Bølgekronet storkenæb - god bunddække

Ja, det må man sige, at den er, og den kan med god vilje udkonkurrere skvalderkål, da den får store (flotte blade), der hurtigt lukker af for lys til skvalderkålen.


Lys og mørk i tæt omfavnelse

Bølgekronet storkenæb - Geranium phaeum (udtales fæum) - blomstrer lige nu, og da den selvsår sig villigt, finder man ofte smukke farvekombinationer i sin have.


En skøn sartrosa frøplante

Jeg har dog luget en del væk fra mine pæoner, da de stod lidt for tæt på dem - eller nærmere inde i dem - men de blev plantet andet sted i haven. Jeg kan ikke nænne at smide dem ud.


'David Bromley' er sammen med 'Calligrapher', som ligner den rigtigt meget, helt speciel.

Løvet er ofte noget for sig, for det findes også i et utal af variationer. Flere sorter har flot broget løv - bl.a. 'Sericourt', 'Anne's Claire', 'Lisa', Rachel's Rhapsody', 'Taff's Jester', 'Conny Broe' og 'Springtime'.


'Rachel's Rhapsody' med usædvanligt broget løv.


'Taff's Jester'

Her i indlægget vises nogle af de bølgekronet storkenæb, som blomstrer lige nu... og som måske skiller sig lidt ud i form at broget løv.

En skøn frøplante


Den almindelige mørke, der findes i et utal af nuancer, med det plettede løv.


'Anne's Claire' med smukt broget løv - bliver ikke ret høj.

21 kommentarer:

 1. De er rigtig fine lige nu. Jeg har nogle af de mørke, som har spredt sig lidt rundt omkring. Jeg flytter dem hen hvor de passer godt, og de er eminente til at dække nedvisnende løgblomster.

  SvarSlet
 2. OJOJOJ!!! De där variegerade!!! OJJOJ!!!
  Fanns de till beställing ??? Hur kunde jag missa dem i så fall?
  OJOJ!

  SvarSlet
 3. Jag är kär.. i 'Rachel's Rhapsody' och 'Taff's Jester'!!!!

  SvarSlet
 4. Ja de er skønne, de skovstorkenæb. Jeg er også mest til de brogetløvede og har en del af dem. De står alle rundt om hytten i det jeg kalder min skovbund.

  SvarSlet
 5. De er smukke, og du har ret, de klarer sig - også selvom der er konkurrence fra skvalderkålen. Jeg har en meget sart lyslilla, som jeg fik fra dig for flere år siden. Den er supersød og lige ved at springe ud : )

  Kærlig hilsen Birgitte

  SvarSlet
 6. Hvor er de skønne! :-)

  SvarSlet
 7. Tak for jeres kommentarer :-)

  Ja, du har ret, Ina - de er gode til at dække de nedvisnede løgblomster :-)

  Linda, Taff's Jester er total ustabil, så selvom jeg har haft den i flere år, er der kun et lille, lille stykke, der er broget, så den kan jeg ikke tage af.

  Rachels's Rhapsody kan jeg vist godt tage en lille plante af - husk mig på det, hvis jeg skal sende dig planter senere (du har jo gaver til gode ;-) ).

  Helga, det lyder smukt med din skovbund :-)

  Birgitte, hvad mon det er for en?

  Signe, tak ;-)

  Fortst god dag :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Jeg skal have masser af geranium i haven, håber du har et godt udvalg med 5. juni i G.H.??

  SvarSlet
 9. Kære Fru Friis,

  nej, det gør jeg desværre ikke, da jeg ikke har mange i sortimentet mere. Jeg ryddede grundigt op i det sidste år, hvor en del af storkenæbbene blev solgt ret billigt.

  Og de nye sorter for i år er allerede udsolgt.....

  De mere specielle storkenæb sælger ikke mere - derfor ryddede jeg op sidste år. Det er for dyrt at have dem stående - både med pasning og vanding ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 10. Skønne eksemplarer du viser.

  Lige nu syntes jeg at jeg jeg har for mange af de mørkblomstrende. Men det er som du selv nævner på grund af løvet :O)

  SvarSlet
 11. Hmmm... Marlene, det var da ikke det svar jeg havde lyst til at høre...!;o)

  Men så bliver jeg lige nødt til at spørge til den hvide høstanemone. Sidste år spurgte jeg flere steder, men alle sagde at det ikke var sæson! Senere læste jeg hos Claus Dalby at man netop skal sætte sine høstanemoner i foråret, ellers kan de risikerer at gå til om vinteren.

  Det syntes jeg måske lød lidt mærkeligt, og købte 2 stk. da jeg var på Høstmarked, - men UPS... hvad skete der... ingen af de to er kommet igen her i foråret!!!
  Har du mon lignende erfaringer??

  SvarSlet
 12. Kære,

  Susanne, tak skal du have :-) Ja, de mørke spreder sig ret heftigt, synes jeg. Men de er jo nemme at fjerne igen ;-)

  Fru Friis, sorry ;-)

  Jeg anbefaler generelt foråret som udplantningstidspunkt - efteråret er også fint - men det vil altid være bedre om foråret, da planterne når at udvikle sig optimalt inden vinteren. Det kræver selvfølgelig, at man er hjemme til at vande i tørre perioder.

  Den hvide høstanemone kan godt være lidt mere sart end de andre. Derfor anbefales det ofte at plante den lidt dybere end normalt, så burde der ikke være nogen risiko. Meeen.... de sidste par vintre har altså også været ret unormale.

  Rigtig god dag :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Jeg vil lige tilføje; havefolk der går på plantemarked gør generelt det modsatte af hvad der er sund fornuft ;O) Køber de efterårsblomstrende i efteråret og planter dem og de forårsblomstrende om for året og planter dem.......det modsatte ville give langt bedre resultat. Men altså, folk vil jo have det der blomstre NU uanset om det er fornuftigt :O))

  SvarSlet
 14. Ja, du har fuldstændigt ret - det gør jeg jo også selv ;-) Man bliver fristet, når stauderne står i blomst.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 15. Pudsigt, jeg har lige luret på Geranium phaeum - læste om den i bladet Haven, men glemte da alt om det igen. Den kunne ellers have været fin sammen med resten af min bestilling hos dig ;o).

  Rigtig god dag.
  Knus
  Mette

  SvarSlet
 16. Ja, det var da lidt pudsigt ;-) Jeg har nu ikke så mange til salg pt....

  Fortsat dejlig dag.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 17. Kære Marlene! Tak for endnu et godt indlæg! En af geranierne fra dig er begyndt at blomstre i dag(husker ikke navnet) men uhh, den er fin! :-) Og så er den første blomst på trollius sprunget ud, den er også rigtig fin, den har maaaange knopper :-)

  SvarSlet
 18. Hmm, det kunne da godt være, man ikke skulle være alt for flittig til at luge de (mange) selvsåede phaeum væk og se, hvilke blomsterfarver, der kunne komme ud af det. Jeg har efterhånden en del forskellige phaeum med diverse spændende løv. Suk, geranium er bare skønne :)

  SvarSlet
 19. Kære,

  Flora, tak skal du have :-) Spændende med storkenæbben... og ja, Alabaster har mange knopper lige nu - åh, den er så skøn :-)

  Achillea, Ja, der kan godt nok komme mange smukke frøplanter ud af G. phaeum. Jeg luger dog også mange væk, hvis de "bare" er de bordeaux typer.

  Rigtig dejlig dag :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 20. Ja jag skulle väldigt gärna vilja ha av Rachels's Rhapsody när det går!!!

  SvarSlet
 21. Fint, Linda - så må vi lige huske hinanden på det, når du får sendt dine gaver :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene