Parasoltræer og drivhus update

Da Claus Pedersen fra Munkhus.com var gæsteblogger, viste han sit flotte "parasoltræ", og flere af jer var interesseret i, hvordan man kunne lave et stativ til et sådan.

Helle Rask fra Havegalleriet nævnte, at hun havde fået lavet stativer hos en smed til deres flotte træer, og jeg lovede at vise disse her på bloggen. Og det gør jeg så nu :-) Men Helle har netop fået lavet en blog, hvor hun har lagt et indlæg på om hendes plantantræer. Gå til bloggen her.

Det går for fulde gardiner i drivhuset! Det bugner med tomater, og vi har svært ved at følge med. Må have henkogt en af dagene. 

Det er sjovt at se de mange nye spændende sorter, som jeg ikke har haft før. Her er blot få af dem. 


'German Orange Strawberry'


'Roma'  - som vi dog har haft i en del år. 


'Striped Stuffer' - har en meget knoldet form. Fast kød, næsten ingen kerner. 


'Amazon Chocolate'

Melonhøsten bliver ikke så imponerende i år som sidste år, men jeg tror måske, at tomatplanterne skygger lidt for meget. Og så har vi jo altså ikke haft ret mange soltimer denne sommer. 


Netmelon - almindelig med orange kød.


Honningmelon 'Snow Leopard' med hvidt, meget sødt kød.

Til gengæld har peberplanterne givet godt i år. 


Peber 'Sweet Chocolate', der nærmest kan blive helt sort. 

Og okraen er bare en flot plante - specielt blomsten er virkelig eksotisk. 


Okra 'Burgundy'


Den eksotiske blomst på okraen. 


Jeg krydser stadig fingre for et varmt efterår - når man har drivhus, er sæsonen heldigvis lang :-)

17 kommentarer:

 1. Kære Marlene, jeg synes tomaten `German Orange Strawberry´har været ret produktiv, men det er ikke det bedste tomatår i år. Chili og peber har det strålende! `Sweet Chocolate´ser rigtig god ud :-)
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 2. Wow, vilka fina bilder på tomaterna. De ser så läckra ut att det vattnas i munnen!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 3. Det ser da forrygende ud, den okraplante er da speciel og meget smuk. Hvad bruger du den mon til??
  Min Sweet Chocolate er ikke helt så langt endnu, men jeg venter gerne :o)
  Ha' en herlig dag.

  SvarSlet
 4. Skønne tomatbilleder - og meloner. Jeg fik melon planter af dig, men der er ikke eneste melon på - Æv! Tak for formidling af billederne.
  Kh Helle

  SvarSlet
 5. Jeg forestiller mig, at vi skal have tomater i drivhuset til næste år (min mand gad ikke i år, så JEG skal passe dem) - kan du anbefale nogen af de sjove sorter, som også giver udbytte?

  SvarSlet
 6. Hej Marlene.
  Uhm det var nogle lækre tomater - jeg kan lige forestille mig hvor godt de smager! Peberfrugterne var også spændende.

  SvarSlet
 7. Det drivhus rykker tættere og tættere på min have :-). So ein Ding må jeg absolut også have, men det bliver nok ikke lige med det samme. Det lyder skønt med bugnende tomatplanter, peberfrugter, meloner o.s.v. og i tilgift en lang sæson.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Dine tomater er godt nok lækre !

  SvarSlet
 9. Sikke en flot høst, uhmmmm lækre tomater:) Jeg har egentlig en pæn portion tomater og agurker, men mine cherry tomater er melede i år, hvorfor mon?

  SvarSlet
 10. Kære allesammen,

  TUSIND tak for jeres kommentarer :-)

  Fru Friis, okra bruges til indiske eller afrikanske retter, men kan selvfølgelig også bruges som en almindelig grøntsag skåret i stykker sammen med evt. hakket oksekød.

  Sussi, de fleste af de gamle usædvanlige sorter er gode. Skal det være cherrytomater, er Black Cherry helt klart den bedste - stort udbytte og fantastisk smag.

  Af de større giver 'Orange Banana Legs', 'Grüne aus Helarius', 'Amazon Chocolate', 'Red Sausage', 'Eva Purple Ball' samt flere ekstremt godt, og de smager, så fuglene synger ;-)

  Lisbeth, det kan selvfølgelig være sorten, der gør, at dine tomater er melede, men det betyder også noget, at vi ikke har haft ret megen sol i år. Samtidig må de ikke overvandes. Planterne skal næsten hænge, før de vandes.

  Rigtig dejlig dag til jer alle :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Hej Marlene
  Tak for sidst dejligt at du tog planter med, de er plantet og vorherre vander temmelig dygtigt.
  Nåj hvor for jeg da får endnu mere lyst til at få drivhus, det står allerede øverst på ønskelisten, så ingen køb af planter næste år må spare op, og med det jeg har brugt i år så lykkes det måske.Men fint nok man for tid til at tænke over hvordan det skal være, har ihvertilfald fundet ud af at der skal graves en kælder og der skal være en mur, så man kan overvinter en del i det.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 12. Hej Helle,

  det var rigtigt hyggeligt at snakke med dig igen :-)

  Det lyder spændende med kælderen - sådan en kunne jeg også godt bruge. Jeg har faktisk ikke et sted til at overvintre dahlia, pelargonier osv.

  Rigtig dejlig dag (og ja, hvor det dog regner!)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Sødeste Marlene......TUSIND TAK for linket til min store drøm - et platantræ - drømmen er bestemt ikke blevet mindre. Jeg arbejder ihærdigt på at bearbejde manden i den retning ;0)

  Lækkert med selvforsyning fra drivhuset......Okra ser meget spændende ud.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 14. Kære Dorthe,

  Selv tak ;-) Jeg må indrømme, at jeg også er blevet fristet til at få et lignende "tag" - det ser simpelthen supergodt ud :-)

  Rigtig god weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 15. Suk, jeg bliver næsten helt misundelig, da mine tomater bestemt ikke har performet i år. Jeg er faktisk bange for, at der ikke bliver til mit fantastiske grønne tomatsyltetøj i år, hvilke min familie bestemt bliver kede af :( Dejligt med alle dine skønne tomater. Og hvor er den sjov, orkraen. Hvad bruger man den til?

  SvarSlet
 16. Kære Achillea,

  Mange klager over tomaterne i år pga. den manglende sommer. Hvis jeg havde mine tomatplanter i de små drivhuse, tror jeg heller ikke, de ville have givet så meget - jeg har dem i det store plasticdrivhus, hvor der er meget varmt - også selvom det er overskyet.

  Jeg vil heller ikke undvære de grønne tomater, som jeg sylter med kanel, nelliker og ingefær. Suveræne på pålæg.

  Okraen bruger man som en almindelig grøntsag - gerne i indiske eller afrikanske retter. Den smager egentlig ikke vildt godt, men den er lidt sjov at have som plante, synes jeg.

  Rigtig dejlig (blæsende) dag :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene