en del sjællændere i år, fordi vi kommer for lidt til Sjælland, og så sent som i dag havde jeg en sjællandsk kunde, der hentede planter hos mig, der klagede over de få plantemarkeder, der er på Sjælland..... Så måske skal der flere markeder til?

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 16. God fornøjelse på weekendens plantemarkeder. Den skønne vejrudsigt skulle vel nok lokke folk af huse og ud og handle planter :)

  Jeg har holdt weekenden helt fri for aftaler og vil bare boltre mig i min egen have med at plante ud og plante om, høste, rydde op etc. Ah, det bliver en god weekend :)

  SvarSlet
 17. Jeg er da også nysgerrig efter at høre hvornår du kommer til Køge næste år :-)
  Det lyder ellers spændende på begge markederne, så I må have en rigtig god fornøjelse alle sammen.
  Kh Hanne

  SvarSlet
 18. Ønsker jer en god plantemarkedsweekend og krydser fingre for tørvejr. Det har ikke været sjovt i Århus sidste weekend, hvor regnen bare silede ned. Desværre må jeg holde mig hjemme sammen med lungebetændelsen og en forkølet mand, ville ellers gerne ha' været med i Glud.

  SvarSlet
 19. Det ser ud til, at det bliver nogle herlige markedsdage.
  Gluds Museum er lige mig ;-) Men jeg bliver nød til at holde mig på den hjemlige side af broen i denne weekend.
  God fornøjelse

  SvarSlet
 20. Kære,

  Achillea, tak skal du have :-) Det var en dejlig dag i dag med ok antal besøgende taget plantemarkedets størrelse i betragtning. Salget var i hvert fald langt bedre end i Århus!!!

  Det lyder dejligt med din afslappende (og arbejdende) weekend :-)

  Hanne, jeg ved ikke, hvornår havedagen i Køge er til næste år, men sikkert den første lørdag i maj måned, som det var i år :-) Et lille marked i forbindelse med torvedagen, men alligevel alsidigt :-)

  Susanne, nej, det var rent ud sagt en elendig dag i Århus rent salgsmæssigt - aldrig har vi solgt for så lidt. Og ikke kun det - det bliver jo også lidt kedeligt, når der ikke kommer folk. Pudsigt nok er markedet i Århus ved at være et af de dårligste salgsmæssigt, og det er jo ret underligt, når man tænker på byens og oplandets størrelse :-//

  Men det var rigtigt dejligt at møde dig og alle de andre, som jeg altid snakker med deroppe :-) Træls med din lungebetændelse, din stakkel. God bedring til jer begge :-)

  Ina, ja, jeg vil også tro, at Glud museum og haverne omkring museet lige vil være noget for dig (når jeg nu følger din blog) - ærgerligt, at du bor så langt væk ;-)

  Fortsat dejlig weekend til jer alle - tænk, at de melder sol og VARMT vejr - er det ikke fantastisk??? :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 21. Håber I havde en god havemarkeds-weekend - det havde vi i hvert fald i Lyngby, fantastisk vejr :) Der var nok ikke så mange besøgende som i foråret - men der blev jo også kørt VM lige i nærheden.

  Umiddelbart har der været flere markeder lige her i vores område, end vi har nået at komme rundt at besøge, men det bliver måske nok markedsført lidt lokalt. Og de er mindre end f.eks. det i Geografisk Have.

  Har I prøvet/overvejet markedet på Kornagervej, arrangeret af Haven. Det er ret stort, men varer så kun 2 timer. Det er naturligvis lidt langt for jer at køre for 2 timer, tænker jeg så lige. Anne Stine Stauder deltager f.eks. Vi havde selv en lille bod denne gang. Vi har lidt rigeligt at nogle ting, fra den gang vi anlagde, som nu fylder for meget. Primært gemalen, der passede den, mens jeg rendte rundt og brugte noget af overskuddet hos de andre :) Men jeg gemte noget, gad vist, hvor de skal bruges. Bum, bum :)) Måske dog først til foråret, nu må vi lige se...

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 22. Kære Anne Mette, tak skal du have :-)

  Nah, det var ret sløvt - specielt søndag, hvor der ikke kom mange besøgende. Men vi havde en hyggelig dag.

  Kornagervej, det må være Lyngby? Vi er blevet inviteret en del gange, men ja, det er langt at køre for to timer, men vi har dog overvejet det flere gange. Og ja, Anne Stine deltager ofte - det gjorde hun i hvert fald i år (jeg snakker en del med hende).

  Jeg synes, der har været en del af mine sjællandske kunder, der i år har klaget over, at der ikke er ret mange markeder på Sjælland, men det lyder ikke til at være tilfældet? De mener, at der er for mange plante-byttemarkeder i stedet for deciderede plantemarkeder (?)

  Ja, jeg brugte også alle mine penge på at købe stauder, de første år jeg deltog i plantemarkeder - præcist 10 år siden i år startede vi :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 23. Øv, det var da træls med søndag. Tror lidt det var det samme i Lyngby (du har ret Kornagervej=Lyngby :). Kender et par stykker, der havde bod i foråret også, de sagde der var mere salg der. Generelt var der vist mest salg i det med blomster. Og det med lave priser, synes jeg også jeg opfattede... Det er jo lidt svært, når professionelle konkurrerer med haveejere, der har overskud - men det må du kende?

  Vi har nok være heldige med de markeder lige her omkring, for det har været salg. Ikke alle med 'kun' blomster, men også kunsthåndværk, honning osv. Måske har det været for spredt herovre og dermed for 'små' markeder, man ikke kører så langt for - hvis du forstår, hvad jeg mener?

  Jeg synes i hvert fald det ville være dejligt, hvis I kom til Sjælland næste år :)

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 24. Kære Anne Mette,

  det er altid lidt sløvt med plantemarkederne i sensommeren, for folk har fået købt de planter, de skal have og er ikke så havelystne, men det har dog været ekstra sløvt i år. Det siger både vi, der har planteskoler, men også de private, der har været på markederne.

  Normalt gør det absolut ikke noget, at der står private med lave priser, men er det et lille marked - som det i søndags - uden ret mange købere, så betyder det helt klart noget.

  Ja, det kan godt være, at jeres markeder på Sjælland har ligget lidt for spredt. Eller du mener måske også de ting, der er blevet solgt? Vi kommer i hvert fald helt sikkert til Køge i maj :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene