Ny hjemmeside - og nye storkenæb

Det er ikke os, der har fået ny hjemmeside, men forfatter Birgitte Husted Bendtsen, der har fået sin egen personlige hjemmeside med tilhørende blog. Besøg hjemmesiden her.

Birgitte er som de fleste sikkert ved kendt for sine bøger om storkenæb (Geranium) og floks (Phlox), og på hjemmesiden kan du læse om og se fotos af forskellige sorter og arter inden for disse to grupper, og hvilke der egner sig til sol eller skygge.


Foto: Birgitte Husted Bendtsen

Som ekstra bonus finder du på hjemmesiden både "Næb-nyt" og "Floks-nyt" - og hvem vil ikke gerne være opdateret med de spændende nyheder?? :-)

I øvrigt bliver jeg nødt til at gøre lidt reklame for de sorte planteskilte, som Birgitte sælger (hendes mand, som er momsregistreret, har dog overtaget salget af disse). De er diskrete og robuste og har den fordel, at de ikke er nærmest selvlysende i bedene! ;-) Jeg tror, jeg skal i gang med en større udskiftning af mine ALT FOR HVIDE planteskilte ;-)


Foto: Birgitte Husted Bendtsen

Foto: Birgitte Husted Bendtsen

I den forbindelse er det oplagt at fortælle jer om storkenæbs-nyhederne, som vi har i sortimentet i år - Geranium cinereum 'Thumbling Heart' ® (som er klar senere på sæsonen). Den har dog været på markedet et par år, men jeg har af en eller anden grund ikke kunnet få den, selvom den blev bestilt ret tidligt (sådan er det ofte med meristemformerede planter - de kan slå fejl).

Den bliver kun ca. 20 cm høj og er god til enten kantplante eller i et stenbed.


Geranium cinereum 'Thumbling Heart' ® - foto venligst udlånt af Marco van Noort

Den anden er Geranium x 'Dreamland' ®, der er en krydsning mellem G. x riversleianum og G. x oxonianum. Den blomstrer uafbrudt hele sæsonen, skal have sol og veldrænet (vinter-) jord. Den kan klare ned til minus 20 grader.


Geranium x 'Dreamland' ® - foto venligst udlånt af Marco van Noort.

Jeg synes, der efterhånden skal meget til, før jeg bestiller nye varianter af storkenæb, for de ligner oftest nogle, der allerede er i handlen. Jeg synes dog, at den nye engstorkenæb, Geranium pratense 'Midnight Clouds', skiller sig ud; for det første er den lav med mørkt løv, men de hvidlige blomster forenet med det mørke løv gør den anderledes.


Geranium pratense 'Midnight Clouds' - foto venligst udlånt af leverandør.

Men nu er det naturligvis ikke kun nyheder, man skal gå efter - selvom de jo altså er spændende! - der findes så mange varianter i handlen, der passer til enhver krog i haven - se, hvad vi (indtil videre) har i sortimentet i år - husk, der er flere sider :-)

God storkenæbs- og floks-browsing :-)


17 kommentarer:

 1. De skilte med tilhørende tusch ser umiddelbart fristende ud.Tak for tippet.

  SvarSlet
 2. Söta Nävor!
  Det blir mycket finare med dom svarta namnskyltarna!
  Diskretare men ändå tydligt med den vita texten.
  Mariana

  SvarSlet
 3. Tak for tips! Og hvor er det nogle yndige storkenæb du viser. Især er jeg helt væk i "Dreamland". Sådan et par stykker skal der da være plads til i Drømmehaven ;-)

  SvarSlet
 4. Tusind tak for jeres kommentarer :-)

  Ja, de der skilte er jeg altså også hooked på! Teksten er skrevet med sølvtusch.

  Ja, Nana, Dreamland bør næsten være i din have, når du kalder den for Drømmehaven :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Tusind tak for linket;O)
  Storkenæb er uden tvivl en af mine favoritter og har en del i min have og Birgittes bog som varmt kan anbefales ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frk. GarnGlad,

   jeg giver dig ret; Birgittes bog (bøger) kan varmt anbefales - er meget glad for dem begge :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 6. Sikke mange dejlige nyheder. Du skal have tak for informationerne, for måske jeg kan finde et par pladser til de to øverste sorter, du viser her. Jeg ønskede mig Birgittes bog om geranier i julegave, og var så heldig, at min søn havde den under træet til mig. Kan man lide storkenæb er den et must. Synes jeg. Nu vil jeg lige smutte ind på den nye hjemmeside.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette,

   selv tak ;-)

   Det var heldigt, at du fik Birgittes Geraniumbog - den er suveræn. Jeg har både første og sidste version, og den nye er væsentligt udvidet.

   Kh. Marlene

   Slet
 7. Åh nej - åh nej... kan mærke du er ved at vågne op fra vinterdvalen, og igang med at friste svage plantesjæle med nyheder og evergreens!!
  Tak for tippet om Birgittes hjemmeside, sjovt nok læste jeg lige en artikel om hende igår, i et ældre haveblad.
  Samtidig har jeg i efteråret påbegyndt en geranierabat langs en hæk, "heldigvis" kan jeg dele noget af det jeg har i forvejen, men måske der bliver et hul eller to der skal fyldes med nyt...
  Planteskilte har hidtil været forbudt i min have, men med min hullede hukommelse har jeg erkendt nødvendigheden af disse. Derfor købte jeg forleden dag en træpersienne på genbrug, som har samme farve som vores træværk og rust i haven, så nu skal de altså afprøves inden jeg kaster mig ud i nye investeringer. Dog skal sølvtussen måske afprøves...
  Nå ja, og så er der geraniebogen, den kunne nu også være et emne til det interne bibliotek!!
  Tak Marlene, fordi du er hjælper mig med at tømme min pung.. ;o)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi, hi, Fru Friis, beklager sådan at friste dig.

   Ja, skiltene er jo ikke kønne i haven - det kan jeg se hos mig selv, men da jeg samler på planter, er det nødvendigt med skiltene, og så vil de sorte jo være fine.

   Træskilte bruger jeg også i køkkenhaven, men de holder knap så længe, og tuschen forsvinder ret hurtigt. Men kønne er de i hvert fald.

   Jamen, det var så lidt ;-))

   Kh. Marlene

   Slet
 8. De nyheder er ikke sådan at kimse af. Er lidt lun på 'thumbling heart'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Evigglade,

   ja, jeg glæder mig også til at få Thumbling Heart hjem :-)

   God weekend.

   Kh. Marlene

   Slet
 9. Flot hjemmeside!

  SvarSlet
 10. Så fint så fint, både hjemmeside og storknebb. Jeg blir mer og mer glade i dem. Har tre sorter og har i år bestilt Derrick Cook. Tror jeg må ha flere av dine sorter:) God helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jannibele,

   Ja, men kan hurtigt blive bidt af storkenæb - det kender jeg alt til ;-)

   Fortsat god helg :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 11. Uha altså.....tusind tak for tippet Marlene.....var så heldig at vinde den nye udgave af Storkenæb hos Anne Gine sidste år......en fantastisk bog må jeg sige.

  Jeg er altså også lidt forelsket i de sorte planteskilte.....især her om foråret er det en torn i øjet med alle de hvide der står og stritter der ude :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe,

   ja, de hvide planteskilte er ikke for kønne at se på - har alt for mange af dem!!!

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene