De fyldte storkenæb

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg godt kan lide fyldte blomster. Men de fyldte geranier trækker mere end nogen andre, for de er simpelthen så smukke og har eksisteret i mange, mange år.

De holder længe i vasen - modsat andre storkenæb - og passer godt med andre cottage garden stauder såsom floks, pæon, valmue, røllike, asters og mange andre.

Vi har i år følgende i sortimentet: pratense 'Plenum Album', pratense 'Double Jewel', pratense 'Laura', pratense 'Plenum Violaceum' og 'Summer Skies'. G. himalayense 'Plenum' får vi igen lidt senere på sæsonen.


'Double Jewel'

'Double Jewel'

pratense 'Plenum Album'

pratense 'Laura'

De følgende to billeder viser Geranium pratense 'Plenum Caeruleum', som meget sjældent tilbydes i handlen. Vi havde den for nogle år siden til salg. Så snart den kan deles, kan du købe den hos os igen. 

Geranium pratense 'Plenum Violaceum' har en fast rosetteform - ligner en lille rose. Virkelig smuk. Kommer ret sent op om foråret, og man kan altid se på løvet, om det er den rigtige plante, man har fået leveret. Løvet er nærmest krybende i det tidlige forår og har en mørkegrøn farve med røde strejf. 


pratense 'Plenum Violaceum'

'Summer Skies' er en af de mest yndige, der findes. Jeg bliver aldrig træt af den. Birgitte Husted Bendtsen nævner en ny storkenæb, der minder om 'Summer Skies' - den hedder 'Else Lacey', og DEN skal jeg have fat i! ;-)
Den fyldte himalayense er også sød - skal dog ikke have for tør jord, for så breder den sig næsten ikke, og blomstringen udebliver. 
Jeg har flere gange læst om en halvfyldt sanguineum, som jeg da godt kunne tænke mig at få fingrene i ;-) Jeg har dog ikke stødt på den hverken i England eller Holland, hvor jeg handler. 

Mon ikke I bliver fristet en lille smule?? ;-)

Rigtig god weekend :-)
19 kommentarer:

 1. MEGET fristet. Mon ikke der ryger sådan et par med, når jeg skal have indløst mit gavekort :-)
  Men det bliver da godt nok lidt svært at vælge.
  Knus Signe

  SvarSlet
 2. uha da - Jo, meget fristet! :-) Hvor ER de lækre

  SvarSlet
 3. Hej Marlene
  Selvfølgelig bliver vi fristet, hver gang du laver et indlæg om nye planter. Jeg kan heller ikke stå for de fyldte, men jeg syntes jo ellers, at jeg har fået nok af storkenæb, sådan som de breder sig hos mig. Det her er jo ganske andre farver, så jeg må lige tænke mig lidt om :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Ja, jeg er jo allerede blevet fristet af dig inden dit indlæg. Men nu glæder jeg mig da endnu mere til at få mine yndigheder fra dig til foråret :-)
  God weekend til jer.

  SvarSlet
 5. Hej, Aij hvor er de smukke. Jeg er godt nok fristet og må vist lige studere dem lidt nærmere.

  SvarSlet
 6. :) Du hører fra mig :) hjælp jeg blev fristet :)

  SvarSlet
 7. De er meget smukke... fristet over evne bli'r man jo.

  SvarSlet
 8. Pyha, jeg har jo allerede bestilt tre andre slags og Summer Skies købte jeg hos dig sidste år :o) Kodeordet er mådehold!! Må ikke, må ikke, fingrene væk fra tastaturet, må ikk.......og det skal så gentages med fem minutters interval hele weekenden og næste uge med, hvor jeg rent faktisk skal en tur til Jylland....Må ikke, må ikke, fingrene væk fra tastaturet, må ikk....... (to be continued)

  SvarSlet
 9. Jeg kan se, at det stadig er galt med tiden på din blog, nu er det det samme på min blog. Helt forkerte tidspunkter, det er træls.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 10. En enkelt fyldt geranium fandt vej til haven sidste år. Den er virkelig fin, og jeg har mod på flere. At de kan bruges til buketter er et ekstra plus; det er godt, du nævner det Marlene! Den halvfyldte lyder spændende, jeg håber, den ender som staude-nyhed i dit planteskole-sortiment : - )

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 11. Tusind tak for jeres kommentarer :-)

  Skønt at høre, at I også finder de fyldte sorter smukke :-)

  Lavendelfryd, jeg kan "berolige" dig med, at nogle af dem endnu ikke er kommet hjem til næste uge - jeg får dem først hjem om et par uger ;-)

  Lisbeth, nå ja, det havde jeg lykkeligt glemt alt om (er ikke så meget herinde for tiden), men der er jo intet, jeg/vi kan gøre, for vores indstillinger er korrekte. Lidt irriterende.

  Rigtig god weekend til jer :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 12. ......en smule......lad nu være med det der:0)

  Søde Marlene jeg bliver fristet ud over alle grænser......suk.......jeg var jo så heldig at vinde Anne Gines Give away den anden dag.....så nu skal jeg i gang med at nærlæse alt om de skønne storkenæb.....var slet ikke klar ver der findes SÅ mange guddommelig smukke .....suk.....valget bliver svært :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 13. Har inte sett dubbla förut! mycket vackra speciellt dom ljusa,
  påminner om Pelargon blommor.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvarSlet
 14. Oh jo
  fristet bliver jeg. har for længst bestemt at jeg skal have hvide og evt. fyldte som kantplante ved mit drivhus. mangler bare modet til at bestemme mig og tror ikke det kun skal være en da jeg så aldrig får det bestemt. er jo lidt af en samler.
  Hilsen Helle

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 15. Uha, forårsfornemmelserne indfinder sig for alvor, når jeg ser de dejlige billeder af double-up-skønhederne :)Jeg købte 'Double Jewel' i 2010, men den klarede desværre ikke den kolde vinter 2010/11.'Summer Skies' anskaffede jeg sidste år; håber den stadig er i haven i år :)

  SvarSlet
 16. Kære Marlene.
  Tror jeg må have været godt gravet ned her ude på bøh-landet... jeg anede ikke at der fandtes så mange skønne fyldte storkenæb. Er de lige så hårdføre som de enkelte og hvilke skal jeg kigge efter som blomstre længe ?
  Rigtig god weekend til dig og Peter.
  Kh Lone

  SvarSlet
 17. Tusind tak for jeres kommentarer :-)

  Ja, Helle, du er jo lidt af en samler ;-)

  Achillea - har du haft en god ferie/tur i New Zealand?

  Det var da en skam, at Double Jewel ikke overvintrede forrige vinter. Men din jord er også meget tung og våd, ikke? Det kan måske være derfor - i kombination med kulden.

  Lone, ja, de er lige så hårdføre som de enkle. Hvis jeg skulle udvælge én, der uden tvivl vil overvintre år efter år, bliver det nok 'Plenum Violaceum', og det er også den, der blomstrer længst og holder sig fortrinligt som snitblomst :-)

  Rigtig god dag til jer alle :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 18. Åh jo, jeg er fristet!! Meget, endda. Købte en hel stak forskelige sidste år, så dem skal jeg lige have styr på inden jeg forelsker mig for meget.. Meeen, vi ses jo nok i Kolding.. uha, må hellere begynde at spare sammen nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, mon ikke vi ses i Kolding, Anette - det håber jeg da. Vi er der i hvert fald altid. Det er helt klart det bedste marked for os i hele Danmark :-)

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene