Gamle melonklokker - og så de nyere drivklokker

I mange, mange år har jeg ønsket mig de gamle og meget store melondrivklokker fra Frankrig, meeeen prisen.....

For et par uger siden fandt jeg dem hos den lækre butik Ezpace.dk, som har ene af franske fund - specielt de gamle ting til haven er helt unikke. De var naturligvis ikke billige - melondrivklokkerne - men langt billigere end dem, jeg har set på i København. Jeg nåede lige at få de to sidste, for de var blevet solgt i løbet af et par dage!!!Melonklokkerne kan i dag være svære at finde - også i Frankrig - for de er meget eftertragtede. De blev, som navnet antyder, brugt til drivning af meloner langt tilbage i 1800-tallet. 

Men mindre kan også gøre det - jeg er f.eks. glad for både mine nyproducerede viktorianske drivhuse med aftageligt låg lavet af støbejern og de mange nyere glasklokker, jeg har i haven. 
De bliver alle flittigt brugt. De to drivklokker nedenfor har vi også til salg hos Staudefeen. Den lave og lidt brede model kaldes faktisk for en melonklokke. 

Udover de gamle melondrivklokker købte jeg hos Ezpace.dk også to krukker af eternit. Gamle eternitkrukker - og altankasser er det helt store hit lige nu, men kan være ret svære at finde. Jeg er helt vild med materialet - specielt den ovale krukke på fødder er da helt bedårende - hvad siger I?Astrantia major 'Lola' og den fyldte Geranium x 'Summer Skies' pryder den gamle eternitkrukke.

23 kommentarer:

 1. De er da helt fantastiske de gamle, franske glasdrivklokker til meloner - virkelig et superfund! Det er altid skønt at finde noget udtryksfuldt, som lige kan løfte stemningen i haven.
  Kh Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte,

   tak - ja, jeg elsker de gamle ting i haven - specielt, hvis de stadig kan bruges og ikke kun er til pynt.

   Kh. Marlene

   Slet
 2. De er meget smukke dine klokker, især de franske har en skøn farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente,

   ja, der er noget særligt over det gamle glas :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 3. Er du vimmer nogle lækre køb Marlene....får jo helt lyst til at dyrke meloner - bare for at få lov at eje sådanne store, smukke klokker ;0)

  Tak for sidst det var hyggeligt endelig at få hilst på dig :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe,

   jeg har faktisk tænkt på dig flere gange siden i onsdags! Jeg er lidt ked af, at jeg ikke nåede at snakke ordentligt med dig, men dagen var helt crazy - sikken travlhed (men det klager jeg selvfølgelig ikke over ;-) ). Jeg nåede kun halvt rundt på markedet sidst på dagen og nåede derfor ikke op til blogtræf.

   Nå, men dejligt at møde dig trods alt :-)

   Jeg bruger mine melonklokker til squash'ene :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 4. oh, sikke nogen dejlige køb...... sig til når du bliver træt af dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg nok, Sussi - det bliver nok ikke foreløbig ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 5. Nej, hvor er de bare fine. Jeg er helt solgt til de franske - så hvis jeg finder nogen på sommerferien må jeg da have dem med hjem :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lavendelfryd,

   dejligt at høre fra dig - ved at være længe siden :-) Håber, du har det godt.

   Skal I da til Frankrig i sommerferien?

   God weekend.

   Kh. Marlene

   Slet
 6. Hej Marlene
  Det er nogle virkelig skønne fund!!! :-D
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gro,

   tak skal du have - jeg er også glad for dem - og de to squash, der står under melonklokkerne er ret store i forhold til de andre :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 7. Hvor er de klokker skønne :) men jeg ville ikke turde have nogen i haven med mine vilde drenge løbende rundt og lege . Engang.....
  Jeg tænkte på, den virginske ærenspris ser virkelig fristende ud, men hvor meget breder den sig ? Og kan den klare sol/halvskygge placering ?
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marianne,

   Nej, det kan jeg godt forstå - mine står dog bag en lav indhegning.

   De breder sig rimeligt hurtigt, synes jeg. Mere end almindelig ærenpris. Erica bliver dog omplantet en af dagene - de har det lidt for hårdt i de små potter. Ja, sol til halvskygge passer fint til dem :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 8. Hvor er klokkerne og de små viktorianske drivhuse bare skønne! Jeg er selv i gang med at konvertere en forsømt gammel have om til en Potager og leder pt efter et viktoriansk mini drivhus. Hvor har du købt det henne og kan du huske prisen? Har først fundet din blog i dag. Hvor er den skøn og dejligt med navn på alle blomster, som du viser. Har allerede fundet en del som jeg vil forsøge mig med når foråret kommer. Det kribler helt i fingrene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pudsigt, du lige skriver på dette indlæg, da jeg i morgen skal hente en til af de gamle melonklokker, hvor knoppen er intakt. De er ellers ikke så nemme at finde.

   De viktorianske drivhuse af støbejern har jeg (Staudefeen) selv forhandlet, men de kunne dengang også fås hos bl.a. Isabella Smith. De findes dog ikke mere i handlen. De kostede 1300 kr.

   Fortsat god vinter og god fornøjelse med din have - det lyder som et spændende projekt :-)

   Kh. Marlene

   Slet
  2. Og ja, det kribler også i fingrene her hos mig - glæder mig til alle de nye stauder, vi får hjem til foråret :-)

   Slet
 9. Øv, det ville nok også være rent held at få fingrene i et:) Tabte hjertet til dem efter DR viste "The Victorian Kitchen Garden" for mange år siden. Det samme med rabarber drivpotter :) Glæder mig til at følge med i hvad foråret bringer på din blog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Må altså trække lidt på smilebåndet, for det var netop også derfor, jeg forelskede mig i de små minidrivhuse - pga. serien, som jeg også så i begyndelsen af 90erne. Har også nævnt serien her på bloggen flere gange. Købte også bøgerne sidste år (Ebay, England) :-) Så vi har vist en fælles interesse :-)

   Disse drivhuse er dog ikke gamle, men er af fortrinlig kvalitet i tungt støbejern. De har så fået patina i løbet af de sidste 7-8 år. En skam de ikke fås mere hos leverandøren.

   Rabarberdrivpotterne har jeg også skrevet om flere gange og har også billede af dem på min hjemmeside... og nu ser jeg netop, at det jo da er dig, der har skrevet til mig ang. disse - kan se, der ligger en mail i indbakken ;-) Som skrevet har www.havegalleriet.dk disse skønne rabarberdrivpotter.

   Kh. Marlene

   Slet
 10. Og fortsat god vinter til dig :)

  SvarSlet
 11. Øh, er krukkerne virkelig af eternit? Jeg ville tro, de bare er af beton. Hvis de er af eternit, så er de asbestholdige, så gamle de er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de ligner beton, men er af eternit (de er lette), som man brugte meget for årtier tilbage. Krukkerne på billederne er fra Frankrig, men herhjemme havde man altankasser af eternit overalt. Pudsigt, du lige kommenterer på dette indlæg, for jeg har netop købt et stort gammelt eternit-fuglebad på fod, som jeg skal hente her på søndag.

   Ja, der er muligvis asbest i - det har jeg ikke tænkt på. Så går det kun ud over mig selv - jeg sælger dem ikke videre ;-)

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene