Kastanjehegn - selvfølgelig!

Kastanjehegn er efterhånden ret udbredt her i Danmark. Jeg så det første gang for 11-12 år siden i Tyskland, hvor det har været brugt i mange år, og jeg var verliebt på stedet!!! Men der gik flere år, før jeg fik det i min egen have - for det første kunne man ikke købe det i Danmark, og for det andet var priserne ret høje.
Nu har vi kastanjehegn mange steder og har for nyligt sat mere op. Vi køber hegnet hos Kastanjehegn.dk, der har den gode kvalitet, der holder. For se.... der er nemlig forskel på kvaliteten ;-) Jeg så her i juni måned det hegn, der er blevet solgt fra en større butikskæde her i Danmark, og hold da op, jeg blev overrasket over den ringe kvalitet (men det er stadig yndigt).

Så til jer, der overvejer at købe hegnet fra Kastanjehegn.dk, vil jeg sige, at firmaet sælger en helt anden kvalitet med tykke kløvede kastanjegrene, der er tilspidsede i toppen, kraftigt ståltråd og med kort afstand mellem grenene (der kan også vælges større afstand).


Nyopsat kastanjehegn

I det hele taget er det svært at finde pænt hegn i Danmark, synes jeg. Det er en mangelvare. Kastanjehegnet passer perfekt til vores landsted, men det tager sig bestemt også godt ud til f.eks. en patriciavilla, kolonihave eller lignende. Jeg vil måske synes, at det ikke ville passe til et almindeligt parcelhus, men dét skal jo ikke afholde parcelhusejere fra at købe det ;-)Jeg elsker blåmalet træ i haven - det passer så godt til det grønne, og vi har da også (igen) lavet et langt hegn, der opdeler planteskole og have en smule. På den ene side er der plantet 10 stk. rose 'Duchesse de Montebello', som er en af mine yndlingsroser. På den anden side står der krukker, buksbom, fyldte juleroser m.m. 
Hvordan ser dit yndlingshegn ud?

32 kommentarer:

 1. Tak for reklame men jeg synes at kastanjehegn er bare grim..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ, hæ, ja, det var da lidt af en udmelding ;-)

   Smag er jo forskellig - jeg har det f.eks. sådan med nervøs velour, som snart alle bruger i alle sammenhænge - specielt på plantemarkeder. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det simpelthen er dårlig smag (men det er der jo mange andre, som ikke synes) ;-)

   Rigtig dejlig dag til dig.

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Jeg faldt også pladask for kastanjehegnet for 4-5 år siden, og købte 10 meter hos kastanjehegn.dk.Det er i hvert fald smukt og holdbart :-)

  Jeg synes, at det er rigtig svært at vælge hegn. Det skal passe til stedet, forholdene og omgivelserne. Vi har lige valg et råt raftehegn efter virkelig mange overvejelser. Det skulle passe til en pudset mur og lukke af ind til naboen.
  I virkeligheden vil jeg helst have levende hegn, hæk, men vi har et betonfundament rundt om hele haven, som ikke lige er til at fjerne ;-)

  Enig i de nervøse velourduge. De findes heller ikke i mit hjem ;-)

  SvarSlet
 3. Bra att du tar upp detta med kvalitetsskillnader. Det är nog många nya trädgårdsägare som inte tänker på sådana saker. Fantastiskt fina är de, och många kommer nog att skaffa sig dem.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 4. Jeg synes absolut at kastanjehegn er smukke - særligt når de har fået lidt patina med årene. Men de skal passe til både have og hus og de vil ærlig talt ikke være særlig pæne til mit træ-parcel-hus. Et smukt raftehegn synes jeg også kan være smukt, men det vil heller ikke passe til mit hus og min have. Skal det være et lavt hegn synes jeg de traditionelle skagenshegn er smukke og skal det være højt synes jeg faktisk også et "skagenshegn" i høj udgave er smukt. For mig handler det nok meget om at det skal være lidt "transparent", ikke de der massive, fuldstændigt lukkede hegn i trykimprægneret træ.
  Og nervøs velour - puha, det kunne heller ikke falde mig ind at bruge. Er der virkelig folk der bruger duge på plantemarkeder? det vil jeg lige prøve at lægge mærke til næste gang.

  Mange havehilsner

  Trine

  SvarSlet
 5. Jeg synes også, kastaniehegnet er så smukt, og jeg har gjort mig flere overvejelser over, hvor jeg kunne presse sådan et ind i min kun 500 kvm store have. Det er endnu ikke lykkes mig at finde en egnet plads ;-) Ergo må jeg nyde billederne af andres kastaniehegn, så tak for billederne :)

  SvarSlet
 6. Kastanjehegnet ser rigtigt godt ud.Men som du selv skriver passer det ikke til en villa have som min.har lige lavet et indlæg med
  beskæring og opstamning af stedsegrønne buske og træer-
  der kan du se hvilket hegn jeg har.Men kun til den ene side.Resten af haven er omkrandset af ligusterhæk.
  Rigtig til dig Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
 7. Smuk eller ej, det er jo smag og behag; men kvalitet kan til gengæld ikke diskuteres, og jeg foretrækker langt reklame for fagfolk frem for et supermarked.

  SvarSlet
 8. Marlene, kastanjehegnet er dejligt - rustikt på en måde, der falder godt ind i den romantiske eller naturprægede havestil. Dit blå hegn er bestemt også med til at slå en hyggelig havestemning an.

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 9. Jeg tror da at et kastanjehegn vil se udmærket ud i min helt almindelige parcelhushave, endda et fra Bilka, jeg ved bare ikke rigtig hvor, men jeg har da overvejet det, hi hi - godt vi er lidt forskellige alligevel - for blog-landet er skulle helst ikke gøre alle vores haver til Claus Dalby kloner...... ikke at jeg ikke gerne ville bytte have med Claus..... nah, måske overgartneren vil ønske sig undergartnere så.... og det kan der vist ikke blive til.

  SvarSlet
 10. Tak for jeres dejlige kommentarer :-)

  Raftehegn kan jeg også godt lide, og det synes jeg faktisk passer rigtigt godt til parcelhuse, da der er sådan lidt 60'er stil over et raftehegn.

  Skagenshegn - de malede - ja, smukke er det, og vi har også et ret langt hvidmalet her i planteskolen. Et klassisk hegn. Så ja, Trine, jeg giver dig ret i, at det er smukt med de lette hegn.

  Hæ, hæ, ja, der er MANGE, der bruger nervøs velour på plantemarkederne - og det er da om nogen steder malplaceret, da planter og nervøs velour slet ikke passer sammen ;-) Men det er nok et eller andet med, at det er nemt, fordi det ikke krøller.

  Achillea, sådan et hegn kan nu presses ind mange steder - f.eks. i et bed, som jeg faktisk også har det placeret.

  Jette, jeg vil lige gå ind og kigge på dit indlæg :-)

  Sussi, ja, godt vi er forskellige - og nej, vi skal ikke alle ligne den samme person, uanset hvem det er - og min have ligger da også langt fra hans stil :-)

  Fortsat dejlig dag til jer alle :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen altså, HVAD laver en hvilken som helst dug på et plantemarked???????? :O) det handler jo om planter og ikke om duge..............og de to ting passer jo slet ikke sammen. Nå, det er måske bare mig der er helt galt på den, men mine duge får altså lov til at blive hjemme når jeg er på plantemarked. :o)))

   Slet
  2. Det er vist også den eneste slags dug, jeg har set på et plantemarked :-)

   Slet
 11. Rart at høre om ordentligt kastaniehegn, for det sidste vi har set fra den der butikskædehar ligner pindebrænde.
  Duchesse de Montebello har jeg også, en skam den kun er engangs blomstrende. Smuk er den i den grad og så har den en god duft.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.

   Ja, jeg må sige, at hegnet overraskede mig noget - det var virkelig dårlig kvalitet.

   Ja lidt en skam, men det er der så mange af de smukke roser, som gør - blomstrer én gang - men så må vi nyde den ekstra meget :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 12. Jeg har haft et blomstret gardin på min bod - så du ikke det? ;O))
  Jeg har også haft nervøst velour!! Nu har jeg kun brædder på bukke. Der er ikke plads i bilen til at klemme hverken gardiner eller nervøst velour ind mere -hihi...
  Jeg har nu aldrig tænkt over at det er dårlig smag. Syntes jo selv jeg har en god smag - altså :O)

  Hegn har jeg ikke i haven. Den er omringet at hæk, og det rækker ind til videre.

  Kastanie hegnet er flot. Jeg kan lide det rustikke. Syntes dog ikke det vil passe i alle haver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne,

   Nej, det har jeg ikke set, men nu er det også kun nervøs velour, jeg nærmest får det dårligt over at kigge på - ha, ha.

   Kh. Marlene

   Slet
 13. Jeg elsker også katanjehegn, men de passe desværre ikke sammen med mit minimalistiske hus..

  SvarSlet
 14. Dit kastaniehegn sammen med æbletræerne er gudeskønt!!

  Dit udsagn om kastaniehegn i parcelhushaver fik mig til at smile... Jeg forsøgte at snige sølle 1½ m. ind som en lille afskærmning, men da trådte manden i karakter og sagde bestemt NEJ! Og han havde ret, men man kan jo blive grebet af stemningen, selv når man bor i et parcelhus med en lille firkantet have. Så jeg må nøjes med at kigge på jer med landbohaverne... ;o)

  Ellers er det vigtigste for mig omkring hegn at det har kvalitet. Smag og behag er forskellig, det samme gælder behovet for ind- og udsyn, men for pokker hvor er det jammerligt når dårlige hegn står og dingler eller ikke bliver vedligeholdt. Det overgåes næsten kun af nervøst velour... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis,

   din mand havde måske ret (?) Men jeg kan sagtens forstå, at man bliver fristet, og hvis jeg selv boede i et parcelhus, ville jeg nok have svært ved at modstå fristelsen ved at købe et kastanjehegn ;-)

   Et hegn af kvalitet - ja, du har ret, men jeg synes bare ikke rigtigt, der er pæne hegn i handlen - eller måske har jeg ikke kigget grundigt nok?

   Kh. Marlene

   Slet
 15. Min hjerne er også i sving med hensyn til placering af kastaniehegn, men der dukker ikke et egnet sted op til trods for at jeg både har huset og omgivelser der passer til det. Vi har hække rundt om hele grunden. Men lide dem: JA det kan jeg! Så i første omgang nøjes jeg med at beundre dem i blogland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina,

   du kan evt. bruge det til at dele haven op? Eller måske bruge det lave hegn til at indramme nogle bede? :-)

   Kh. Marlene

   Slet
  2. Mine bede vil ligesom ikke indrammes. Måske fordi min grund "bølger" og der ikke rigtigt er nogle lige kanter. Men måske skal jeg bare have nogle andre øjne på det... det hjælper sommetider.

   Slet
 16. Hej Malene.
  Stof til eftertanke :o) Jeg kan rigtig godt lide kastanjehegnet, og vi har i foråret opsat et af slagsen i vores have. Om jeg blev grebet af en stemning, eller om det passer til vores sorte træhus ...? Jeg synes i hvert fald ikke, at det skæmmer huset, og når det engang har fået patina, passer det fint til vores kurvestole, som står i nærheden. Jeg er også overbevist om, at det vil passe til den planlagte staudehave, som det indrammer.
  Nervøst fløjl er ikke god stil.
  Hilsen Christel

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Christel,

   Jeg vil da også synes, at kastanjehegn passer glimrende til et træhus - det er jo lidt rustikt begge dele. Har du billeder af det på din blog?

   Nej, nervøst velour/fløjl er altså ikke for heldigt ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
  2. Hej igen.
   Jeg har et enkelt foto af hegnet under fanen "Haven", men det er taget fra huset og ud mod haven. Der vil blive lagt billeder på bloggen, når vi for alvor går i gang med at etablere den planlagte staudehave, som skal ligge bag hegnet - forhåbentlig inden for længe.
   Hilsen Christel

   Slet
  3. Kære Christel,

   jeg smutter lige ind og kigger. Glæder mig til dit indlæg om dit nye staudebed ;-)

   God weekend :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 17. Jeg kan bedst lide levende hegn, men det passer jo ikke alle steder. Men nu du spørger, kommer jeg til at tænke på et meget enkelt hegn, jeg så forleden dag.. Det var simpelthen bare rionet sat op for enden af en sommerhushave. Let og luftigt med nogle spredte, nyplantede klatrevækster tror jeg, og i tilgift så højt at rådyrene ikke kan springe over. Det syntes jeg var pæn.
  Happy Fencing
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte,

   vi har faktisk også et lignende hegn med humleplanter et sted her på planteskolen. Det er efterhånden mange år siden, vi har sat det op. Jeg ved ikke, hvor pænt det er, men det er alligevel ret neutralt - specielt, når noget vokser op ad hegnet.

   Rigtig god weekend :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 18. Ja pris og kvalitet hænger ofte, men ikke altid sammen, men jeg kan vældig godt lide, at vi alle har mulighed for at skabe miljø og stemninger i vores hus og have uanset indkomst. F.eks. har jeg et efterhånden gammelt plagiat af ellipsebordet (fra Ilva), da jeg ikke havde 22.000 til originalen - nu koster det garanteret endnu mere, men nu prioriterer jeg haveplanter og lever med et skramlet bord.
  Kastaniehegn har aldrig været på min ønskeseddel, men jeg synes at det falder godt ind i natursammenhæng.
  Dit blå hegn med lister er lige min smag. Jeg har altid elsket raftehegn af granrafter, men har ikke haft råd til det og derfor blev det til et alm. plankeværk i min indkørsel. I den ene ende er det dækket af en lyserød blåregn og i den anden var en stor slyngrose *Albertine' som desværre har haft stængelsyge i et par år - meningen var at det generelt skulle være en grøn væg for hegn for hegnets skyld er ikke lige mig.
  Nervøst velour - nej tak, men det er godt og billigt at lave fastelavns- og rollespilsdragter af:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.

   Tak for dit uddybende svar :-)

   22000 for et bord... jah... det ville jeg nok heller ikke give - uanset om jeg havde pengene eller ej. Så ja, man prioriterer jo forskelligt.

   Er raftehegn da dyre? Det har jeg slet ikke tænkt på, at de ville være, men det er de åbenbart?

   Jeg vil nu også sige, at maling kan gøre underværker; mange almindelige hegn kan altså blive ret flotte, hvis de får en omgang maling.

   Nå ja, det er det jo nok (nervøst velour) ;-)

   God weekend :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 19. Hejsa,
  Det lader ikke til at kastanjehegn.dk findes mere. Hvor køber du dit kastanjehegn henne nu?
  Vh Sabine

  SvarSlet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene