Ugens gæsteblogger - Frk. Iberis

Vi fortsætter med skønne gæstebloggere.....


I dag er det blomsterdekoratør Iben Riis, der på 9. år har butikken Frk. Iberis i Middelfart. Iben laver eventyrlige og usædvanlige buketter og dekorationer, og jeg er helt forliebt i hendes stil, der har et lidt vildt udtryk. Iben er også en ivrig blogger, og der lægges næsten dagligt nye kreationer på hendes blog.

De sidste 4,5 år har butikken været placeret på Ibens hjemmeadresse - i en gammel stald, der er bygget om.


Tekst og foto: Iben Riis


Mit haveliv.......


Indtryk, minder og især min mor i mit tilfælde, har været med til at skabe interessen for have.

Spændende at skabe dybde, lege med skyggen og farverne.Og især lethed, som jeg elsker i en have - det skaber sådan en eventyrlig stemning.
Specielt min barndom har været med til at inspirere mig. Jeg tror, der er flere, der kan nikke genkendende til, at barndommens have virkede ENORM i børne højde :)

Men det med letheden er også noget, jeg arbejder meget med i buketter og dekorationer.
Jeg brugte mange timer på at kigge min mor over skulderen -  for at lære fra hende. Min mor var hverken uddannet inden for faget eller havde taget kurser; hun havde bare en fantastisk evne til at finde letheden - med få midler.
Vores have må gerne have et lidt vildt udtryk, og jeg vil sige, at der er ikke meget, der er lige her i haven - her bliver ikke brugt målebånd!!!... ja, man kan godt sige, at her er en smule skævt ;-). Men det er bare med til at inspirere mig endnu mere.

Der er adskillige siddepladser i haven, så man liiige kan slå sig ned - bare i 5 min.


Haven bruger jeg også meget i dagligdagen, til det forskellige binderi. Blandt andet storkenæb, dens fine frøstand og bladene, der bliver super skønne i sensommeren/ efteråret.

Jeg har også fået plantet forskellige Clematis; de smukke snoede ranker, frøstande og om vinteren dens brune grene.

Staude lathyrus'en er også dejlig at have i haven.

Haven er kort sagt med til at skabe arbejdsglæde, inspirere meget til det daglige binderi og diverse opgaver.


Der er ikke noget mere tilfredsstillende, end når man selv har sået noget og se det spire og gro, men på det tidspunkt - om foråret - når jeg som regel kun lige at få sået Lathyrus. Dem SKAL jeg ha´.

Allerede nu er der gang i at få samlet forråd til juledekorationer m.m. og forberede mig på juleåbningen søndag den 13. november.
Clematis frøstande skal tørres og drysses med glimmer, grene og kogler skal samles og Hortensia tørres osv osv.. Og der skal startes tidligt, for mange af dekorationerne/ pynten laves i hånden....detaljen, du ved.Som nævnt ovenfor er haven for mig med til at skabe arbejdsglæde og med til at udvikle blomsterbinderifaget på - også med fotografi, hvor haven/ blomsterne er temaet, bare på en anderledes måde :-))


14 kommentarer:

 1. Tak for et smukt kig ind i Frk.Iberis' have og kreative hjørner. Der ser vildt smukt ud.

  Det der med barndommens have - det kan jeg sagtens genkende. Mine forældre var meget haveinteresserede og havde en stor have, men når jeg tænker på de enorme staudebede, der var, så er det nok hukommelsen der alligevel gør dem større end i virkeligheden.

  Ulla

  SvarSlet
 2. oh, min haveguru Iben som gæsteblogger, det er stort! - Det er nu altid nogle interessante og fine gæstebloggere du har på visit, jeg håber at du har mange flere "på hånden".

  SvarSlet
 3. Spændende have og mange dejlige anderledes buketter. Tak for kigget.

  SvarSlet
 4. Kære Sussi,

  tak :-) Ja, flere er på vej - der bliver dog en pause i september, hvor jeg skal gøre lidt reklamer for de kommende plantemarkeder i stedet.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Kære piger fra FYN:o)

  Marlene, jeg nyder at følge med i dit gæsteblogger-tema. Dennegang er det en ganske særlig stor glæde, da Iben har en kæmpestor plads i mit blomsterhjerte:o) Hendes blomsterunivers er for mig indbegrebet af skønhed. Jeg vil vove den påstand, at man kun kan frembringe SÅ smukke ting, hvis man selv er smuk indeni.

  Ibens måde at anvende blomsterne på, er for mig den mest rendyrkede form for blomsterbinder-æstetik, der findes. Iben kalder sig beskedent for blomsterdekoratør, men jeg vil til enhver tid kalde hende for blomsterkunster og blomsterdesigner.

  Hendes lette, sværmeriske, feminine og eventyrlige kreationer er ren magi. Jeg elsker den naturlighed hendes buketter udstråler. Det er så smukt at inddrage årstidens materialer fra natur og have i deko`er og buketter. Det mestrer Iben til fulde. Det giver en sjæl ogstemningsmættethed, som ingen stivstilkede gerbera eller hårdtpumpede liljer kan tilføre. Ibens ting vil man kunne kende blandt tusind andres kreationer, så meget personlighed, Iberisk touch og hjerteblod har de. Ingen kompromisser, ingen springen over hvor gærdet er lavest. En imponerende sans for detaljer og hver kreation er en unika-ting, der er lagt mange følelser i. Jeg bøjer mig dybt i støvet for sådan et enthusiastisk og talentfuldt menneske.

  At have og binderi går op i en højere enhed er tydeligt at se. Vidunderligt for os, der holder mest af de lidt vilde og naturlige buketter/arrangementer.

  God weekend til mine piger på FYN ER FIN

  TANTE GRØN - en kæmpe Iberisfan

  SvarSlet
 6. Kære Iben
  Barndomsminder er med til at skabe drømmehaven og din vilde, poetiske stil er virkelig smuk og nærværende. Jeg kan kort sagt følge dig hele vejen og glæder mig til at se dit eventyrlige binderi og de bedårende buketter "live", når du er med i min have den 11. september. Vi ses!

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 7. Hej Marlene Mange tak for kigget. Din have ser skøn ud og det er så godt, når man kan bruge det, man har i haven. Det er virkelig flotte buketter. Det sætter tanker igang - har jeg mon noget i haven der kan bruges på den måde? Og kan jeg overhovedet finde ud af at binde så flot en buket? Det kræver nok meget kreativitet.
  Mange hilsner fra Birgitte på Nettet.

  SvarSlet
 8. Kære,

  Tante Grøn, ja, Iben er virkelig dygtig og rammer lige min smag :-) Hvis bare flere blomsterdekoratører kunne lave buketter på den måde :-) De to andre blomsterdekoratører, jeg har haft på som ugens gæsteblogger, har dog også denne skønne stil.

  Birgitte, det er ikke min have, men gæstebloggerens have :-)

  Mht. at binde en buket, så kan I også møde Iben til vores havedag den 11/9 på Sydfyn (ved Egeskov), hvor hun viser, hvordan man binder en buket.

  Fortsat dejlig weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. .......uh hvor smukt.....ranker og storkenæb.....vildt, tæmmet på en helt vidunderlig måde :0)

  Tak for kigget i din have Iben.....helt fantastisk eventyrlig som dine smukke, smukke buketter.

  SvarSlet
 10. Tusind tak tak for Jeres venlige og søde ord :)

  Birgitte, jeg glæder mig rigtig meget til at komme i din have d.11 sep. det bliver drøn hyggeligt og jeg er igang med at fundere over hvad jeg skal binde af sjove " ting og sager ".
  For dem der overvejer at kigge forbi, så er der noget at kigge på lige fra der åbnes, som jeg har gjordt klar hjemmefra.....har jeg sagt hvor hyggeligt det blir´:) :) :)...
  Og jeg glæder mig også rigtig meget til at se alle de andre stande :)

  Mange sensommerhilsner

  Iben

  SvarSlet
 11. Øh..........hvis nu vi kører hjemmefra Limfjordsøen ved ca 8:00 tiden, hvornår kan vi så være på Egeskov-kanten den 11. september:o)?!?!?!

  Lyder som et ustyrligt spændende og æstetisk arrangement, I har stablet på benene, I fynske ladies:o)

  Mandagshilsner og blomstertanker

  SvarSlet
 12. Kære Tante Grøn,

  ja, kig endelig ned, hvis I har tid ;-) Hele programmet står på min (Staudefeens) hjemmeside - der bliver masser af foredrag, svampetur osv. på dagen. Plus, at man får 50% rabat på indgangbilletten til Egeskov park og slot, hvis man viser dem vores indgangsbillet.

  Rigtig dejlig dag :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Kære Marlene........

  uha det lyder dælendytme godtnok leifi...mums!:o)
  Hav en skøn hyggeaften i dit skønne hjem.

  De kærligste hilsner og tanker til dig fra mig

  SvarSlet
 14. Kære Iben!
  Hyggeligt at se dig her hos Marlene. Jeg holder rigtig meget af at kikke ind på din egen blog, synes du er helt fantastisk til at tage billeder af alle dine skønne kreationer og jeg bliver meget inspireret af dit binderi :o) Kh Michaela

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene