'Ingeborg fra Nybro'

Jeg er nok lidt af en flokssamler, og begejstringen ser ikke ud til at aftage med årene ;-) Så jeg kigger altid efter nye sorter - eller rettere gamle sorter. For de gamle, næsten glemte sorter, bør vi bevare, så de for eftertiden kan pryde de europæiske haver. Og heldigvis bliver der gjort noget for sagen.

I Sverige har de gjort ord til handling og har i større skala opformeret få udvalgte svenske flokssorter - blandt andet denne høstfloks, Phlox paniculata 'Ingeborg fra Nybro', som jeg købte i Sverige i sidste uge. Den er fra ca. 1930 og har som de mange gamle sorter store hoveder med små blomster. Yndig, ikke? Jeg købte også 'Alma Jansson', som er fra samme periode, men den blomstrer desværre ikke lige nu, så foto kommer senere....

6 kommentarer:

 1. Hej Marlene Det var et spændende indlæg. Jeg er på udkig efter lyserøde floks og kunne rigtig godt lide denne her. Mon man kan købe den på nettet? Det vil jeg lige undersøge! Jeg vil også gerne ønske mig nogle floks, der er lidt tidligere på den - kan du anbefale nogle? De skal være lyserøde. På forhånd tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke, om du kan købe den på nettet - ikke her i Danmark i hvert fald - men måske fra Sverige?

   Der er bl.a. den lyserøde 'Monica Lynden-Bell', som starter sin blomstring først i juli. Men ellers blomstrer de fleste nu her i juli til september.

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Den er aldeles yndig og virkelig en god ide at bevare de gamle sorter, hvis de er sunde og blomsterrige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - denne sort virker meget blomsterrig og har flot løv.

   Kh. Marlene

   Slet
 3. Hej Marlene
  Skøn plante :-) Jeg har i den grad fået mod på at prøve at plante floks i haven, men mon det kan gå i en tør og sandet jord? Har du nogen, der måske kan trives her?
  Mange hilsener fru Hansn

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Hansen,

   Floks har det bedst i almindelig havejord eller lerjord, MEN jeg har dem i tør og sandet jord, og det går fint. Dog vander jeg og gøder omkring juni/juli og vander i tørre perioder. Jeg kan tydeligt se forskel, når jeg har gødet og vandet (ikke alle årene har jeg gødet). De bliver flotte og uden pletter. Så du kan sådan set have alle sorter i din have - det har jeg.

   Kh. Marlene

   Slet

Dejligt, at du giver dig tid til at skrive en kommentar - tak :-)

ALLE kan skrive en kommentar - har du ikke en af de nævnte konti, vælger du bare "Anonym" eller "Navn" (har du ikke en webadresse, lader du feltet stå tomt).

Husk at tilmelde dig svar via email (nederst), da jeg altid besvarer din kommentar og ofte stiller spørgsmål :-) (dette er kun muligt, hvis du er logget ind på en af de nævnte konti).

Alle gæstebloggere får videresendt din kommentar.

Mange hilsner

Marlene