Kender du denne potentil?

'Light my Fire' hedder den og er en hybrid.
Vi har taget den hjem igen, da den plante, vi har i haven, altid bliver beundret, og så er det jo lidt en skam, at vi ikke har den til salg. 

Den har en svævende vækst med en farve, der skifter fra mørk laksrosa til lys abrikos, og så blomstrer den længe! Faktisk fra først i juni til ind i august måned. 

Nedenfor kan du se, hvordan farvenuancen ændrer sig. 
23 kommentarer:

 1. Hej Marlene,
  Den ser dejlig ud. Jeg har selv købt min første potentil sidste år. Den hedder Miss Wilmot og jeg er spændt på at se den blomstre til sommer.

  Gitte

  SvarSlet
 2. Jeg købte light my fire for et par år siden hos Tidens stauder. Jeg er meget glad for den, den er smuk. Venter på den skal så sig selv.
  Bodil

  SvarSlet
 3. Hej Marlene
  Nej den kendte jeg ikke, jeg har ikke nogen potentil endnu. Det er med at købe det hjem, som folk vil have, så det var nok en god idé :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Marlene

  Jeg har nogle andre men er lidt i tvivl om hvad forskellen er når de hedder Potentilla x cultorum og potentilla recta har 2 forskellige af x cultrum "hupwoodiana" og "willian rolliol" købt i Kierkeberg og så en recta "Pallida" det er nogle dejlige planter som fletter sig ind mellem amdre. Har forresten også en mere men den er mere som en alm staude altså med opret vækst den er rød.
  Jeg er så vild med de storkenæb du viste sidst så må nok hellere snart bestemme mig og få bestilt mens du har nogle.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 5. Den ser ud til at passe perfekt til mit nye bed - altså når jeg lige får det lavet :-)
  Skriver den bag øret..

  SvarSlet
 6. Mums ja, den ser godt nok lækker ud :-)
  Jeg har Meltons Fire. Din ser mere dobbelt ud, eller er det billederne? Hvor forskellig er den fra Meltons fire?

  SvarSlet
 7. Light my Fire ser rigtig sød ud jeg har ikke selv prøvet at dyrke den men har en del andre bla. Melton Fire, Roxanne og Helen Jane. Jeg holder meget af blomsterne men synes at deres vækst er noget ranket og blomsterne lægger sig tit ud til siden. Er Light my Fire mere kompakt i væksten?
  Vi snakkede frøplanter for nogle uger siden. Mine Potentill sår sig selv og der kommer nogle sjove frøplanter der ikke alle ligner moderplanterne. Jeg viste billeder af nogle af dem på min blog sidste år.

  SvarSlet
 8. Det var da godt nok en rigtig sød plante!

  SvarSlet
 9. Jeg er meget glad for potentiller (staves det sådan???) og har vel 5-6 forskellige. Kom til at hapse lidt frø af 'Helen Jane' i Botanisk Have i Christchurch for et par uger siden... ;-) Jeg ved egentlig ikke, om den er frøægte. Det er den nok ikke. Ved du det, Marlene? Ellers bliver det spændende at se, hvad der så kommer ud af frøene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Helen Jane' er frøægte, har jeg konstateret i år, 2013 :)

   Hmm, tror da jeg skal have fat i 'Light My Fire' for den er da skøn med skønt på :)

   Slet
  2. Dejligt at vide, Lotte - tak for oplysningen :-)

   Ja, Light my Fire er skøn - du kan lige få et lille stykke, næste gang vi ses - husk mig på det :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 10. Nej, den kender jeg ikke.
  Jeg har kun en enkelt af den almindelig gule busktype, men det her er jo noget helt andet. Super smuk farve :-))

  SvarSlet
 11. Ahhhh, endelige en plante som jeg ikke kunne tænke mig :o) Farven er ikke mig og jeg har aldrig været vild med potentil :o)) Så i dag kan jeg roligt besøge din blog. Ingen fristelser i dagens indlæg :o))))

  SvarSlet
 12. Tusind tak for jeres kommentarer :-)

  Jeg har også dyrket forskellige sorter, men har kun 'Light My Fire' nu. Har haft en del af de røde.

  Blomsterhatten/Helle, er det x cultorum, er der tale om en hybrid. Recta er en art. Men de ligner jo unægteligt hinanden. Kan godt forstå, du er vild med storkenæbbene :-) Jeg selv glæder mig til 'Lilac Ice' - jeg tror, den er helt fantastisk (ej fyldt).

  Hanne, jeg kender desværre ikke Meltons Fire, men den ser da rigtig lækker ud, kan jeg se på Google ;-) Den minder umiddelbart om 'Light My Fire', men ser dog mørkere ud.

  Stauder i Stovby, 'Light My Fire' er også ranket og væver sig ind blandt andre stauder - det er bl.a. derfor, jeg godt kan lide den ;-) Spændende med dine frøplanter - jeg må ind at kigge på bloggen :-)

  Achillea, jeg har ikke selv prøvet at så potentilla, men som Stauder i Stovby skriver, er de ikke frøægte :-)

  Hæ, hæ, Lavendelfryd, så var du heldig denne gang ;-))

  Rigtig dejlig dag til jer alle.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Kære Marlene
  Du fandt mine Potentilla frøplanter på min blog. Jeg synes selv at især den lysegule med de røde markeringer var anderledes.
  Jeg har en meget speciel potentil, den har intet navn endnu men blev fundet for nogle år siden af en plantesamler i Tibet. Blomsterne er ret små og farven er sorte udvendige, skindene mørkerøde indvendig. Planten er kompakt og bliver ca. 40 cm høj. Skulle du være interesseret, så har jeg nogle stykker i potter.

  Jeg er de sidste par år blevet ret vild med Geum og Potentilla, synes de har været lidt forsømte og tror på at der kan blive større interesse i fremtiden. Glæder mig meget til at se din Geum Mai Tai, som du har til salg.

  SvarSlet
 14. Kære Marlene, jeg kender ikke den flotte potentil, du viser. Jeg har haft Potentilla `Miss Willmott´ i haven, den er også rigtig fin og ligner egentlig den, du viser. `Miss Willmott´ har også det changerende farvespil. På et tidspunkt såede jeg Potentilla, og der kom en helt mørk rød ud af det projekt. Den står stadig i et bed - en smuk, smuk plante.

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 15. Kære,

  Stauder i Stovby, ja, dine frøplanter er virkelig smukke. Ih, jeg er da virkelig interesseret i din potentil :-)) Vil meget gerne bytte. Vi har jo også skrevet om evt. at bytte planter.

  Jeg er også vild med Geum. Det første år jeg havde Staudefeen (2005) var der ret stor interesse for Geum, synes jeg, og jeg havde da også en del i sortimentet, men det er som om, de er gået lidt i glemmebogen igen. Men det hænger selvfølgelig også sammen med, at vi - planteskoleejerne - ikke tager dem hjem.

  Birgitte, det lyder spændende med din mørkerøde potentil :-) Vi kan altså konstatere, at de ikke er frøægte!!! ;-)

  Sussi, tak ;-))

  Rigtig god weekend til jer alle.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 16. Hvor er den bare fin, glæder mig til snart at skulle bestille lidt planter hos dig igen! :-)

  SvarSlet
 17. Hej Marlene

  Da jeg lavede bed sidste år, det jeg sendte dig billeder af, var der faktisk Geum med i det. Jeg syntes det er en fantastisk plante og kan kun ærgre mig over at den ikke kan fåes så mange steder. Jeg købte nogen af mine hos Kirstens Stauder (som nu er lukket, tror jeg) og så nogen hos Tidens Stauder. Den er allerede godt på vej og sidste år genblomstrede den efter at være blevet klippet med. Der er slet ikke noget dårligt at sige om den.

  SvarSlet
 18. Flora, det glæder jeg mig også til :-)

  Lavendelfryd, kan godt forstå, du godt kan lide Geum. Jeg havde dog en del i sortimentet for nogle år siden.

  Rigtig god weekend til jer :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 19. Mycket fin!
  Har ett par i olika färger, saffransgul och en rosa, men den där ser ut att ha lite större blommor!
  mariana

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Mariana, den har faktisk ret store blomster - jeg synes, den er helt skøn :-)

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene