Tid til mistelten


I hvert fald tid til at nyde den, for julen nærmer sig :-) Og har man sin egen mistelten, er man for alvor heldig! Det har jeg ikke - ikke helt i hvert fald. Men jeg har to Rød Ingrid Marie æbletræer med små mistelten-skud. For det tager tid. År.... De små skud har nu ét bladsæt, og det har vel taget et par år, tror jeg.

De klistrede hvide frø sættes på træet omkring februar - du kan også lave et lille snit i barken, hvori du gemmer frøet. Vælg en yngre og ikke for tyk gren. Jeg var så heldig at få frøene foræret af en kær haveven, men i min tidligere have ved Århus brugte jeg frøene fra den indkøbte mistelten, og det fungerede faktisk også fint.

Det er en fordel at sætte mange frø på forskellige frugttræer. Langt fra alle vil spire. Men når de gør, er det et mirakel - føler man næsten - og udsigten til en kæmpestor mistelten i eget træ, er den lange ventetid værd :-)

For at misteltenen sætter frø, skal man have både en hun- og en hanplante. Tiden vil vise, hvad mine har tænkt sig at være.


Lille mistelten titter frem i mit Ingrid Marie æbletræ

Jeg kan jo godt gå hen og blive lidt misundelig på min søsters mistelten, som hun faktisk også selv har sået i et æbletræ. Den er kæmpestor, og den findes i en have i Risskov ;-) 
Er du en lidt for utålmodig sjæl, kan du købe et træ med mistelten - Kalundborg Planteskole er eksperten.

Mistelten er sjælden i den danske natur, men den findes adskillige steder i Europa; bl.a. i Frankrig, hvor du ser de enorme, vildtvoksende planter mange steder i landet.  

God fornøjelse - og glem nu ikke kysset til jul! ;-)8 kommentarer:

 1. Jeg ville også være misundelig på en søster, som havde sådan en imponerende mistelten. For et par år siden ville jeg købe et paradisæbletræ med mistelten til min mands fødselsdag, men da var der udsolgt i Kalundborg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie :-)

   Hmmm ja, kunne godt forestille mig, at træerne med mistelten hurtigt vil være udsolgt. Jeg kan dog se på deres hjemmeside, at de også sælger friske bær.

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Den mistelten er jeg egentlig også ret misundelig på.
  Sidste vinter satte jeg frø på et par af mine unge æbletræer. Måske jeg også er heldig ligesom dig:-)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte :-)

   ;-)

   Jeg håber, du er heldig. Jeg satte dog mange, mange bær, og der er vist ingen skud på mine meget gamle (men lave), krogede æbletræer.

   Kh. Marlene

   Slet
 3. Kæmpe kys til dig :)
  Det vil jeg se om jeg kan huske at gøre her i Årslev. Er inde i en periode hvor der kysses meget ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Susanne :-)

   Det var da ikke så ringe med sådan en periode ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 4. Hej Malene
  Jeg synes ikke der er bær på din søsters stor mistelten?
  Måske er du heldig at få begge køn i din have.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie.

   Nej, der er desværre ingen bær i min søsters mistelten, så det er vigtigt at have en han- og en hunplante :-)

   Ja, jeg håber på, jeg er heldig med mine :-)

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene