Vinter på Nordfyn

Så er vinteren og en smule sne også kommet til Nordfyn. Store snefnug dalede i dag malerisk ned og lagde sig velopdragent i et tyndt lag på den kolde jord og de stadig grønne planter rundt omkring i have og planteskole, mens solens stråler fagtede sig gennem de nøgne grene. Se, det er vintervejr, som jeg kan lide det. Behersket og smukt! Selvom en snestorm nu også kan give mange sjove stunder, hvis man altså lige ser bort fra opgaven med at fylde vand i spande og kar til dyrene flere gange om dagen.

Der skal tænkes på fuglene, når kulden raser; her lægges æbler rundt omkring i have og planteskole, og min efterhånden ret store samling af Helle Nørbys klassiske mejsekugletage har alle fået krop af mejsebolde i bionet (som er mørkegrønt).

Jeg var jo ellers godt i gang med at klippe ned og ordne sommer- og staudebede. Selvom jeg naturligvis ikke var uvidende om den forestående kulde, men men men.... nu havde jeg lige sat mig for, at bedene skulle ordnes, og det plejer jo også at gå. De mange en-årige skabioser, der overlevede sidste vinter, burde vinterdækkes, men på den anden side har jeg brug for plads til de nye sommerblomster. Overvintrer de, er det fint, og hvis ikke, er der ikke noget at gøre ved det.Vores katte er i denne tid ude i max. 5 minutter ad gangen!

De mange ubrugte, halvrådne kvæder ligger forsømt på jorden, men en enkel gør krampagtige forsøg på til stadighed at vise sig fra sin bedste side.
Men i stuen er det forår - her Pelargonium grossularioides. Grønt løv i solen får det til at krible i fingrene, og man kan næsten dufte og mærke foråret ved synet af det grønne i solens stråler. 13 kommentarer:

 1. Vinteren har absolut sin charme.... a pro'pos charme.... hvor er den dog kær din lille fuglefedtkugle-holder

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt, vi har skiftende årstider :-)

   Ja, mejsekugletagene er så smukke - har med mange forskellige motiver. Mit yndlingsmotiv er nok taget med limegrønne prikker :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Hej. I har da fået noget sne. Det har også sneet hos os i dag, men det har ikke rigtig lagt sig. Hvor er det nogle flotte foderhuse du har. Dem kendte jeg ikke. Jeg kan rigtig godt lide dem. Du har vist mange gøremål ude lyder det til, der har da også været mildt indtil nu. Jeg håber frosten hurtigt er forbi, selvom det er lidt hyggeligt med sne også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også kun et meget tyndt lag her hos os, men det er fint nok. Gider ikke masser af sne. Men ja, som du selv skriver, så har vi heldigvis haft mildt vejr indtil nu.

   Ja, jeg er så glad for mine mejsekugletage, som jeg har haft i en del år nu. Helle er ret kendt for dem :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 3. Hej Marlene Ja så fik vi et drys sne her på Nordfyn og lige nu sidder solsorterne og venter på vand og mad, mange andre fugle kommer også til nu. Jeg synes også ophænget til fedtkugler er fine. Lige nu har jeg en sommerfugl svævende i en potte med myrter,Helle har lavet sommerfuglen. Jeg venter med at klippe staudetoppe, men buske og nogle træer kan godt beskæres om vinteren.Vh Hanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Hanne, det er vigtigt også at give vand til fuglene her i vintertiden.

   Jeg anbefaler også altid at vente med at klippe stauderne ned til omkring februar-marts, men jeg har så travlt med at potte planter på det tidspunkt, at jeg begynder allerede nu. Det har jeg gjort i flere år nu, og der sker tilsyneladende ikke noget ved det. Men der er selvfølgelig nogle stauder med hule stængler, der ikke har godt af at få vand ned til roden.

   Hvad er det for en sommerfugl, Helle har lavet? Den ved jeg vist ikke, hvad er for en :-)

   Kh. Marlene

   Slet
  2. Der er godt med vinterstemning i de billeder og hvis ikke man vidste hvor bidende koldt det er, ville det se helt hyggeligt ud! Og det er det jo egentlig også.

   Slet
  3. Ja, Henrik, jeg synes også, det er lidt hyggeligt - når man har godt med tøj på :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 4. På plantemarked i Geografisk Have sidste år købte jeg sommerfuglen på Helles stand, den svæver på en lang tynd kobberstang.Om sommeren er den udenfor ved vand. Jeg så ingen holder til fedtkugler, for så havde jeg købt en :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne.

   Jeg tænkte godt nok på, bagefter jeg havde svaret dig, at det nok var Havegalleriets guldsmed, du havde købt - det er Helle Rask. Det er Helle Nørby, der laver mejsekugletagene :-) Helle Nørby er keramiker.

   Rigtig dejlig weekend.

   Kh. Marlene

   Slet
  2. Jeg har i øvrigt også de guldsmede, du har købt - de står dog ude her om vinteren også :-)

   Slet
  3. Hej Marlene jeg havde også på fornemmelsen at det ikke var den samme Helle. Sælger Helle Nørby de fine mejsekugletag på markeder?

   Også god Weekend til dig.

   Kh Hanne

   Slet
  4. Ja, Hanne, Helle sælger nogle gange på markeder, men hun var ikke i Geografisk Have sidste år. Du kan altid købe hendes ting på webshoppen - www.byhellenoerby.com

   Tak :-)

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene