På tur i det sjællandske

I lørdags tog vi igen på tur med Helle og Kim fra Havegalleriet - denne gang til Sjælland. Fra Fyn tager det ikke lang tid at besøge perler i det sydsjællandske, og vi nød dagen og de mange berigende indtryk.

Første stop var Jensen Potter i Præstø. Vi havde jo hørt om de der potter..... og de skuffede ikke! Helle købte en stor hostapotte, og jeg købte to mindre og fine, fine krus med striber...... Kunne bare ikke modstå fristelsen ;-)Derefter satte vi kursen mod Gisselfeld Orangeri (Paradehuset), som vi begge længe har ønsket at se. Smukt, smukt sted med den fineste butik, der bugner af kvalitetsvarer til den havekræsne. Priserne er dog aldeles rimelige, og vi fik da også købt godt ind (bl.a. flere krukker!). Den lille gårdhave uden for butikken er  fuld af gode idéer, og der er inspiration nok til et godt stykke tid!


        


Søde Stig tog pænt imod os (tak for champagnen, Stig!), og vi fik rundet forskellige emner inden for haveverden :-)


Stig :-)Efter frokosten fortsatte vi til Isabella Smidts butik på Hesede Hovedgård. Vi ville dog meget gerne have hilst på Isabella - mon hun nogle gange selv står i butikken? Butikken er noget større, end jeg havde forventet, og mangler du gaveidéer, er butikken det rette sted at besøge. Den har åbent hver weekend her i juli måned. 
Dagen sluttede med et besøg hos Anne Stine Stauder. Det er faktisk lidt pinligt at sige, at det var første gang, jeg var på stedet, for jeg har kendt Anne Stine i mange år nu - siden jeg mødte hende første gang hos Coen Jansen i Holland.

Søde Anne Stine fortæller begejstret om de smukke ærenpris, Veronicastrum

Anne Stine og Finn har et kæmpestort sted med en spændende prærie og virkeligt store bede med moderplanter. Der er allerede nu et fantastisk fyrværkeri af farver, og man får lyst til at købe stauder!!!!
Dejlig, dejlig dag. Næste tur går til Sverige, så har du et tip om et godt sted - have eller planteskole i Sydsverige, så sig endelig til :-)
25 kommentarer:

 1. Det lader til at have været en dejlig tur. Der kom op til flere krukker i kurven kan jeg forstå. Fine stauder hos Anne Stine.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Vilken fin rundtur på Själland! Den skall jag komma ihåg nästa gång jag kommer till Danmark!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 3. Det er da nogle helt gevaldige ture i tar på, mig misundelig slet ikke :O)
  Har besøgt Anne Stine da vi et år var på Sjælland på ferie og også Damholdtgård i den forbindelse kan kun lokke familien med få steder hen så de skal være vel valgte :O)
  I ønskes en god tur til Sverige.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 4. Åh Marlene, Gisselfelds Paradehus er et pragtfuldt sted at besøge, hvis man har et varmt havehjerte, der banker for noget virkelig smukt og æstetisk. Jeg må afsted igen!

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 5. .....oj oj en fantastisk rundtur I har været på i to skønne kvinder med mænd :0) Tror jeg bliver fristet til at trampe i jeres fodspor hvis sjælland engang kalder ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Det ser godt ud de damer!

  Tag evt. forbi Tirups Urtegård i Skåne! Jeg har ikke været der selv endnu, men vil gerne med ;)

  http://www.tirupsortagard.se/

  Og så tror jeg at Drömparken i Enköping er et besøg værd, hvis man en dag skulle så langt som til Stockholm.

  http://www.enkoping.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=7219


  Kh Julie

  SvarSlet
 7. Ja, det var fine steder vi besøgte - Julie,du må absolut med ned til paradehuset en dag, det er så smukt. Inviteret med til Sverige blir du nok ikke, men tak for tippet - det ser spændende ud - og med en fin cafe, det vil Peter og jeg sætte pris på!

  Frøken Solhat - ja, du må på tur - der er jo også Munkhus, det ser spændende ud også, men havde ferielukket.

  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. For en god ordens skyld må jeg vist hellere skrive, at Julie er Helles datter ;-))

   Slet
 8. Det er jo lige nogle af mine favoritsteder du har været og tæt på mig. Jeg bor 8 km nord for Anne Stine Stauder. Men jeg var alligevel indisponibel i lørdags ;-)

  Jeg vil også anbefale Tirups Örtagård http://www.tirupsortagard.se/, som jeg besøgte i juni måned. Sidste år var jeg i Åbergs Trädgård http://www.abergsgarden.nu/, som er en meget gammel plateskole ved Ystad med masser af charme.
  Tæt på Malmø ligger også Katrinetorp Landeri http://www.malmo.se/katrinetorp, som har park, have, butik m.m. Kan anbefales.

  SvarSlet
 9. Tak for de dejlige kommentarer og tak for tip, Julie og Ina - jeg vil gemme de gode forslag :-)

  Ina, jeg vidste slet ikke, at du bor så tæt på Anne Stine.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må sige til næste gang du kommer på de kanter, så kan jeg nok diske op med kaffe eller sådan noget.

   Slet
  2. Det er vel nok sødt af dig, Ina - tak ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 10. Anne Stines præriehave er SÅ fed ;-)))) Der blev jeg virkelig inspireret, vi var der sidste år.
  Uhm, suk, Gisselfeld og Hesede Hovedgård... ja, man må nok tage en "Tour-de-Sjælland" når tiden bliver til det...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Tulle, kan faktisk godt huske dit indlæg :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 11. Spændende tur I har været på - dejlige billeder. Har selv besøgt Damholmgaard flere gange og en enkelt gang Anne Stine, hvilket så absolut ikke er sidste gang. Så absolut et besøg værd.
  Hilsen Vibeke

  SvarSlet
 12. Du milde nogle dejlige steder. Jeg finder også Paradehuset aldeles himmelsk og Stig ligeså. Ser hans julepyntning af Voergård Slot hvert år.
  Ellers er det alt for længe siden jeg har været på Sjælland. Og i år bliver det ikke.

  Sverige, det lyder ikke dårligt. Vil da forslå Tage Andersen´s Gunillaberg. Der laver vi tur op til næste år og til Linne´s have. Så skal jeg fortælle om det.

  God sommer
  Hilsener fra Helga

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helga.

   Ja, jeg kan egentlig godt huske dine indlæg fra Voergård Slot. Det så rigtigt godt ud.

   Nå ja, Tage Andersen - ham har jeg helt glemt - tak for tippet :-)

   Også god sommer til dig.

   Kh. Marlene

   Slet
 13. Hej Marlene.

  Lige sådan en tur man ville ønske man havde været med på. Med alle de fine billeder har man heldigvis været en lille smule med :-) Det ser spændende ud! Godt med inspiration.

  Bedste hilsner fra Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Mette.

   Rigtig god sommer :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 14. Hej Marlene
  Sikke en skøn tur I har været på, og god tur til det svenske.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Nina. Også god sommer til dig :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 15. Vi må til Anne Stine igen, sidst (og første gang) blev det regn netop da vi ankom, så det var en meget hurtig prærietur :) De to farver lilla (blå) - åhhhhh - men måske skal der en hel prærie til, før det ser sådan ud :)

  SvarSlet
 16. Det lyder som alle tiders tur. Hessede Hovedgård har jeg besøgt nogle gange. Isabella står selv i butikken af og til. Paradehuset og Anne Stine Stauder har jeg til gode, men de skal helt sikkert nås i år.

  SvarSlet
 17. Jeg kan varmt anbefale Linnes Råshult i sydsverige. Det ligger et par timer fra Helsingsborg eller Malmø, nær Almhult. (med svensk æ) Det er stedet hvor Linne voksede op, og her har man genskabt 1700 tallets marker og urtehaver. I forbindelse med haverne er der også et lille hembygds museum og en FANTASTISK havecafe. Kæmpe hjemmelavet buffet med alverdens lækre grøntsagsretter-og ikke engang dyrt! Der er også nogle fine vandreruter i den omliggende natur. Rigtig god tur. Hilsen Eva /samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eva.

   Tusind tak for dine tips - det lyder vel nok interessant. Kan egentlig godt huske, at jeg har læst om Linnes have, men havde ellers glemt den fuldstændigt ;-)

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene