Kærlighedsstenen

Da jeg var 9-10 år fandt jeg denne sten ved Holme Strand (ved Ebeltoft), da jeg var ude at gå tur sammen med min mor og en nabo. Jeg husker dagen, som var det i går. Min nabo nærmest råbte, at det var da den mest fantastiske sten, hun havde set, og om hun ikke nok måtte få den... Meeen jeg ville ikke af med den, og det er jeg egentlig glad for i dag, for jeg rører ofte ved den, og den har altid ligget fremme, uanset hvor jeg har boet.

Den er lidt over 6 cm høj.Jeg har altid - så længe tilbage jeg kan huske - været interesseret i sten, specielt fossiler (forsteninger), og jeg kunne da også spotte dem laaangt væk, fra hvor jeg stod eller gik.

Denne her sten er jeg specielt glad for, og jeg undrer mig stadig over dens udseende. Den er hjerteformet, som I kan se, og i midten er der det yndigste hjerte.

Jeg forestiller mig, at den engang er blevet slebet hjerteformet pga. mønsteret i midten. Ellers er det næsten for utroligt, hvis naturen kan skabe både hjertemønster- og -form. Eller hvad tror I?

Bagsiden af stenen ser også ret sjov ud. Som om stenen er blevet lappet eller lukket
med en ukendt masse.


7 kommentarer:

 1. Vilka underbara stenar!
  Jag förstår att du tycker väldigt mycket om dem.
  Linda

  SvarSlet
 2. Kære Marlene

  Jeg er vokset op ved vandet og søgte efter vættelys, helt runde sten og forstenede søpindsvin, da jeg var i den alder ; ) Der var en svensk tv-serie, da jeg var barn, som jeg husker det, hed den: "Den hvide sten". Af den blev mine veninder og jeg inspireret til at lede efter fine, glatte, helt hvide sten. Jo, der er noget fascinerende ved sten, din er usædvanlig og meget smuk.

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 3. Kære Birgitte.

  Hvor sjovt, at du også har været optaget af det. Ja, det var specielt søpindsvin, jeg ledte efter. Da jeg blev voksen, købte jeg en del fossiler i Frankrig (dinosaur-tænder osv.).

  Åh.... Den hvide Sten.... Jeg husker den så tydeligt, og det var min søsters og min yndlingsserie.. Jeg var vildt optaget af den og gik også med en flad, hvid sten i min lomme - ha ha.

  SvarSlet
 4. En fantastisk sten du der har fundet, og en sød historie der følger med den. Kan godt forstå du passer på den.

  Ja, jeg har også fulgt "Den hvide sten" op til flere gange, den bliver man bare ikke træt af ;o)

  SvarSlet
 5. Hej Marlene.
  Fandt lige det indlæg på din blog.
  Jeg er selv vild med sten - og har samlet et utal forstenede søpindsvin / hjertestene / fossiler på Fur - måske jeg lavet et indlæg med dem en dag.
  Ha´en god mandag.
  Knus Hanne Bent

  SvarSlet
 6. Kære Hanne Bente.

  Det ville da være dejligt, hvis du lavede et indlæg om dine fossiler - det ville jeg nyde ;-) Jeg har som skrevet altid været bidt af dem - købte også en del i Frankrig for år tilbage (dinosaurtænder, fisk osv. - nogle af dem ret kostbare).

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene