Om Staudefeen / os

Staudefeen er en netbutik med masser af spændende stauder - ofte de helt nye på det europæiske marked.

Vi - Peter og Marlene - bor fysisk på Nordfyn mellem Brenderup og Bogense, hvor vi har alle vore planter stående. Vi bor laaangt ude på landet i smuk natur og er glade for at bo på Fyn (er flyttet fra Århus) - har fået dejlige venner.

Det betyder dog også, at vi desværre bor langt fra vore familier - det er vi ikke så glade for, men vi ser dem alligevel mange gange om året.Vi flyttede fra et gammelt (men istandsat) bindingsværkhus syd for Århus til et gammelt (ikke istandsat) bindingværkhus fra 1850. Der var hverken kloakeret, toilet eller badeværelse, så der var noget at gå i gang med. Men et gammelt hus skulle vi uden tvivl have! Vi kunne slet ikke se os bo i et nyt hus.

Vi prioriterede dog at få lavet planteskolen allerførst - så godt som alt uden for var groet til, og der var meterhøjt ukrudt. Men nu er hele huset næsten i standsat - Peter har lavet det hele selv - og vi tager sådan ca. et rum ad gangen hver sommer. Lige nu mangler vi ét rum - dejligt. Og så har vi fået nyt stråtag på hele huset, der er bygget i vinkel.


Peter i fuld gang med at tapetsere soveværelset, som vi satte i stand sommeren 2009. Der blev gravet ud, lagt gulvvarme, isoleret, sat gipsvægge op, nyt loft - ja, det hele blev endevendt!

Værelset, der blev sat i stand sammen med soveværelset. Her kan man rigtigt se, hvor gammelt huset er (væggen). Vores dejlige nevø, Mads, hjælper til.


Huset er lille, men vi har udvidet ud i den gamle stald med badeværelse, bryggers og gang. Engang begynder vi måske at lave værelser på loftet - men det må nu vente lidt......


Køkkenet lavede vi for to år siden. Det var hele 3 små rum, der blev slået sammen, så det er blevet et rigtigt hyggeligt køkken, synes vi. Og så fik jeg mit længe ønskede spisekammer :-) De smukke håndlavede kakler er lavet af keramiker Helle Nørby.


Et udsnit af spisekammeret. Hylder er genbrugt fra tidligere spisekammer.


Vi nyder i hvert fald at bo her - Fyn er jo bare dejlig :-) Specielt hvis man er til det lidt pussenuttede med gamle huse, lukkede områder osv., og det var vi, da vi kommer fra Østjylland (Ebeltoft og Grenaa oprindeligt), der minder lidt om Fyn.