Marcipan-brownies

Denne kage har jeg bagt et utal af gange, og jeg har efterhånden ikke lyst til at bage andre...... Den er nem at bage, og den smager himmelsk. Kan evt. bruges som dessertkage med frugtcoulis til.

Opskriften er fra et svensk boligblad, så jeg er ikke sikker på, at det er helt tilladt at gengive den her, men jeg tager chancen ;-)

3 æg
3,5 dl sukker
2 dl smør (kan være lidt svært at måle, men ca. 2 dl smør i klatter)
2,5 dl mel
150g mørk god chokolade
2 tsk vanillepulver
80g hakkede mandler
200g revet marcipan (meget gerne øko, der har en helt anden struktur end alm. marcipan)

Æg og sukker piskes til en luftig masse. Smør og chokolade smeltes og røres i æggeblandingen. De øvrige ingredienser tilsættes.

Spredes ud i en bradepande med bagepapir. Skal være ca. 2-2,5 cm høj.

Kagen bages i ca. 15 min. i varmluftsovn ved 170-175 grader. (Jeg plejer dog at give den lidt længere tid). Kagen skal være klæbrig, men alligevel lidt fast (den bliver også mere fast, når den er afkølet). Drysses med flormelis, når den er afkølet.


15 kommentarer:

  1. Nææææh, der fangede du lige min opmærksomhed! Slankekur, gå væk, for nu skal der bages brownies.... De ser dejligt lækre og snaskede ud! vil straks gå på opdagelse på resten af bloggen.
    Mange hilsner, Anette

    SvarSlet
  2. Kære Marlene

    Kager med marcipan kan vi lide! De brownies vil jeg gerne prøve at bage; det ser ud til, at de kan gå hele vejen til "fuldt hus", hvis vi giver dem stjerner.

    Kh Birgitte

    SvarSlet
  3. Hej Anette.

    Hæ, hæ, slankekur, nej, hvad er det??? ;-)

    Rigtig dejlig dag til dig.

    Kh. Marlene

    SvarSlet
  4. Kære Birgitte.

    Ja, de fortjener 5 stjerner efter min mening ;-)

    Kh. Marlene

    SvarSlet
  5. Fint - du får min vurdering, når jeg har bagt dem!

    Kh Birgitte

    SvarSlet
  6. Ok.......Marlene.....nu er jeg lækker sulten......og det er bestemt ikke godt ;o)

    Den lyder bare for lækker :0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  7. Focusord: Nem og Himmelsk!! Hvad venter jeg på... Sæt igang! ;o)

    SvarSlet
  8. Hader den her brownie!!! ������

    SvarSlet
  9. Kan den holde sig 2 dage i køleskab eller skal den helst være nylavet ved servering?
    Dbh Søs.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Søs.

      Ja, den kan holde sig i mange dage - også uden at komme i køleskabet.

      God jul :-)

      Kh. Marlene

      Slet
  10. Hej jeg smagte Browwnies med marcipan i går hos Kvickly i Taastrup. De smagte smadder godt... dem måtte jeg prøve selv at bage. Fandt denne opskrift som lover godt. I eftermiddag går jeg igang med at bage dem..............vender tilbage med min vurdering. KH Pia Madelaine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :-)

      Jeg havde faktisk glemt, at jeg havde lagt denne opskrift herind på bloggen, og for nylig ledte jeg forgæves efter opskriften, så tak for påmindelsen ;-)

      Jeg har bagt dem mange gange - men for flere år siden - og de var et hit hver gang. Håber, at de smagte dig :-)

      Kh. Marlene

      Slet
  11. hej nu er jeg igang med at bage dine Marcipan-brownies men jag kan ikke læse noget om, hvor mange grader ovnen skal være i varmluftovn ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia.

      Hvor pudsigt - jeg var netop gået ind på min blog for at finde opskriften, og så var der en kommentar fra dig! Du har da ret - det har jeg da ikke skrevet! Det kan jeg ikke huske, men mon ikke det er omkring 170 grader - ikke mere, når det er kage og varmluftsovn.

      Kh. Marlene

      Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene